stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Kersten, de lijfarts van Himmler INT 1 Kersten, de lijfarts van Himmler


Ik begin met voor mij het meest verrassende: dit verhaal is gebaseerd op waargebeurde feiten. Kersten heeft bestaan en zijn verhaal wordt eindelijk verteld. Eindelijk, want ik kende dit nog niet, ik had er zelfs nog geen gerucht van opgevangen en deze man verdient het om erkend te worden. Hij deed wat hij kon en dat was meer dan genoeg.

Kersten is een dokter met gouden handen en daardoor wordt hij bij Himmler geroepen. Duitse dokters kunnen hem niet helpen en misschien kan deze befaamde dokter hem wel helpen. En Kersten doet het ook. Hij verlicht de pijn en Himmler is hem dankbaar. Echter de ziekte is chronisch dus dient Kersten regelmatig terug te komen. Gaandeweg bouwen ze een vertrouwensrelatie, ondanks dat ze eigenlijk vijanden zijn en dat ook van elkaar weten. Maar toch helpen ze elkaar en zo slaagt de dokter er in om mensen te redden, joden, Nederlanders,... Dit is een spel op een zeer slappe koord, maar Kersten doet het onmogelijke en Himmler laat het toe. Onwaarschijnlijk verhaal, maar de waarheid is dat soms en deze was prachtig om te lezen. Te meer daar het politieke spel na de oorlog niet gedaan is en Kersten als collaborateur aanzien wordt. Nu wordt zijn verhaal eindelijk verteld. Dank u daarvoor.

Ik kan zeggen dat dit spannend is of interessant of zoveel andere positieve beschrijvingen, maar dit dien je gewoon te lezen. De waarheid is enerzijds rauw maar anderzijds ook zo mooi, zelfs al ben je maar een gewone dokter. Als je het aandurft om het onwaarschijnlijke te betrachten, kan veel en dat bewees Kersten.

De tekeningen lijken zo normaal ten opzichte van het verhaal. Hier niet alleen maar knappe mensen, neen ze zijn gewoon, en ook niet prachtige landschappen of zo, maar gewoon alledag. En meer heeft dit verhaal ook niet nodig, want dan zou het wellicht te ongelooflijk maken. Dit is de juiste feel voor dit verhaal.

In het kort: absoluut aanraderDit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.