Recensie

Verhoeven brigade 3 Alex


Verhoeven Brigade - Deel 3 – Alex – Bertho – Corboz - Naar Pierre Lemaitre

Dit is alweer het derde onderzoek van de Verhoeven Brigade, en ook dit deel mag er zijn. Het verhaal is gebaseerd op de politieroman met de gelijknamige titel "Alex" van de succesvolle Parijse scenarioschrijver en auteur Pierre Lemaitre.

Vanaf de allereerste bladzijde word je volledig meegezogen in deze 'policier'. Een vrouw wordt ontvoerd en gevangen gehouden in een kooi. Meteen volgen we het onderzoek van de brigade. Ondanks het feit dat Camille Verhoeven zich liever niet bezighoudt met ontvoeringszaken, wordt hij toch belast met het onderzoek. Vanaf het begin heeft hij echter het gevoel dat er iets niet klopt in deze zaak.

Wanneer Verhoeven en zijn team eindelijk de locatie van de ontvoerde vrouw weten te achterhalen, is ze al verdwenen, en neemt het verhaal een verrassende wending. Dit maakt het boeiend voor de lezer, die opnieuw op het verkeerde spoor wordt gezet. Het onderzoek moet langzaam maar zeker helderheid verschaffen in de zaak. Via flashbacks krijgen we geleidelijk aan informatie over het slachtoffer. En zoals in de vorige editie zal blijken dat er weer een psychopa(te)at aan het werk was die iets recht te zetten had.

Deze strip is een waar politiespektakel, vergelijkbaar met "Bureau des legendes" of "Profilage," maar dan in stripvorm. Stukje bij beetje wordt de puzzel in elkaar gezet. Je blijft geboeid omdat je wilt weten hoe dit afloopt.
Dit stripverhaal is prachtig geïllustreerd door Yannick Corboz, wiens tekenstijl perfect past bij dit genre. Het duo Bertho en Corboz levert opnieuw een meeslepend verhaal af dat zeker naar meer smaakt. De Verhoeven Brigade-serie blijft een topper in het politiestripgenre.

Pjotr, september 2023Dit is een recensie van een gebruiker.