Recensie

Captain America (Standaard) 3 Deel 3


Het zat er al aan te komen op het einde van deel 2. Black Jet wordt verteerd door schuldgevoelens terwijl Ian alles wat hij van "vader" Cap geleerd heeft vlotjes aan de kant schuift.

Wie je wordt en wie je bent bepaal je immers zelf. Dat is de teneur van het verhaal en het is in deze dagen van terrorisme helaas niet anders. Of gelukkig maar...
Dat Ian daarvoor zelfs zijn naam moet opgeven en Leopold heet zorgt er enkel maar voor dat de uitersten duidelijker gepositioneerd worden.

Maar naast deze keuze, die we allemaal dagelijks maken in het leven, wordt er nog een ander punt ter discussie opgeworpen: Ian werpt Cap zo maar eventjes voor de voeten dat het land dat onze superheld verdedigt geenszins belangrijker is dan andere en verwijt hem een "hoeder van rijken en hebzuchtigen" te zijn ipv een "kampioen van waarheid en recht". OOk dat iets om over na te denken, vooral dan over de grote plas...

https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/S/cmx-images-prod/DigitalPage/2091866/91b9728833d75ff7fb797456d04c577d._SX640_QL80_TTD_.jpg

Deze miniserie van Captain America, Cast away in Dimension Z, nadert haar ontknoping. In het volgende deel zal met issue 10 de afronding volgen. Dat betekent dan ook dat de in dit deel opgenomen issues 7, 8 en 9 al veel richtingen worden gewezen.

De blauwe lucht van de aarde is alweer zichtbaar en Cap krijgt van Sharon te horen dat hij niet echt jaren en jaren is weg geweest. Maar er dreigt wel degelijk gevaar, want Zola is niet zo gauw te verslaan.

Het verhaal van Rick Remender is degelijk, net als de tekeningen van John Romita. Maar vooral de diepere vragen die gesteld worden zorgen ervoor dat deze miniserie het lezen waard is. Er wordt weer heel wat afgeknokt en het geheel staat bol van de actie, maar wie hierdoor niet afgeschrikt wordt ontdekt dat er ook best wat inhoud te vinden is!Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.