stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Jump 9 - Pulp Fictie

Avatar fluiten
7751
Aan een sneltreintempo is Strip2000 de reeks 'Jump' aan het heruitgeven. Deel negen ligt nu in de winkel. Een nieuwe cover, opvallender dan de originele en een hommagetekening op het titelblad zoals gebruikelijk, deze maal door de tekenaar van 'Elsje', Gerben Valkema.

http://www.stripinfo.be/image.php?i=86532

In deel 8 hebben we de romance zien ontluiken tussen Dweezil en Julie, de dochter van de directeur van het waterpark Nausicaa. Dweezil krijgt de kans om dit park te bezoeken, op uitnodiging van Julie's vader en je zou maar gek zijn om dit af te wijzen. Hup, naar het Italiaans Napels, broedplaats van de maffia. Moet nu natuurlijk lukken dat Julie als twee druppels water lijkt op de dochter van één van die maffiabazen, dat het kind net de ouderlijke woning is ontvlucht en dat haar vader, maffiabaas Don Cornichone en heel zijn gevolg, zijn dochter trachten op te sporen. Ja, je voelt hem al komen. Julie en Dweezil komen serieus in nesten te zitten, gewoon door een persoonsverwisseling.

http://www.stripelmagazine.be/images/jump9klein.jpg

Vaak heerst het gevoel dat Jump wat aan het teren is op het succes dat Cambré heeft met zijn 'Suske en Wiske' spin-off Amoras maar als je dit album leest dan besef je ten volste dat Jump recht en reden heeft om op zichzelf te staan en een succesreeks op zijn eigen is. Met 'Pulp fictie' heb je één van de beste scenario's uit de reeks in de hand die 'Jump' maakt tot wat het is. Humoristisch, amicaal, warm, spannend en toch relativerend en eenvoudig.' Jump' mag dan wel gericht zijn naar een jong publiek, diegenen onder ons die van geest jong gebleven, weliswaar met reuma in de vingers en kalende kruin, zullen ook genieten van de fratsen van de losgeslagen tieners.

https://media.archonia.com/images/samples/97/59/109759_s0.jpg

Geplaatst op 22/06/2015 Citeren
Avatar
fluiten
Geplaatst op 22/06/2015
Avatar jopro
1
het is een leuk spannend en goed boek
Geplaatst op 04/11/2019 Citeren
Avatar
jopro
Geplaatst op 04/11/2019