stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

7.63/10 #2988
29 stemmen Enkel strips met minimaal 10 stemmen krijgen een rangschikking
Scenario Philippe Jarbinet
Tekeningen Philippe Jarbinet
Kleuren Philippe Jarbinet
Uitgever(s) Arboris
Cycli Cyclus 2 nr. 1
Jaar 2001
Pagina's 48
ISBN 9034300056
Barcode 9789034300058
Kaft Softcover
  Kleur
Taal Nederlands

Covertekst

In de twaalfde en dertiende eeuw kreeg in Frankrijk en Italie het Kathaarse geloof, dat op een aantal punten afweek van het christelijke, in korte tijd een enorme aanhang. De kerk van Rome, die de veel zuiverder religie van de Katharen als bedreiging van de eigen positie zag, besloot korte metten te maken met het ketterse geloof, dat vooral in Occitanië vaste voet gekregen had.
De katholieke Franse koning en zijn ondermeer uit Schotland afkomstige soldaten zijn sterker dan de Katharen, maar lange tijd weet geen van de twee partijen de overhand te krijgen.

Helena, de aangenomen dochter van Bernard van Lorac, groeit op met Bernards zoons Guillaume en Richard. Zij wordt na zijn dood een van de felste verdedigers van het Kathaarse geloof. Als het bezit van Bernard ingenomen wordt door Branagh Dun Dornaigil vlucht Helena naar een bevriende landheer. Guillaume wordt steenhouwer en Richard loopt over en papt aan met Branagh. Tijdens een van zijn plundertochten op Kathaars gebied verkracht Richard Helena, zonder aanvankelijk te beseffen wie ze is. Ze weet hem te verwonden, maar raakt wel zwanger van hem en bevalt van een zoon. Enige tijd later ziet zij zich genoodzaakt naaar Engeland te reizen, waar haar familie van oudsher over veel grond beschikte.
In Engeland vindt helena na een aantal gevaarlijke avonturen niet alleen haar vader terug, maar bovendien krijgt ze als dank voor haar steun aan de nog erg jonge koning Henry van hem een grote goudschat. Weer terug in Frankrijk gebruikt ze in de vijf jaar daarna die schat om haar gebied te versterken en te verdedigen tegen de katholieke indringers.

Deze strip in uw collectie:
In bezit
Gelezen
In verlanglijst