stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

6.75/10
6 stemmen Enkel strips met minimaal 10 stemmen krijgen een rangschikking

De inhoud van deze strip wordt gebundeld in volgende strips:

Scenario Jean-François Charles Maryse Charles
Tekeningen Ersel
Kleuren Bertrand Denoulet
Uitgever(s) Glénat
Jaar 2001
Pagina's 48
ISBN 9069692694
Barcode 9789069692692
Kaft Hardcover
  Kleur
Taal Nederlands

Covertekst

Het koopvaardijschip Lisa vaart naar de Engelse kolonies in Amerika. Aan boord zijn Benjamin, Lisa, Bee Bee Gun en de schotten van de MacTavish-clan. Op zee worden ze aangevallen door een schip dat de Engelse vlag voert. Maar er is nog een veel groter gevaar dat de Pioniers bedreigt: hun schip komt in een orkaan terecht.
In de Blauwe Vallei profiteren Lisa en haar metgezellen van een vroege en droge zomer om een factorij te bouwen. Er is alarmerend nieuws van Fort Detroit: Pontiac is erin geslaagd de stammen van de Grote Meren en de Saint-Laurent te verenigen en roept op tot strijd tegen de Husdon Bay.
Dikwijls volgen mensen kronkelige wegen die, hoe omslachtig en grillig ze ook zijn, altijd naar het midden van de Circel leiden. Wie groeit tegen de verdrukking in, heeft daar lering uit getrokken.

Deze strip in uw collectie:
In bezit
Gelezen
In verlanglijst