Recensie

Het narrenschip 2 Regenmaand 627


In Gekwater lopen de verschillende verhaallijnen verder: nar Arthur en prinses Chlo zitten "ergens" waar vogels wél kunnen vliegen. In dit voor hen, en voor ons, nieuw ontdekte land strijden de groepen van monseigneur en de ambassadrice om macht en invloed.

Ondertussen heeft de Groot-Coördinator de macht gegrepen en probeert zich te ontdoen van wie hem deze kan betwisten, terwijl de Sergeant en Baltimore verder op onderzoek gaan.

Op een zeer fraaie doorsnede van de de basis van het kasteel met slotgracht en onderliggende vaste grond krijgen we een duidelijker beeld van wat de wereld van Gekwater zou kunnen zijn.

Dit alles speelt zich af in de regenmaand, die, gelukkig voor hen, maar 1 dag duurt. Ook al lijkt de natuur wat in de war.

Hoe alle verhaallijnen uiteindelijk zullen samen komen is nog niet duidelijk, maar het blijft alleszins een boeiend en vermakelijk album, prachtig getekend door Turf. Ook het kleurenpalet is warm en aangenaam.

http://www.bedetheque.com/media/Planches/nefdesfous02p_590.jpg

Telkens het binnenste, of onderste, van Gekwater aan bod komt is dat in een donkerrood. Telkens koning Clement droomt worden de figuren anders van stijl. In een eerste opwelling deden ze me aan de Spaanse kunstenaar Joan Miro, trouwens heel toepasselijk een surrealist.

Op het einde van dit album komt er plots een nieuwkomer ten tonele. Wat wordt zijn rol?

Alleszins ruim voldoende om uit te kijken naar het vervolg van dit surreële sprookje!Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.