Fred Jannin, Gewoon te veel

Crew
Avatar witam
5316
De volgende grote tijdelijke tentoonstelling (22/09/2015 - 06/03/2016) in het Belgisch Stripcentrum te Brussel zal gaan over Fred Jannin:

"Van strips tot multimedia
De jonge Brusselaar Frédéric Jannin (Ukkel, 1956) is een onvoorwaardelijke fan van Franquin, Gotlib en Monty Python. Heel jong begint hij zijn grafische carrière en zijn parcours als mediafiguur met tekeningen voor de Belgische televisie. Daarna publiceert hij zijn eerste stripverhalen in een rocktabloid. Als auteur van de reeks ‘German en wij’, dat verscheen in het magazine Robbedoes, wordt hij gezien als een bevoorrechte observator van de jongerencultuur van de jaren ‘80. In deze reeks duiken voor het eerst de ‘Bowling Balls’ op, een parodie op de typische rockgroep en de aanzet van verschillende platenprojecten waaronder ‘Zinno’, een groep die zelfs de hitlijsten zou halen. Maar Fred Jannin, dat zijn ook ‘Les Snuls’, ‘Le Jeu des Dictionnaires’, ‘J’aime autant de t’ouvrir les yeux’, ‘Froud et Stouf’ en talrijke heerlijke reclamespotjes die ervoor gezorgd hebben dat zijn stem onlosmakelijk verbonden is met de Belgische Franstalige radio en televisie."

Op 22 september wordt er een nieuwe stripmuur ingehuldigd. De muur is gewijd aan Froud & Stouf, twee stripfiguren die werden bedacht door Fred Jannin.
Geplaatst op 20/09/2015 Citeren
Avatar
witam
Geplaatst op 20/09/2015
Crew
Avatar woelfie
4122
German en wij, da's natuurlijk enkel iets voor ouwe rakkers zoals ik, maar het is toch merkwaardig dat gekozen wordt voor een strip die enkel in het Frans bestaat.
(daarbuiten: wel een geweldig leuke strip)

En voor de criticasters die opwerpen dat nieuwe stripmuren ook nieuwe strips moeten afbeelden: deze namiddag nog langs een voor mij onbekende muur gereden met Guus Slim. Het laatste album daarvan dateert ook al van 1979.
Geplaatst op 20/09/2015 Citeren
Avatar
woelfie
Geplaatst op 20/09/2015
Crew
Avatar Fumetti
3673
German was inderdaad prachtig in het weergeven van typetjes die onze jeugd verbeeldden.

En The Bowling Balls... echte jaren tachtig feel good muziek maakten Jannin en consoorten. Tegenhanger van de new wave.

Heb onlangs heel toevallig een album van Didi gevonden door Jannin. Reclame voor Nixdorf computers, met "inleiding tot de informatica". Onvoorstelbaar!
Geplaatst op 21/09/2015 Citeren
Avatar
Fumetti
Geplaatst op 21/09/2015