Recensie

Ekhö de spiegelwereld 11 Hot tabaaasco!


Dat Christophe Arleston een bekende naam is in de stripwereld, gaat niemand ontkennen. Ekhö – De spiegelwereld is daarbij 1 van de (zovele) reeksen uit zijn brein; benieuwd wat de nieuwste telg ons brengt?

Ekhö handelt over een spiegelwereld die parallel loopt met onze wereld. Dus met dezelfde steden en locaties, maar dan helemaal anders ingevuld. Zo bestaat in Ekhö geen hoogstaande technologie, en zorgen allerlei soorten wezens voor vervoer en energie. Daarbij zorgen de Preshaunen – kleine schattige wezentjes – voor het behoud van de wereld. De verhalen doen zich telkens op een andere locatie voor, zo ook in dit album.

In het elfde deel van deze reeks komen de frivole Fourmille en de knullige Yuri terecht in Mexico. Af en toe wordt Fourmille haar geest bezeten door een overleden persoon tot het moment deze persoon rust kan vinden. Dit maal betreft het iemand die zijn geheugen verloren is, wat het niet bepaald makkelijk maakt om de reden van zijn overlijden te bepalen. Met de hulp van hun vriend Preshaun, Sigisbert, weet Yuri de nodige informatie te verzamelen van de overleden Juan en krijgen ze een adres in Mexico. Eens ze daar aangekomen zijn, worden ze al snel aangevallen en overmeesterd door de lokale maffia. Als ze worden vervoerd, worden ze echter gered door een vrouwelijke Zorro. Maar het gevaar is nog niet geweken en ze worden verder achtervolgd. Voor hen ligt een stad waar net een Halloween-carnaval aan de gang is… als dat maar goed afloopt!

Over scenarist Christophe Arleston (Troy, Sangre, Ythaq, …) hoeven we niet veel uit te wijden. Hij is meester in het bedenken van fantasieverhalen met de nodige vreemde wezens en leuke avonturen. Ook in deze reeks vindt hij volledig zijn gading. Dit deel is terug onderhoudend en leuk opgebouwd met actie-elementen, een leuk verhaal en een portie humor. Tekenaar Alessandro Barbucci (De zusjes Duizendblad, Sky-doll) weet deze elementen allemaal zonder schroom op papier te brengen. Hij brengt de wereld knap tot leven en weet alle facetten mooi in beeld te brengen. Zoals onder andere de gezichtsuitdrukkingen bij Fourmille wanneer ze een speciaal goedje moet eten, blijven bij in dit nummer. Ook een compliment voor de inkleuring door Nolwenn Lebreton trouwens, dit is heel kleurrijk en verzorgd uitgevoerd!

Ook dit 11de deel in Ekhö stelt niet teleur en weet je een leuk verhaal vol avontuur, afgewisseld met actie en humor, te brengen!

4,2/5 sterrenDit is een recensie van een gebruiker.