stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Arthur

7.55/10 #3154
20 stemmen Enkel strips met minimaal 10 stemmen krijgen een rangschikking

De inhoud van deze strip wordt gebundeld in volgende strips:

Scenario David Chauvel
Tekeningen Jérome Lereculey
Kleuren Jean-Luc Simon
Uitgever(s) Talent
Collectie 500 nr. 181
Jaar 2003
Pagina's 48
ISBN 9052896445
Barcode 9789052896441
Kaft Softcover
  Kleur
Taal Nederlands

Covertekst

Dit album is het vijfde van een reeks, waarmee we de primitieve Arthurlegendes in de vorm van een strip willen vatten. En primitief betekend in dit geval de legendes die voorafgaan aan de ridderverhalen uit de middeleeuwen. Daarom ook zijn zowat alle namen de oorspronkelijke Gallische. Dus Myrddin in plaats van Merlijn, Peredur in plaats van Perceval...
Het eiland beleefde harde tijden, net als de bewoners ervan die Bretoenen genoemd worden, maar zichzelf de naam Kymry gaven. De vijanden doken overal op: Lloegri, Picten, Schotten of de Gaëls. Ze kwamen van over zee en plunderen en roven was hun enige doel. In hun hart rekenden de Kymry op de komst van een man die de vijand het hoofd zou bieden, die de gouden tijden zou doen herleven waarin de Kymry nog heer en meester waren over hun geliefde eiland. Weldra zou die krijger geboren worden, en hij zou een schitterend tijdperk inluiden, een tijdperk zoals de Kymry er nog nooit één zouden beleven.

Deze strip in uw collectie:
In bezit
Gelezen
In verlanglijst