Recensie

Het echte verhaal van de Far West 2 Wild Bill Hickok


Wild Bill, Buffalo Bill, Jesse James, Calamity Jane,… Allemaal klinkende namen, maar wie waren ze werkelijk ? In deze nieuwe reeks ‘Het echte verhaal van de Far West’ worden deze karakters 1 voor 1 uitgelicht.

De mysterieuze James Butler Hickok werd geboren in 1837 in de staat Illinois als boerenzoon. Al snel wou hij op eigen benen staan en trok hij op pad zonder al te veel ambities. In dit album volgen we hem als hij meedoet aan shows waarbij hij zijn eigen leven naspeelt. Dit is echter niet zijn ding en hij besluit om terug contact op te nemen met zijn oude vriend ‘Buffalo Bill’. Intussen houdt Wild Bill zijn fameuze reputatie waar en weet hij indruk te maken door zijn schietkunsten bij duels of andere vechtpartijen. Echter is hij ook fan van poker, drank en vrouwen wat hem in een lastig parket brengt en niet ten goede komt. Zal dit uiteindelijk de ondergang worden van de beroemde schutter?

Scenarist Dobbs (Jesse James, Nicolas le Floch, Alamo,…) brengt ons een biografie over het leven van Wild Bill waarbij hij met flashbacks de gebeurtenissen van vroeger weet te verhalen. Dit is gebaseerd op waar gebeurde feiten waarbij weinig extra dramatiek wordt aan toegevoegd. Dit maakt het verhaal vrij lineair, buiten de duels die mooi in beeld gebracht worden. Tekenaar van dienst Ennio Bufi (Carthago, Vertigo,…) weet alles heel knap over te brengen; bij sommige actiescènes fluiten de kogels je bijna echt om je oren. Ook de inkleuring door Greg Lofé voelt heel ‘Far West’ en sfeervol aan. Achteraan wordt je nog getrakteerd op een extra dossier over het leven van Wild Bill, met heel wat aanvullende informatie.

Dit is een mooie hommage worden aan ‘Wild Bill’, maar als je op zoek bent naar een avontuurlijk verhaal ben je beter af met andere reeksen, zoals bvb. ‘Wild West’.

3,8/5 sterrenDit is een recensie van een gebruiker.