Recensie

Sangre 3 Havanna de wispelturige


Dat er bloed vloeit in deze reeks is niet te verwonderen als we de titel beschouwen. Echter blijft dit binnen aanvaardbare grenzen zoals we van Arleston gewoon zijn.

Sangre is een reeks waarin we het hoofdpersonnage ‘Sangre’ volgen dat als kind getuige was van een gruwelijke afslachting van haar ouders en haar volk. Tien jaar later gaat ze op zoek naar de 6 moordenaars om wraak te kunnen nemen op hen. In ieder deel gaat ze op zoek naar 1 van hen om haar wraak te kunnen stillen, waarbij ieder deel los van elkaar gelezen kan worden. In dit album gaat Sangre op zoek naar Havanna, die een tatoeage van een sneeuwvlok tussen haar dijbenen heeft. Zij woont in het ijsgebied Mi-ho Dwygg waar status hoog aangeschreven staat. Iedereen probeert daar op zijn manier de ander te imponeren en zo zijn status hoog te houden. Als er een feest wordt georganiseerd ter ere van de leiders, probeert Sangre te imponeren met een dans waarbij ze haar gave gebruikt om de tijd stop te zetten. Zo krijgt ze meer aanzien en kan ze zich inwerken in het hogere milieu waarin Havanna ook vertoeft. Tijdens een schemernacht waar alles is toegelaten, gaat Sangre op zoek naar de persoon met de sneeuwvlok op het dijbeen. Zal ze Havanna vinden, en kan ze haar gave opnieuw goed inzetten?

In dit album worden we opnieuw gedropt in een wereld vol magie en fantasie. Scenarist Christophe Arleston (Troy, Danthrakon, Wouden van Opaal, Ythaq, …) weet ons deze keer mee te nemen naar een koudere omgeving. Gelukkig laat het verhaal ons niet koud. Doordat het een fantasierijk geheel is, weet Arleston zich uit te leven door allerlei (originele) creaties op ons los te laten. Denk maar aan de ijsparels die alles en iedereen wat het aanraakt, doen bevriezen. Toch wordt het nooit té en is alles mooi uitgebalanceerd. Het verhaal is zoals de vorige delen mooi opgebouwd en begint al meteen met een leuke inkomer. Ook de manier waarop de moordenaar omgebracht wordt, wordt telkens op een originele manier gebracht. Tekenaar Floch (Shloka, Atalante,Ythaq,…) vindt in deze reeks volledig zijn gading, wat ook te zien is in het tekenwerk. Ieder personage wordt karaktervol uitgetekend, waardoor je nooit het overzicht verliest bij de vele personages. Ook de landschappen zijn terug genieten, waarbij de kleurrijke en sfeervolle inkleuring de juiste toon zet.

Arleston heeft intussen al behoorlijk wat op zijn kerfstok staan van reeksen, maar deze reeks behoort zeker tot zijn betere werk !

4,2/5 sterrenDit is een recensie van een gebruiker.