8.00/10 #1230
27 stemmen Enkel strips met minimaal 10 stemmen krijgen een rangschikking

De inhoud van deze strip wordt gebundeld in volgende strips:

INT 2 Intégrale
Scenario Patrick Cothias
Tekeningen André Juillard
Uitgever(s)
Jaar1989
Pagina's48
ISBN9069690497
Barcode9789069690490
KaftHardcover
 Kleur
TaalNederlands

Covertekst

Twaalf dagen voor zijn wandaad zwerft Ravaillac rond het Louvre, waar Hendrik de vierde, geen acht slaand op de sombere voorspellingen die gedaan worden om hem te waarschuwen, niet beseft dat zijn lot al bezegeld is.
Een historisch decor voor een vreemd drama met drie personen: Hendrik de vierde, de Sperwer en een zekere Hyronimus, op dat moment nog broeder Jérôme van de Resolutie genaamd, een geducht duiveluitdrijver. Zal deze kruistocht tegen het kwaad de Sperwer, die de adel belachelijk blijft maken, raken?
Ariane van Troil is daar niet van overtuigd en de goede koning Hendrik, geïsoleerd temidden van een steeds vijandiger hof, evenmin.
"Hyronimus", het vierde deel in de cyclus van "De zeven levens van de sperwer" schildert een wreed en kleurrijk tableau uit de periode in de Franse geschiedenis waar het vreselijke spook van de burgeroorlog doorheen waart.
André Juillard vestigt zich met "Arno", "Roodmasker" en "De zeven levens van de sperwer" als de onbetwiste leider van de historische strip.
Door zijn samenwerking met Patrick Cothias kunnen wij genieten van zijn schitterende, sierlijke en perfecte tekenstijl.
Patrick Cothias behaalde in Angoulême in 1985 de prijs voor het beste kinderalbum. Hij is een van de meest geziene scenario-schrijvers en werkt o.m. samen met Adamov, Juillard, Sternis en Marcelé

Deze strip in uw collectie:
In bezit
Gelezen
In verlanglijst