Recensie

De werelden van Thorgal - Kriss van Valnor 4 Bondgenootschappen


In het vorige deel van deze subreeks raakte Kriss eindelijk verlost van die vervelende pijlpunt die haar verhinderde iemand te doden. Maar nog belangrijker is de slinkse manier waarop ze koningin werd van de Vikingen van het noordoosten. Natuurlijk wordt haar macht nog betwist door enkele van haar vazallen, maar daar maakt la Valnor korte metten mee. Meer nog, ze richt haar pijlen op een hoger doel: ze wil de macht verwerven over alle Vikingen van het noorden! Maar daarvoor moet ze wel afrekenen met interne spanningen en nog belangrijker: ze moet ook afrekenen met keizer Magnus die het noorden stormenderhand wil veroveren om het te onderwerpen aan de godsdienst van de ene ware god Yavhus.

Om een kans te maken tegen keizer Magnus gaat Kriss een verbond aan met de koning-genezer Taljar Sologhonn. De twee blijken geen onbekenden van elkaar te zijn, maar het is te leuk om dit hier te verklappen. Er volgt dan wel een lange flashback waarin de twee elkaar vertellen wat er zoal is gebeurd. De hoofdreeks Thorgal en de nevenreeksen raken zo meer en meer met elkaar verweven. Achteraan in dit deel wordt dit nog verduidelijkt door aan te geven dat de reeks van Kriss van Valnor na acht delen weer perfect zal aansluiten met de hoofdreeks in deel 36. Ook die andere nevenreeks over Wolvin zal op dat moment na zeven delen weer aansluiting vinden met Thorgal. Maar dit is dus nog toekomstmuziek.

Kriss van Valnor was altijd al een sterk figuur. Nu ze haar eigen reeks heeft komt ze nog meer tot haar recht. Ze is knap, sluw, slim en kan goed met wapens overweg. Haar donkere kant maakt haar nog sterker als karakter dan Mister Perfect, Thorgal. We zijn nu halfweg het epos en op dit moment is deze cyclus spannender en leuker om te volgen dan de hoofdreeks zelf!Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.