stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Simon van de rivier INT 2 Boek 2


Simon van de rivier INT 2 Boek 2

Bij mijn recensie van Boek 1 was ik zeer enthousiast over de uitgave van Sherpa.
Niet alleen de uitgave van Sherpa zelf, die tot een van de beste integrales van 2015 gerekend mag worden, maar zeker ook de verhaallijntjes van 'Simon van de rivier' zelf.
Verhaallijntjes die -zo vond ik toen- zeker de tand des tijds goed hadden doorstaan.
Ik kon niet wachten totdat Boek 2 in de schappen zou liggen.

Boek 2 ligt nu in de winkels maar na het lezen ben ik toch wat genuanceerder geworden.
Zeker: de Sherpa uitgave is echt prachtig, het dossier is zo uitgebreid dat je halverwege moet stoppen omdat je anders over dingen heen gaat lezen.
Over de verhalen en zelfs tekenstijl zelf ben ik niet meer zo zeker.
Wat had auclair met grote hoofden? Anatomisch klopt daar zo nu en dan niet veel van. Of komt dat door die immense baarden die mannen in de toekomst blijkbaar allemaal schijnen te hebben? Hipsters avant la lettre?
Tja... en dan de verhalen: Hele hoofdstukken een beetje boertje spelen -niet dat er iets mis is met het boerenbedrijf- en verliefd worden.... daar is het gevoelsmatig de strip niet voor.
Hier laat duidelijk de voorliefde van Auclair voor 'het buitenleven' zich zien.

Het laatste verhaal waarin Jason Muller een belangrijke rol speelt -oeps!! Spoiler alert- doet erg 'gemaakt' aan. Alsof dat er met de haren bij is gesleept om een soort van 'maak de cirkel rond' verhaal van te maken.

Misschien ben ik wat te negatief en moet ik proberen om de verhalen toch meer in de context van de denkbeelden van de jaren 70 te plaatsen? Maar of de verhalen in Boek 2 net zo goed de tand des tijds hebben doorstaan als Boek 1? Ik vind van niet.

Moet je dit boek kopen? Tuurlijk! Want ondanks alles doet deze Sherpa uitgave eer aan het medium strip in het algemeen en Simon van de rivier in het bijzonder. Een pareltje voor in je boekenkast.
Ga ik met smart uitkijken naar het laatste Boek 3? Zeker weten. Ik ben wel benieuwd wat Alain Riondet (de scenarist van deze verhalen) met Simon gaat doen.Dit is een recensie van een gebruiker.