stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Dag en Heidi

6.45/10 #9545
14 stemmen Enkel strips met minimaal 10 stemmen krijgen een rangschikking
Scenario Maria de Winter
Tekeningen Jeff Broeckx
Uitgever(s) Den Gulden Engel
Jaar 1987
Pagina's 36
ISBN 9050350666
Kaft Softcover
  Kleur
Taal Nederlands

Covertekst

JEFF BROECKX
'Fantasie is troef' lijkt wel de lijfspreuk die Dag en Heidi als gegoten past. Want in deze strip van Jeff Broeckx zitten alle elementen die de romantische fantasie van de lezer kunnen aanspreken. Gesitueerd in een quasi-historisch verleden, duikt de sfeer op van elegante klederdrachten, avontuurlijke zeilschepen, mysterieuze landen en zelfs sprookjesverschijningen. Alles kan en niets lijkt onmogelijk in deze succesreeks, die in de loop der jaren een trouw lezerspubliek heeft opgebouwd. In Dag en Heidi bewijst Jeff Broeckx, net als in Sloeber, dat het stripvak voor hem geen geheimen meer heeft.


Heidi ligt zwaar ziek te bed aan boord van de 'Inga', het zeilschip van kapitein Sven. Op een avond wordt een drenkeling opgepikt, de mysterieuze Indiƫr Indra. Indra schrikt als hij Heidi ziet. Hij denkt dat zij het ontvoerde dochtertje is van zijn vorst, heer Bimal. Helemaal te goeder trouw brengt Indra Heidi naar het paleis van koning Bimal. Het raadsel wordt nog groter als de jonge Indira, het dienstmeisje van de ontvoerde prinses Anja, ten tonele verschijnt. Indira weet meer van de verdwijning van de prinses, dat is duidelijk...

Deze strip in uw collectie:
In bezit
Gelezen
In verlanglijst