stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Enola & de fantastische fabeldieren 2 De eenhoorn die over de grens ging


Enola is een dokter voor fabeldieren. Ze kan zowat iedereen genezen met haar drankjes en zalfjes. Ze beschikt totaal niet over magische krachten of zo maar elk fabeldier heeft een volstrekt vertrouwen in haar.
Sylvia, Pjotr en Sven genieten van een onbezorgde dag aan het water. Deze rivier stroomt door het mensendeel maar evengoed door het bos waar de eenhoorn woont. Jaren geleden werd er een pact gesloten tussen beide. De eenhoorn mocht niet voorbij de bosrand, de mens moest beloven om niet in overvloed het door de eenhoorns betoverde hout te gebruiken.
Alles liep goed tot nu. Een eenhoorn valt Sylvia aan die zich bij de bosrand bevond en de mensen willen het pact verbreken. Enola moet dus op de proppen komen om de scherven te lijmen. Maar waarom viel de eenhoorn Sylvia aan en wat is er in het bos aan de hand,
http://www.images.culturebd.com/red/alb/207961/MCE/alb_207961_37B81E682A7F71B15469EE906EF0746E.jpg
Mocht ik kleine gabbers hebben en die mannen willen aanzetten tot lezen dan zou Enola wel heel hoog scoren. Ook al hebben we te maken met fabeldieren, Joris Chamblain, scenarist van dienst, heeft totaal niet de behoefte om diep in de oorsprong van deze wezens te graven. Hij laat alle info wat in het midden en wil gewoon een verhaal vertellen dat kinderen zal aanspreken. Hier en daar wat sprookjesfiguren die in volledige harmonie met de mens leven is onderwerp genoeg om hier rond een magisch verhaal rond te vertellen. Het is de eenvoud die het verhaal maakt tot wat het is. Een sprookje met dat tikkeltje meer.

En even eerlijk zijn: ondergetekende kon ook meer dan genieten van dit tweede deel, ook al is ie de vijftig gepasseerd.
http://www.carozine.fr/images/culture-lecture/enola-2-licorne-qui-depassait-les-bornes-bd-chamblain-thibaudier-4.jpgDit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.