7.55/10 #973
878 stemmen Enkel strips in deze reeks met minimaal 10 stemmen worden meegerekend voor de score van de reeks

Weetjes en fouten

'La Mangouste' wint in 2009 de Prix Saint-Michel voor 'Meilleur dessin' (Beste tekeningen).

Strip(s):
Afbeelding weetje
Geplaatst door op
In het colofon van deel 13 worden bij © de auteurs vermeld van deel 12 ipv deel 13

Strip(s):
Geplaatst door op
De ster in het nationale kenteken van de heli, rechtsboven op blz. 28 is verkeerd ingekleurd. Ze hoort wit te zijn, i.p.v. rood.

Strip(s):
Geplaatst door op
Kolonel Amos heeft maar 1 arm, dat weet iedereen natuurlijk, maar tekenaar Berthet vergat dat blijkbaar even op pagina 49 en tekende hem met 2 armen. Tsss!

Strip(s):
Afbeelding weetje
Geplaatst door op
Op blz. 6 maken we voor het eerst kennis met majoor James Elroy Whittaker. Hij draagt twee medailles: volgens de politiesergeant gaat het om de "Purple Star" en de "Medal of Honor". 1.De Medal of Honor ziet er anders uit (zie: http://en.wikipedia.org/wiki/File:Medalsofhonor2.jpg); de medaille in het album is dus niet de Medal of Honor. Ik vind niet meteen terug welke (Amerikaanse ?) medaille er dan wel staat getekend. 2. De "Purple Star" bestaat niet; de juiste benaming is "Purple Heart" (zie: http://en.wikipedia.org/wiki/Purple_Heart). Ik neem aan dat de politieman vooral onder de indruk is van de Medal of Honor van majoor Whittaker. De Purple Heart werd nl. standaard toegekend aan alle soldaten die gewond werden / sneuvelden in de strijd. Tijdens de Vietnamoorlog kregen 351 794 soldaten een Purple Heart. De Medal of Honor wordt uitgereikt "voor opvallende moed en ondernemingszin met gevaar voor eigen leven, "beyond the call of duty", in gevecht met een vijandelijke krijgsmacht". Al bij al werden er in de Vietnamoorlog toch 246 uitgereikt (op een totaal van 3 470 sinds 1862). De Medal of Honor is dus zeker niet te vergelijken met het (Britse) Victoria Cross, waarvan er sinds 1854 "slechts" 1 356 werden uitgereikt, waarvan vier tijdens de Vietnamoorlog (aan leden van het Australian Army Training Team Vietnam).

Strip(s):
Geplaatst door op
Een weetje of fout toevoegen