Recensie

Selfie 1 Selfie


Tachtig pagina's gags, dat is een uitdaging voor de uitgever. Een verzameling van cartoons die op het internet reeds verschenen zijn bundelen tot één boekje en dan zelf nog uitgeven is niets anders dan een daad van grote durf. Niet dat dit het eerste boekje van Saltooo is. In 2011 bracht hij reeds de debuutbundel 'Geluk in Chernobyl' uit. Ook een verzamelalbum, net als 'Selfie'.

Dat de introductie door niemand minder wordt gedaan dan Kurt Morissens zorgt dan weer dat de verwachtingen hooggespannen zijn. Of Saltooo dit kan verwezenlijken moet dus nog blijken.

http://www.saltooo.be/cartoons/cartoon-beroepsmisvorming-onderwijs.png

De eerste gags zorgen al direct voor een glimlach. De dames van Femen die tegen de ontbossing zijn, we kennen ze allemaal. Maar als die ontbossing slaagt op een weelderige bos schaamhaar dan weet je al welke richting we inslaan.

De cartoonist tracht zijn gags vaak te associëren met de actualiteit. Vaak want niet altijd. Ook de alledaagse besognes moeten er aan geloven. En wat het zo leuk maakt is gewoon dat je vaak een vu et re-vu gevoel krijgt als je de pagina draait maar uiteindelijke de verbanden van de grap toch weer volkomen anders uitdraaien dan je verwacht.

Deze bundel is dus een geslaagde poging om het werk van Saltooo onder het grote publiek te brengen. Nu nog hopen dat een verdeler zo vriendelijk wil zijn om het te introduceren in de ssz of de grootwarenhuizen.

Wil je meer zien dan kan je altijd op online op zijn webcomic de nieuwe platen zien. Elke week ongeveer één nieuwe tekening.

Voor een interview met Saltooo moet je dan weer hier zijn.

http://www.stripster.eu/actueel/interviews/46-p2.jpgDit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.