Recensie

Evert Kwok: Vakantieboeken 1 Vakantieboek


Zelden zo een verrassend vakantieboek tegengekomen. Niet dat er niet de gewone dingen in staan: een doolhof, de punten verbinden, een woordzoeker, de verschillen zoeken tussen 2 tekeningen,... maar elk van die dingen is net anders dan anders.

En eigenlijk hadden we het moeten weten, de eerste cartoons zijn ook al niet de typische cartoons en dat blijft zo het hele boek door. Er wordt hier erg ingezet op woordspelingen en meestal op een onverwachte manier. Soms moet je even nadenken omdat de contexten van de verschillende betekenissen van één woord zo door elkaar geschud worden.. en net dat maakt ze zo bijzonder en leuk.

Enfin, waarschuwing genoeg zou je denken wanneer de eerste puzzels er aan komen, maar neen hoor. Ik werd nog steeds verrast door de absurde, doch zeer treffend en amusante manier waarbij ze hier gebruikt worden. Dit is een vakantieboek waarvan je hoopt dat anderen zouden van leren. Dit houdt het hele concept uit de sleur en blijft interessant tot de laatste pagina (ja, zelfs de oplossingen hebben nog een extraatje).

In het kort: meer van dit!Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.