stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

7.59/10 #3223
29 stemmen Enkel strips met minimaal 10 stemmen krijgen een rangschikking

De inhoud van deze strip wordt gebundeld in volgende strips:

Scenario Philippe Jarbinet
Tekeningen Philippe Jarbinet
Kleuren Philippe Jarbinet
Uitgever(s) Arboris
Cycli Cyclus 1 nr. 3
Jaar 1998
Pagina's 48
ISBN 9034328066
Barcode 9789034328069
Kaft Softcover
  Kleur
Taal Nederlands

Covertekst

In de twaalfde en dertiende eeuw kreeg in Frankrijk en Italie het Kathaarse geloof, dat op een aantal punten afweek van het christelijke, in korte tijd een enorme aanhang. De kerk van Rome, die de veel zuiverder religie van de Katharen als bedreiging van de eigen positie zag, besloot korte metten te maken met het ketterse geloof, dat vooral in Occitanië vaste voet gekregen had.
De katholieke Franse koning en zijn ondermeer uit Schotland afkomstige soldaten zijn sterker dan de Katharen, maar lange tijd weet geen van de twee partijen de overhand te krijgen.

Helena, de aangenomen dochter van Bernard van Lorac, groeit op met Bernards zoons Guillaume en Richard. Zij wordt na zijn dood een van de felste verdedigers van het Kathaarse geloof. Als het bezit van Bernard ingenomen wordt door Branagh Dun Dornaigil vlucht Helena naar een bevriende landheer. Guillaume wordt steenhouwer en Richard loopt over en papt aan met Branagh. Helena heeft een door Arsizio van Cremona geschreven boek onder haar beheer gekregen, dat van groot belang is bij de theologische strijd tegen de Katholieken, en probeert dat in veiligheid te brengen.
Tijdens een van zijn plundertochten op Kathaars gebied verkracht Richard Helena, zonder aanvankelijk te beseffen wie ze is. Ze weet hem met een hooivork te verwonden, maar raakt wel zwanger van hem en bevalt van een zoontje...

Opmerking uitgave

1ste druk heeft 10-delig ISBN-nummer, herdruk uit 2008 heeft 13-delig ISBN-nummer, voor de rest zijn ze gelijk.

Op de rug van de strip is Arboris in een kader, wat bij de eerste druk niet het geval is.

Deze strip in uw collectie:
In bezit
Gelezen
In verlanglijst