stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

40 Hours 2 U wordt doorverbonden


40 hours is een gagstrip die in het Nederlandse stripblad Eppo verschijnt. De 40 hours slaat op een gewone werkweek, dus verwacht geen spectaculaire actieverhalen. Het is net het tegenovergestelde: we krijgen de “belevenissen” van enkele ambtenaren voorgeschoteld die op de afdeling klachten “werken”. De hoofdrolspelers zijn Bert, het prototype van de uitgebluste ambtenaar, Mark, de jonge ambtenaar die een goede leerling is geweest van Bert, en de knappe Jensen, het diensthoofd, waar Mark graag avances naar maakt.
De grappen die Hercules ons voorschotelt, bevestigen alle stereotypen van de ambtenaar die niet veel nodig heeft om zijn werkdagen goed te kunnen vullen. De stroken gaan dan ook over thema’s als:
- Het slechte kantoorklimaat en wat eraan te doen;
- De kwaliteit van het eten in de kantine (heel leuk wanneer Bert zelf een klacht opstelt en die geseponeerd wordt!);
- IT-problemen: nieuwe software, netwerkproblemen ... ;
- Nieuw kantoormateriaal zoals papiershredders en bureaustoelen op wieltjes;
- Het jaarlijkse verlof.

Maar dan wordt de wereld van de ambtenaren toch op haar kop gezet, want plots wordt er een “verandermanager” aangesteld die heel de afdeling moet analyseren en optimaliseren! Later krijgen onze ambtenaren ook nog zware problemen met mensen die boos worden als hun klachten niet serieus worden genomen, en dat leidt zelfs tot een gijzeling ...
Soms zit er wel eens een opvallende pagina in het boek. Zo is er een pagina met kantoorgrappen die zich in de ruimte afspelen, waar ook Darth vader een rol in speelt. Op een andere pagina komt de kleine barbaar uit Game Over eens langs. Deze pagina’s zijn het gevolg van de speciale themanummers van Eppo. Daar waren ze leuke extra’s, maar in het album vallen ze wel een beetje uit de toon.
De grappen zijn over het algemeen genomen wel grappig, het is alleen jammer dat Dick Heins zijn tekeningen zo basic houdt, de man heeft al bewezen dat hij veel mooier kan tekenen. Natuurlijk staat of valt de grap niet met de tekening, maar het maakt het hele plaatje alleen maar mooier.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.