stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

Swamp Thing (Oudshoorn) 7 Swamp Thing ziet het zonnig in


De eerste echte lentedagen zijn in het land. Het ideale moment om “Swamp Thing ziet het zonnig in” ter hand te nemen en in het deugddoende zonnetje deze lectuur tot mij te nemen…

Voor wie de strip niet kent: Swamp Thing (die van Floris Oudshoorn, die dus niets te maken heeft met het moerasmonster uit de Engelse comics) is een cartoonesk getekende krokodil(-achtige) die geconfronteerd wordt met allerlei erg uiteenlopende situaties. Zijn soms ietwat saaie maar daarom niet minder kleurrijke vrienden helpen de 48 bladzijden op een erg grappige manier vol te krijgen.
De aanwezige humor is divers en snijdt allerhande thema’s aan, waaronder zaken uit de actualiteit, maar ook restaurantbezoek, zelfmoord, relatiebemiddeling,... Alles wordt zodanig gebracht dat niets choqueert en je dus de humor van de situaties steeds kan inzien. Zo heel af en toe wordt er ook eens een pikanter thema aangesneden zoals porno of SM, maar ook dit blijft vrij braaf en subtiel. Floris Oudshoorn mag terecht publiceren in magazines als Het Parool, Veronica Magazine, De Pers, Jippo en Nickelodeon Magazine en verdient een bundeling in albumvorm want persoonlijk vind ik dit, ondanks de aanwezigheid van soms bekende moppen, tot het betere recente gag-werk behoren.

Een bedenking die ik me maak is rond het taalgebruik. Dit is duidelijk erg Hollands getint met woordgebruik dat in Vlaanderen niet voorkomt. Soms stoort dit, maar meestal gelukkig niet.

Besluit: dit was voor mij een erg aangename eerste kennismaking met de wereld van dit meestal opgewekte wezen.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.