stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

7.73/10 #2344
28 stemmen Enkel strips met minimaal 10 stemmen krijgen een rangschikking
Scenario Philippe Jarbinet
Tekeningen Philippe Jarbinet
Kleuren Philippe Jarbinet
Uitgever(s) Arboris
Cycli Cyclus 2 nr. 3
Jaar 2003
Pagina's 48
ISBN 9034301060
Barcode 9789034301062
Kaft Softcover
  Kleur
Taal Nederlands

Covertekst

In de twaalfde en dertiende eeuw kreeg in Frankrijk en Italie het Kathaarse geloof, dat op een aantal punten afweek van het christelijke, in korte tijd een grote aanhang. De kerk van Rome, die de veel zuiverder religie van de Katharen als bedreiging van de eigen positie zag, besloot korte metten te maken met het ketterse geloof, dat vooral in Occitanië vaste voet gekregen had.
De katholieke Franse koning en zijn ondermeer uit Schotland afkomstige soldaten zijn sterker dan de Katharen, maar lange tijd weet geen van de twee partijen de overhand te krijgen.

Helena, de aangenomen dochter van Bernard van Lorac, groeit op met Bernards zoons Guillaume en Richard. Zij wordt na zijn dood een van de felste verdedigers van het Kathaarse geloof. Als het bezit van Bernard ingenomen wordt door Branagh Dun Dornaigil vlucht Helena naar een bevriende landheer. Guillaume wordt steenhouwer en Richard loopt over en papt aan met Branagh. Tijdens een van zijn plundertochten op Kathaars gebied verkracht Richard Helena, zonder aanvankelijk te beseffen wie ze is. Ze weet hem te verwonden, maar raakt wel zwanger van hem en bevalt van een zoon. In Engeland komt ze in het bezit van een grote goudschat, die ze in de vijf jaar daarna gebruikt om haar gebied te versterken en te verdedigen tegen de katholieke indringers.

Helena en haar vrienden proberen met hun kostbare geldwissel via de besneeuwde alpen de grens van Frankrijk over te steken en Montségur te bereiken. In Florence barst het intussen van de samenzweringen en het ziet ernaar uit dat er als gevolg van deze geschiedenis de nodige koppen zullen gaan rollen...

Deze strip in uw collectie:
In bezit
Gelezen
In verlanglijst