stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

Van 9 tot 5 1 Echt episch dit


Met zo’n reeksnaam en een vluchtige blik op de tekenstijl weet je dat de vergelijkingen met Dilbert nooit veraf zullen zijn. De thematiek die Dirk van de Wiel dan ook aansnijd met zijn strookjestrip is dan ook regelmatig gelijklopend met die van Dilbert: managertaal, managerstijlen, solicitatiegesprekken enzovoort passeren de revue. De weinig beweeglijke figuurtjes spreken misschien weinig aan maar de grappen des te meer.

Het grote verschil met Dilbert is dat van Wiel ook buiten het managerjargon en kantoorwereldje grappen gaat zoeken. Zo mogen ook de hipsters het regelmatig ontgelden of de alternativos die zweren bij glutenvrij, bakfietsen! Daardoor blijven de grappen ook boeien. Meer nog regelmatig weet vqn de wiel met zijn scherpe humor de bestaande praktijken aan de kaak te stellen.

Daarnaast heeft God nu en dan de nodige inbreng of worden ook de moderne huisvrouwen die meer bezig zijn met mindfulness en ander yoga praktijken op hun plaat gezet!

Wordt volger van Dirk op de facebookpagina “van 9 tot 5” en overtuig u zelf met een dagelijkse portie humor. Deze bundel bevat dan ook het beste wat er op facebook of in de morgen verscheen.
Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.