stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Amazones van Troy 1 Yquem de welwillende


Dat Arleston een veelschrijver is moeten we al niet meer vertellen. Maar in dit deel is het een beetje anders. Melanÿn is zijn co-scenariste en geeft eigenlijk een groot aantal ideeën aan waaruit Arleston dan een verhaal heeft gedestilleerd, met zijn eigen inbreng uiteraard.

De Amazones zijn een beetje een apart verhaal. Het vindt wel plaats op de wereld van Troy maar dan op een plaats die we nog niet kennen. De archipel van de Questiaanse kust is het decor van dit vrouwelijk getint avontuur en begint wanneer een watertransport, waar Lynche voor werkt, wordt overvallen. De Amazones zijn huurlingen die trouw zijn aan hun opdrachtgevers en dit maakt dat ze elkaar tegenkomen en hun plichten moeten nakomen jegens hun baas, en elkaar daardoor gaan bestrijden. Na de opdracht is dit uiteraard andere koek.

Dany, het tekentalent van deze nieuwe 2 albums-reeks heeft er ongeveer 4 jaar over gedaan om dit eerste deel uit te werken. Dat is heel lang, zeker als je weet dat Arleston het 2e deel ook al volledig af heeft. Het geeft al een indicatie hoe lang het gaat duren voor het tweede deel.
Het eerste dat opvalt, is dat hij totaal geen rekening moet houden met de gekende stijl die wel in de andere Troy-verhalen aanwezig is. Dany breekt hier met de traditie en zet het album dan ook naar zijn hand. De stijl heeft nog het meeste weg van de Bernard Prince waar hij aan meewerkte (De val met de 100.000 spiesen), zij het dat de karakters veel meer gekarikaturiseerd zijn. Is dit goed, wel het is alleszins anders en het past wel, maar of je ervan gaat houden moet je wel uitmaken in de stripwinkel zelf voor je het koopt.

Het album is anders, in verhaal en tekeningen, dan wat we gewoon zijn van een Arleston verhaal. De magie van Troy is er maar in beperkte vorm aanwezig en vormt een van de weinige linken met al de andere Troy-verhalen. Dat is goed en laat zien dat Arleston ook nog andere dingen kan dan maffe helden en trollen verzinnen.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.