stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

De bijbel 4 Het oude testament - Exodus 1


Als er één deel is van de bijbel dat ik al van jongs af aan graag gelezen heb, dan is het wel het oude testament. De fantasie en originele elementen bezitten een grote aantrekkingskracht.. zo even los uit de mouw: Jona en de walvis, Noah en zijn ark, de toren van Babel,.. Zelfs zoveel jaren later ken ik ze nog steeds. Het nieuwe testament daarentegen.. dat is al een pak moeilijker te herinneren.

In deze strip zit ik dus al goed: het is het interessante gedeelte van de bijbel. En specifiek gaat het hier over Mozes en hoe hij uiteindelijk zijn volk uit Egypte leidde naar het beloofde land. Je weet wel, Mozes is de man die praat met een brandende braambos (God eigenlijk) en de meest verschrikkelijke plagen over Egypte afkondigt. En daar stopt het niet, nee hoor. Wanneer hij eindelijk zijn volk uit de slavernij in Egypte los krijgt, moeten ze nog even de Rode zee splitsen om tussen de watermassa's door een stuk veilig land te bereiken. Dat klinkt toch allemaal als een geweldig verhaal. Het is dat ook, nog steeds. Bekend en toch zo leuk.De tekeningen zijn mooi en de pagina-grote tekeningen zou ik zelfs omschrijven als pareltjes. Uitgebreide en fijne detaillering, rijke kleuren en uitgekiende composities.. zoals ik zei, absoluut prachtig.

Maar toch moet ik iets negatief zeggen, jammer genoeg. Een zin zoals 'Dit is kan niet!' breekt het ritme. Het viel gelukkig slechts enkele keren op, maar dat is spijtig in een schitterende uitgave zoals dit.

In het kort: het blijft een geweldig verhaal!Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.