Buck Danny classic

7.25/10 #1692
126 stemmen Enkel strips met minimaal 10 stemmen worden meegerekend voor de score van de reeks

Weetjes en fouten

"Sea Dart" speelt in het jaar 1953, maar op pagina 26 is een Cadillac Eldorado Biarritz uit het jaar 1959 te zien. Deze limousine, met zijn opvallende vleugels aan de achterzijde, kwam voor het eerst op de markt in 1959.

Strip(s): 7 Sea Dart
Afbeelding weetje
Geplaatst door Susan Holmes op 11/12/2020
Voor de derde cyclus van Buck Danny Classic (deel 5 en 6) heeft tekenaar J.-M. Arroyo een nieuwe achterkant gemaakt met de F-104 Starfighter, welke ook in deze cyclus voorkomt. Op het Franstalige deel 5 staat inderdaad deze nieuwe achterzijde, maar op de Nederlandstalige uitgave staat echter nog de achterzijde van de 2e cyclus met de P-38 Lightning. (Wel zijn de opgesomde albums op de Nederlandstalige editie geactualiseerd.)

Strip(s): 5 Operatie ijzeren gordijn
Afbeelding weetje
Geplaatst door Susan Holmes op 07/09/2018
Op de omslagtekening van "Duivelseiland" staat een scène die niet correspondeert met het verhaal: de Japanse Fugaku G10N1 bommenwerper wordt namelijk niet onderschept boven de Golden Gate brug in San Francisco, maar wordt al neergehaald voordat het toestel San Francisco kan bereiken.
Afbeelding weetje
Geplaatst door Susan Holmes op 03/07/2017
Op de cover van de zwart/wit uitgave van het derde deel staat een scène die niet in dit album voorkomt, en ook niet in het tweeluik waar dit album deel van uitmaak. De afgebeelde P-47 Thunderbolt crashed in dit derde deel namelijk tijdens een storm in de oceaan, voordat het toestel het eiland bereikt heeft waarop zich die Japanse soldaten bevinden.

Strip(s): 3 De spoken van de rijzende zon
Afbeelding weetje
Geplaatst door Susan Holmes op 23/06/2017
Cover "Duivelseiland". Op deze cover is de linkervleugel van de Fugaku G10N1 langer dan de rechtervleugel: zie afstand tussen derde motor en Japanse markering (rode cirkel). Verder heeft de Golden Gate brug dan wel een extra boog (cover rechts), maar daar loopt een weg onderdoor, niet de rivier.

Strip(s): 4 Duivelseiland
Afbeelding weetje
Geplaatst door Susan Holmes op 21/06/2017
Beide schutbladen van de Franstalige zwart/wit uitgave van "De spoken van de rijzende zon", laten een scène zien van het hierop volgende, voor juni 2017 aangekondigde deel "Duivelseiland". Min of meer een spoiler dus.

Strip(s): 3 De spoken van de rijzende zon
Afbeelding weetje
Geplaatst door Susan Holmes op 21/12/2016
Van "De spoken van de rijzende zon" start in Spirou nr. 4072 van april 2016 een voorpublicatie. De coverart, die hierop betrekking zou moeten hebben, laat een scène zien van het hierop volgende, voor juni 2017 aangekondigde deel "Duivelseiland". Min of meer een spoiler dus.

Strip(s): 3 De spoken van de rijzende zon
Afbeelding weetje
Geplaatst door Susan Holmes op 21/12/2016
Op plaat 35A is een C-54 onderweg van basis Atsugi (Japan) naar een basis op Luzon (Filipijnen), en passeert Mount Fuji. Het zonlicht is echter uit de verkeerde richting ingekleurd. Ook in Japan gaat de zon in het westen onder. Verder ligt Mount Fuji niet op de route van Atsugi naar Luzon.

Strip(s): 3 De spoken van de rijzende zon
Afbeelding weetje
Geplaatst door Susan Holmes op 18/06/2016
Buck Danny Classic deel 3, plaat 5-7 toont een Chinese gevangenis bewaakt door Amerikaanse M.P.'s. De V.S. hadden een ondersteunende rol in de bevrijding van China, maar zeker niet het bewaken van Chinese gevangenissen tijdens en na WO-II. Dat was een taak van de communisten van Mao en de nationalistische Kuomintang van Chiang Kai-shek, die na de Japanse capitulatie ook nog tegen elkaar streden. Een te gevaarlijke militaire en politieke situatie voor de Amerikanen.

Strip(s): 3 De spoken van de rijzende zon
Geplaatst door Susan Holmes op 01/06/2016
Buck Danny Classic deel 3: op plaat 1 is de bommenwerper B-29 Enola Gay (en andere B-29ers) getekend met geschutskoepels op het dak. Tegen het einde van WO-II waren echter, gezien de vlieghoogte van deze toestellen, deze geschutskoepels inmiddels overbodig en verwijderd.

Strip(s): 3 De spoken van de rijzende zon
Geplaatst door Susan Holmes op 27/05/2016
Een weetje of fout toevoegen