Recensie

Mieleke Melleke Mol (2) 12 Kan het wat stiller?!


Mieleke en Melleke zijn twee kapoentjes, die heel wat kattenkwaad uitsteken en af en toe er in slagen om goede bedoelingen te doen eindigen in een catastrofe. Meteen al de verklaring waarom dit leuk is om te lezen.. als ze proberen iets goed te doen of net wanneer ze de kapoen uithangen, wat het ook zij, het loopt geheid mis. Ze worden hier door verschillende figuren bijgestaan, maar diegene die toch meest in het oog springt is.. Mol. Dikwijls heeft hij een neven-grap of een vergrotende trap van de foute resultaten in zijn mouw zitten. En meestal zie je hem ook al op voorhand de voorbereidende stappen zetten, maar dringt het pas tot je door als de clou naar voor komt. Mol leverde dikwijls een extra lach op. Geweldig gevonden en in elkaar gestoken!

Er wordt op de achterflap van de strip gezegd dat men dit vooral niet thuis moet proberen en ik kan begrijpen waarom. Ik plaats even een paar kernwoorden: superlijm, een echt kanon en een gijzeling. Niet meteen de meest vertrouwenwekkende woorden, niet waar? Maar het wordt allemaal door de mangel gedraaid en de consequenties worden getoond... nou ja, een beetje toch.. niet overdrijven natuurlijk. Het moet plezant blijven en dat doet het ook. De lach bleef heel de strip door zitten, jammer dat het gedaan was na 32 pagina's. Dit mag gerust meer zijn, vervelen zal ik me niet.

Dit is, niet geheel verbazingwekkend, een karikaturale tekenstijl, waarbij de gezichten en bijhorende uitdrukkingen, net als het gedrag uitvergroot worden. Behalve voor Mol natuurlijk, hij levert zijn bijdrage eerder bescheiden op de achtergrond, maar doe de moeite om hem te volgen... echt een stem die bijdraagt aan het plezier. De inkleuring is egaal zonder veel kleurverloop of schaduw-effecten, wat het heel vlot leesbaar maakt en de punch van de grappige verhalen op het juiste moment aflevert.

In het kort: Leuke aflevering... smaakt naar meer.



Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.