stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

De Underzone

7.41/10 #5111
16 stemmen Enkel strips met minimaal 10 stemmen krijgen een rangschikking

De inhoud van deze strip wordt gebundeld in volgende strips:

Scenario Carlos Trillo
Tekeningen Juan Giménez
Kleuren Juan Giménez
Uitgever(s) Oberon
Collectie Auteur reeks nr. 25
Jaar 1987
Pagina's 54
ISBN 9032038311
Kaft Hardcover
  Kleur
Taal Nederlands

Covertekst

Is het niet vreemd dat de wereld-van-na-de-grote-boem scenaristen en tekenaars blijft inspireren? Is het eigenlijk niet merkwaardig dat er zoveel mensen gefascineerd blijken te zijn door de rampzalige toestand waarin onze aarde ongetwijfeld zal verkeren na het vallen van de Bom? Heeft het misschien iets te maken met de fascinatie voor datgene waar men bang voor is? Of probeert men zijn angst juist te bezweren door de gruwel van de vernietiging uitgebreid te schetsen?
Hoe het ook zij, tekenaar Juan Gim?nez en scenarist Carlos Trillo hebben hun talenten uitstekend op dit veelgebruikte thema kunnen uitleven. En dat heeft geresulteerd in het beklemmende en fraai getekende "De Underzone". Dit album vertelt het treurige verhaal van Alma en haar verworpen volk, gedoemd om op de vuilnishopen van het laatste restje menselijke beschaving te leven. Het volk komt door een stom toeval in opstand tegen de bewoners van de Witte Stad, de enigen die op de verwoeste aarde nog een menswaardig bestaan hebben weten op te bouwen. Ze worden geleid door iemand die ze 'de Messias' noemen. Maar de Messias laat hen een hoge prijs betalen voor hun verlangen naar een beter leven... Juan Gim?nez is een oude rot in het stripvak. Hij heeft in gerenommeerde stripbladen als "1984", "Eternauta" en "Heavy Metal" gepubliceerd. Het was hem dan ook wel toevertrouwd de verwoeste aarde met groot gevoel voor detail en verlatenheid in beeld te brengen. De gruwel die het Vuilnisvolk van de Underzone dagelijks moet ondergaan, wordt welhaast tastbaar gemaakt in dit album. Z? tastbaar, dat iedereen na lezing van dit album zal uitroepen: "Laat het maar nooit gebeuren!"

Deze strip in uw collectie:
In bezit
Gelezen
In verlanglijst