coverteksten

Crew
Avatar woelfie
4110
Even wat coverteksten van de Oberon/Dargaud/Big Balloon Auteurreeks:

A den dooier omnibus

Geboren 1899. Laatste der Negentigers. Als zoon van een eenvoudige, doch vruchtbare dagloner uit de Peluwe groeide hij in kommervolle omstandigheden op temidden van zijn 16 broers en zusters. Reeds vroeg gaf hij blijk van een kunstzinnige aanleg. Zijn op zeventienjarige leeftijd geschreven gedicht 'En de boer, hij plantte voort' is klassiek geworden. Toen hij korte tijd later met de novelle 'De Martelgang van Kleine Lien' de Grote Peluweprijs, een voetreis naar Rome, won, moest hij die helaas weigeren wegens platvoeten. Maar zijn daaropvolgende verhaal 'Het Ei der Zonde' werd een groot verkoopssucces én leverde hem de felbegeerde Lubbert van Gortelprijs op. Zijn naam was nu gevestigd en de trilogieën volgden elkaar in hoog tempo op. Alleen gedurende de Tweede Wereldoorlog stond de productie van de marchtige bard stil. Zoals zovelen dook hij onder en wel zo goed, dat hij pas in '56 weer boven water kwam. Niet geknakt door deze ervaring hervatte hij zijn creatieve werk, om dat slechts te onderbreken voor enige echtscheidingen en huwelijken. Zo'n tien jaar geleden besloot Den Dooier, dat het genoeg geweest was. Hij trok zich terug in het Jo Spierhuis te Bergen in Zee om daar van zijn welverdiende rust te genieten. Wie de drie meter boeken ziet, die de verzamelde werken van deze titiaan op de plank in beslag nemen, zal te volle beamen, dat deze rust inderdaad welverdiend is.

Den uitgever heeft mij verzocht, een woordjen te schrijven bij bovenstaand portretjen van Dirk Matema, omdat deze kwibus recentelijk enige van mijn werken van prentjes voorzien heeft, die volgens mij den verkoopbaarheid niet direkt bevorderen. Maar alla, ik heb de centen niet meer nodig, dus ze doen maar. Dien Maltena dus, wat daarover te zeggen? Dien photografie spreekt toch eigenlijk voor zichzelf. Dien uitgeblusten blik in dat wat weken kopje getuigt nou toch niet bepaald van karakter, nondeju! Vandaar ook, denk ik dat dien slapjanus zich vergrepen heeft aan 't werk van een ander. Zelf kon-ie niks uit dien platten kop persen, natuurlijk. En er mot toch brood op den plank, want met kindertjes smaken schijnt-ie minder moeite te hebben. En die mondjes moeten vol, niet. Nou, vooruit dan maar, hier zijn den opwindenden gegevens, geboren is hij in 1943, op zeventienjarigen leeftijd ging hij poppetjes tekenen en dat doet hij nog steeds. Interessanter kan ik 't leven van dien kwast ook niet voor jullie maken, dus ik zou zeggen, koop dit boekjen, sla de prentjes over en lees alleen de lettertjes, dan zal 't allemaal nog best meevallen!
Houdoe!

-----------------------------------------------
Arzach

Er is geen enkele reden
Waarom een verhaal als een huis zou moeten zijn,
Met een deur om naar binnen te gaan,
Vensters om de bomen buiten te kunnen zien,
En een schoorsteen om de rook af te voeren...
Je kunt je best een verhaal voorstellen
In de vorm van een olifant, een korenveld
Of de vlam van een lucifer.

Moebius 1976

-----------------------------------------------
Bernard voorzichtig

Twee voor thee is het geesteskind van twee stripmakers van formaat die ieder op eigen wijze geschaafd hebben aan het gezicht van de strip in Nederland.

Daan Jippes maakt op jeugdige leeftijd al tekeningen die een grote belofte inhouden. Vreemd genoeg wil de kunstacademie hem niet hebben. Ook in de reclamewereld kan hij niet terecht.
Als hij twintig jaar is, bevindt Daan zich - tot zijn eigen verbazing - op de afdeling vormgeving van Margriet. Maar strips blijven zijn liefde, en dus verhuist Daan in 1968 naar het stripblad Pep, ook als vormgever.
Pep plaatst een kort verhaal van zijn hand, dat voor Martin Lodewijk de aanleiding is Daan te vragen samen een verhaal te maken. Zo ontstaat Twee voor thee. Niet dat het allemaal zo gemakkelijk gaat, want tussen de eerste en de laatste pagina komt een periode van drie jaar te liggen. Voor Daan betekent dit een tijd van rusteloos zoeken naar de juiste vorm, en woekeren met zijn talent en minimum aan tekenopleiding.
En met wat voor resultaat!
AI zoekend ziet Daan zichzelf steeds meer de kant van de Disney-strips opkijken, met name naar het werk van Donaid Duck-tekenaar Carl Barks. Hij zal er niet meer van loskomen. In 1973 wordt hem gevraagd de eigen productie van het blad Donald Duck en de albums te begeleiden.
Hij doet dit op een dusdanig voortreffelijke wijze dat internationaal zijn naam gevestigd raakt.

Sinds kort heeft Daan de bron van het Disney-gebeuren in Amerika opgezocht en er zich een vaste plaats verworven.
Martin Lodewijk is in vele opzichten Daan’s vakbroeder. De in 1939 geboren man-van-alle-stripmarkten-thuis heeft echter al heel wat strips gepubliceerd voor hij met Daan Twee voor thee onderneemt. "Maar striptekenen is nog niet eens altijd het leukste werk,” zegt Martin. "ik zie mezelf steeds meer in een positie waarin ik graag voar anderen schrijf." Ook Martin bemoeit zich op vakmatige wijze met de strip in Nederland. Samen met Frits van der Heide zet hij in 1975 het stripblad Eppo op, daarmee aan een aantal Nederlandse tekenaars de gelegenheid gevend hun werk te publiceren. Martin vervult nog steeds, als artdirector van Eppo, een grote rol in het begeleiden van de strips die voor het blad gemaakt worden.

Twee belangrijke stripmannen dus, die samen een heel mooi stripalbum gemaakt hebben...

-----------------------------------------------
Bob Fish

Al jarenlang is de zgn. 'klare lijn' een van de populairste tekenstijlen voor strips. Bij het werken in deze stijl wordt teruggegrepen op een manier van striptekenen die bij een aantal Belgisch/Franse striptekenaars in de vijftiger jaren vorm gekregen heeft. Hergé, met zijn strip Kuifje, geldt als het belangrijkste voorbeeld.
Door echter uitsluitend naar Hergé c.s. te kijken, wordt een andere belangrijke Belgische stripschool groot onrecht aangedaan.
Het stripgebeuren in de vijftiger jaren onderging een grote vernieuwing onder de invloed van de tekenaars van het blad Robbedoes, dat toen zijn bloeitijd beleefde. Strips als Robbedoes en Kwabbernoot, Jerry Spring, Guus Slim, Jan Kordaat en Lucky Luke hebben hun wortels in deze periode. Ze zijn onvergetelijk geworden, vooral doordat avontuur, sfeer, spanning, humor en vaart er een hoofdrol in spelen.
De jonge Franse tekenaar Yves Chaland heeft - zoals zovele anderen - zijn hart verloren aan deze strips. Misschien in het besef dat zoiets nooit meer terugkomt...
In een bewuste poging het spontane van destijds weer terug te halen, maakte Yves vele strips, of aanzetten daartoe, geheel in de stijl van tekenaars als Tillieux, Franquin en Jijé. Bijna nog mooier dan de originele strips. De redactie van het blad Metal Hurlant komt de eer toe als eerste de kwaliteiten van zijn werk herkend te hebben. Tot op heden publiceert het eigenwijs zelfs de meest bizarre uitingen van Chaland's nostalgie.
De verhalen in dit album werden ook eerst in Metal Hurlant gepubliceerd. Ze behoren tot het beste wat Chaland getekend heeft. Hij weet het beste van vroeger scherp in de herinnering terug te roepen. Maar ook los van deze sfeer vertelt hij een zeer spannend verhaal. vol grillige en amusante details.

-----------------------------------------------
De huurling A1

Segrelles is geen striptekenaar. Althans niet in de traditionele zin van het woord. Een striptekenaar werkt niet met palet en schildersmes. Niet in olieverf. Segrelles wél. De langste tijd van zijn artistieke loopbaan heeft de in 1940 in Barcelona geboren Vicente Segrelles Sacristán dan ook achter zijn schildersezel doorgebracht.
Opgroeiend in een artistiek milieu, begon Vicente zich vanaf rond zijn veertiende jaar serieus bezig te houden met de teken- en schilderkunst. Eerst in lijn, perspektief en figuurtekenen oefenend. Later in olieverf, de techniek die hij ook voor 'De huurling' gebruikte. Zijn interesse ging vooral uit naar technische onderwerpen als wapens, vliegtuigen en schepen, maar daarnaast ook naar de prehistorie en middeleeuwen. Vormde het schilderen aanvankelijk nog slechts een hobby die hij naast zijn dagelijks werk geestdriftig beoefende, naarmate zijn beheersing van de techniek vorderde, begon hij er steeds meer van doordrongen te raken, dat de schilderkunst zijn roeping was en dat hij met zijn artistieke kwaliteiten toch de kost zou moeten kunnen verdienen. Na enkele mislukte pogingen zijn werk aan uitgevers te slijten, veroverde Segrelles in 1970 zijn eerste opdracht: het illustreren van een boek over vuurwapens.
Via een agentschap kwam hij in aanraking met bekende Spaanse illustrators als Miralles, Fernando Fernandez, Longarón en Sanjulián, die hem de fijne kneepjes van het vak bijbrachten, aldus zijn 'marktwaarde' aanzienlijk verhogend. Naast een aantal opdrachten voor cover-illustraties leverde dat hem o.a. een vaste relatie op met uitgeverij AFHA, waarvoor hij een populair-wetenschappelijke boekenreeks getiteld 'Los Inventos' (De uitvindingen) illustreerde en waarbij de keuze van de onderwerpen grotendeels aan Segrelles werd overgelaten. Naarmate zijn cover-illustraties aan bekendheid en waardering begonnen te winnen, werd Segrelles steeds vaker in één adem genoemd met voornoemde Spaanse grootheden.
Het was tenslotte Rafael Martinéz, Segrelles' huidige agent en uitgever, die hem in de gelegenheid stelde een strip te maken, iets waar Segrelles totaal geen ervaring in had, maar waar hij zijn hele ziel en zaligheid in zou kunnen leggen. Een strip die alle elementen in zich verenigde, die Segrelles al jarenlang afzonderlijk gekoesterd had: prehistorie, middeleeuwen, techniek en luchtvaart. Dat was ‘El Mercenario' oftewel 'De huurling'. Een debuut en tevens het bewijs dat je geen striptekenaar hoeft te zijn om een fantastische strip te maken...
Geplaatst op 05/10/2009 Citeren
Avatar
woelfie
Geplaatst op 05/10/2009
Crew
Avatar woelfie
4110
(blijkbaar is er voor de fora ook een limiet van 15000 karakters)

De jeugd van John Difool 1

We weten hoe DE AVONTUREN VAN JOHN DIFOOL zijn afgelopen. In het laatste deel, DE EERSTE PLANEET, ontmoette john God zelf. En God maakte john Difool duidelijk dat hij zijn leven steeds opnieuw moest beleven. Dat was de zin van zijn bestaan, meer niet. Een prachtig einde van een fraaie science-fantasy strip, fabelachtig getekend door Moebius, zeer vindingrijk uitgewerkt door scenario-schrijver Jodorowsky.
Maar hoe zijn DE AVONTUREN VAN JOHN DIFOOL eigenlijk begonnen? Hoe heeft die huiveringwekkende ondergrondse Putstad een naïeve wereldbestormer als John Difool kunnen voortbrengen? En hoe zit dat nu met zijn familie? Is de onbestaanbare Animah werkelijk zijn moeder? Wie was zijn vader? Hoe heeft john kennis gemaakt met zijn vertrouweling, de intelligente betonmeeuw Deepo?

DE INWIJDING is het eerste deel van DE JEUGD VAN JOHN DIFOOL, een nieuwe serie waarin Jodorowsky antwoord geeft op veIe vragen. In samenwerking met tekenaar Janjetov (die de onnavolgbare stijl van Moebius verbluffend goed weet te imiteren) schetst Jodorowsky een gruwelijke wereld waarin drugs, ziekten, geweld, wezenloze seks en enorme klasseverschillen het dagelijks leven beheersen.
John Difool is nog maar een jongetje, op zoek naar een beter bestaan, vervuld van angst voor wat komen gaat. Zijn moeder werkt als hoer in de Dardevil, zijn vader is een mislukte uitvinder. De President van de Putstad oefent met behulp van zijn Gebochelden en de Techno's een waar schrikbewind uit. Elke dag vinden tientallen wanhopigen de dood op de Zelfmoordgaanderij . AI het voedsel is synthetisch, op elke hoek van de straat staat een gigantisch TV-scherm de hele dag te loeien.
Kan er in zo'n wereld, in zo'n hel, nog liefde bestaan? Ja. John Difool, die op wonderbaarlijke wijze onbedorven is gebleven, vindt de liefde in het GTO van de mutanten, in de armen van Bantiih, de Poezenkop. Maar niet voor lang, want als er één ding in zo'n wereld de gevestigde orde bedreigt, dan is het wel De Liefde...

-----------------------------------------------
De jeugd van John Difool 2

In DE PRIVÉ-DETECTIVE komt John Difool voor een zware opgave te staan. Hij moet het geheim onthullen dat ten grondslag ligt aan zijn diepste haat en zijn grootste verdriet. Als hij daarin slaagt, wordt hij definitief benoemd tot privé-detective, klasse R. Maar het geheim dat John wil onthullen, raakt de kern van de macht van de technotechno's. Nog voordat John ook maar één duidelijke aanwijzing voor de oplossing van zijn raadsel heeft achterhaald, slaan de technotechno's met grof geweld toe.
John heeft in zijn korte leven al vele vrienden en geliefden moeten verliezen. In dit deel verliest hij ook nog zijn vroegere kindermeisje. En alle homeohoeren, de collega's van zijn moeder, keren zich van John af. Terwijl ze John eigenlijk altijd als hun kind beschouwden! Waarom mag John de wortels van zijn grootste verdriet en zijn diepste haat niet kennen? Waarom zetten de technotechno's een dodelijke val voor John op? Waarom mag john niet simpelweg houden van zijn tweede grote liefde, de prachtige aristo juffrouw Loez de Garra?

De jeugd van John Difool verloopt al net zo moeizaam als zijn latere leven, dat we hebben kunnen meemaken in de eerder verschenen 'Incal'-serie. In het eerste deel van 'De jeugd van John Difool', DE INWIJDING, is gebleken dat John de zoon is van een homeohoer die in arren moede zelfmoord pleegt door in de Zee van het Zuur te springen. Sinds zijn zevende zwerft John alleen rond in de onderste regionen van de Putstad. Maar gelukkig wordt hij op een mooi moment opgepikt door een vroegere robsmeris, de wijze Kolbo-5. Kolbo leert John hoe hij zich moet handhaven in de gruwelijke anarchie van de Putstad. En John is een goede leerling. Hij is niet alleen slim, maar ook heel gevoelig.

-----------------------------------------------
De jeugd van John Difool 3

Iedereen weet dat John Difool er een handje van heeft om zich in de nesten te werken. Maar in KROOT! maakt hij het wel erg bont! John wil volledig gediplomeerd privé-detective worden, en daartoe moet hij een speciale opdracht vervullen. Een opdracht die hij zelf uit de diepste diepten van zijn ziel omhoog gehaald heeft. John Difool moet op zoek naar het antwoord op de vraag 'Wat gebeurt er met de hoerenkinderen van de Rode Ring?' Een logische vraag, want geen van de hoeren van de Rode Ring is moeder, terwijl ze een vrij grote kans lopen om zwanger te raken... Maar hoe logisch zo'n zelf-opgediepte opdracht ook mag zijn, al snel blijkt dat John Difool zich weer iets onmogelijks op de hals gehaald heeft. Want het lot van de hoerenkinderen van de Rode Ring is gruwelijk en onvoorstelbaar. En de machten die hun lot in handen hebben, zijn veel groter en sterker dan John Difool in zijn wildste nachtmerries had kunnen dromen.

Het is dan ook niet voor niets dat onze jonge onderzoeker voortdurend wordt tegengewerkt. Maar daardoor laat John zich niet een-twee-drie uit het veld slaan! Als John Difool erachter komt dat zijn ware tegenstanders gezocht moeten worden onder de rijkste, machtigste en meest geprivilegieerde bewoners van de Putstad, is hij vastbeslotener dan ooit. Geholpen door de ex-robsmeris Kolbo-S, door zijn trouwe betonvogel Deepo en door een groepje dissidente oogsmerissen, weet John Difool binnen te dringen in een van de heilige plaatsen van de Techno-techno's. Daar ontdekt hij dat twee niet-vergane lijken van het oude Terra Prima een sleutelrol spelen in het geheim van de hoerenkinderen van de Rode Ring. En John ontdekt daar ook, dat hij zijn eigen ikje soms ondergeschikt moet maken aan het belang van anderen. Wat? Wordt John Difool soms verstandig? Nee, hè...

-----------------------------------------------
De jeugd van John Difool 4

John Difool, de schlemiel. John Difool, de dappere. John Difool, de leerling privé-detective Klasse R. John Difool, de meester van het sentiment... John is een vat vol tegenstellingen, een rare kwast, een vertederend persoon, ach, eigenlijk is John Difool net een mens. Gelukkig maar, want alleen een mens kan beleven wat John Difool beleeft in de Ondergrondse Putstad. Alleen een mens is in staat om zich echt kwaad te maken, om zich te verwonderen, om verdriet te hebben, om... verliefd te worden.
En alle anderen die de Putstad bewonen, zijn dat dan geen mensen? Nee, dat zijn TV-junks, zielige verlengstukken van hun enorme flat square televisietoestellen. Of het zijn zielloze robots die uitsluitend bevelen kunnen opvolgen, voor wie het zelfs verboden is gevoelens te hebben. Of het zijn aristo's, een mensenvariant die gedijt dankzij de ellendige levens van de bewoners op de lagere niveaus van de Putstad...
De wereld van John Difool krijgt steeds meer apocalyptische trekjes naarmate John's zoektocht naar het geheim van de Rode Ring vordert. John wil achterhalen wat er gebeurt met de kinderen van de homeo-hoeren uit de Rode Ring. Hij weet inmiddels dat die kinderen door de techno's in beslag worden genomen. En vervolgens voeren de techno's allerlei gruwelijke ingrepen op het pasgeboren grut uit. Maar waarom? Wat heeft de geheimzinnige vloeistof Top-33 ermee te maken? En wat is de rol van Cocalfol?
In dit deel van 'De Jeugd van John Difool' weet John de sluier weer een stukje op te lichten. Hij wordt daarbij geholpen door Loez de Garra, een echte aristo op wie John verliefd is geworden. Loez lijkt trouwens ook steeds meer van John te gaan houden. Misschien wordt ze nog wel eens een echt mens. Voorlopig stuiten Loez en John op de keiharde tegenwerking van de supra-computer die de Putstad bestiert. De supracomputer, die ook wel de Grootmoedige-Met-Het-Puurste-Geweten wordt genoemd, is bang dat John en Loez erin slagen een schandaal van kosmische afmetingen te onthullen. Uit alle macht zit hij John en Loez achterna en onze helden staan er alleen voor! Bijna alleen, want de geamputeerde Slakkekop met zijn kleine bende anarcho-psychoten komt hen te hulp... Dat zal er hard aan toe gaan!

-----------------------------------------------
De jeugd van John Difool 5

John Difool moet als aankomend speurder een meesterproef afleggen, voordat hij tot heuse privé-detective kan worden benoemd. En John is misschien wel een schlemiel, maar hij is tegelijkertijd bijzonder dapper. Voor zijn meesterproef kiest hij dan ook het gruwelijke geheim van de hoerenkinderen van de Rode Ring. Wat gebeurt er toch met die kinderen? Waarom worden de hoeren van de Rode Ring zo goed betaald als ze bevallen in de speciale kliniek van de Techno-techno's? En waarom zijn die arme vrouwen daarna zo treurig? Wat is het verband tussen de hoerenkinderen uit de laagste lagen van de ondergrondse Putstad en de Aristo's, de heersers die bovenin de Putstad leven?

John heeft in de voorafgaande delen van deze reeks inmiddels een lange weg afgelegd door de laboratoria en de klinieken van de Putstad. Samen met zijn geliefde Loez de Garra, een bekeerde Aristo, heeft hij het geheim van de kinderen van de Rode Ring ontdekt. En de werkelijkheid is nog weerzinwekkender dan John en Loez hebben durven denken. Ze zijn van plan om het geheim openbaar te maken. Want een geheim dat niet langer geheim is, houdt op te bestaan. En dan zullen de vreselijke praktijken rond de hoerenkinderen van de Rode Ring voorgoed onmogelijk worden.
In WHISKY, SPV EN HOMEO-HOEREN vatten John en Loez het plan op om door te dringen tot een directe uitzending van Diavaloo, de super-presentator van de T.V. van het universum. Als ze bij hem, live op T.V., het geheim kunnen onthullen, weet meteen het hele heelal ervan. Dan zal de macht van de Techno-techno's en de Aristo's onmiddellijk gebroken zijn. En ook de Supra-heiligheid, die achter de schermen feitelijk de touwtjes in handen heeft, zal voortaan machteloos zijn.
Maar de macht laat zich natuurlijk niet zonder slag of stoot onschadelijk maken. De Techno-techno's hebben een heel leger op de been gebracht om Loez, John en hun helpers, de anarcho-psychoten, te elimineren. De Supra-heiligheid heeft zijn beste robsmerissen op de zaak gezet. En er is een verrader onder de dappere helpers van John en Loez...

-----------------------------------------------
De jeugd van John Difool 6

John Difool heeft eindelijk zijn aanstelling als privé-detective klasse R gekregen. Maar niet omdat hij het gruwelijke geheim van de homeohoeren van de Rode Ring heeft onthuld, wat zijn eigenlijke opdracht was. Nee, John heeft zijn aanstelling ten onrechte gekregen. Hij heeft namelijk meegedaan aan een heel vies spelletje van Diavaloo, de megapresentator van de T.V. van het heelal. En het ergste is, dat John daarbij zijn geliefde Loez de Garra is kwijtgeraakt! Maar veel verdriet heeft John daar niet van gehad, want direct daarna is zijn geheugen door de schofterige Techno-techno's gewist. En dus ook zijn herinnering aan die prachtige Loez de Garra.

Dat alles (en nog veel meer) is gebeurd in het vorige deel van 'De jeugd van John Difool'. In dit deel, DE ZELFMOORDGAANDERIJ, staat John Difool opnieuw voor de taak zijn aanstelling als privé-detective te verdienen. Hij moet alsnog examen doen. Maar niet alleen John heeft een flinke klus te klaren. Ook Tanatah en Animah, de goddelijke zusters van het lot, krijgen in 'DE ZELFMOORDGAANDERIJ' een zware plicht op hun schouders gelegd. Tanatah moet de incals in het binnenste zonnehart van de planeet bewaken, terwijl Animah de redder van het heelal moet baren. Maar daartoe moet die redder, het zonnekind Solune, eerst verwekt worden. En wie is door het lot uitgekozen als verwekker van Solune? Juist, de schlemiel John Difool, privé-detective klasse R, liefhebber van smerige homeohoeren, SVP en slechte whisky.

-----------------------------------------------
John Difool 3

HOE DIEP MOET JOHN DIFOOL VALLEN ...
... OM IN DE BENEDENWERELD TERECHT TE KOMEN?
HEEL DIEP!

Want de Benedenwereld bevindt zich in het binnenste van de planeet, ver onder de Ondergrondse Grootstad en de Zee van het Zuur. En als hij eenmaal in de Benedenwereld is aangeland, blijkt het lot nog een paar onverwachte buitelingen voor hem in petto te hebben, hij vindt zijn eeuwige Iiefde Animah terug en zij onthult hem, dat hij de vader is van Solune!
(Wat!? Is John DifooI, een eenvoudige privé-detective - klasse B -, de vader van het wonderkind Solune? Tja...).
Maar bovendien wordt hij, zonder dat hij er om heeft gevraagd, lid van een kosmisch reddingsteam!
Zullen John Difool en de zijnen de vloek van het Ei der Duisternis kunnen bezweren? ... Wat is de rol van Emperoratriek, de Mega-heiligheid van het Heelal? Ach, John DifooI, hoe heb je in deze universalistische machtsstrijd, in deze godenstrijd, in dit gevecht van kosmische demonen verzeild kunnen raken?...

-----------------------------------------------
John Difool 4

In de eerste drie delen van deze John Difool-serie hebben we gezien hoe onze hoofdpersoon diep viel en hoog steeg, het heel ver bracht en teruggeworpen werd tot zijn nederige status van privé-detective (klasse B!), tot goddelijk aanzien reikte en als een hond vertrapt werd en nog zo wat van dat soort verwarrende ontwikkelingen. Maar eindelijk, in dit vierde deel (dat misschien niet voor niets 'De Bovenwereld' heet) lijkt het John voor de wind te gaan: hij, en niemand anders, wordt verkozen tot de minnaar van de minnares der minnaressen; hij, en niemand anders, mag de verrukkelijke Proto-koningin van de Monts bevruchten in een wilde liefdesnacht. Oh, extase! Oh, eeuwigdurend geluk! Eeuwigdurend? Nee, John Difool, de serie is nog niet afgelopen...
Geplaatst op 05/10/2009 Citeren
Avatar
woelfie
Geplaatst op 05/10/2009
Crew
Avatar woelfie
4110
Omni

Jan Bosschaert

De tekenaar Jan Bosschaert werd op 15 december 1957 in Antwerpen geboren. Zijn werkzaamheden zijn bijzonder uiteenlopend. Naast strips als "lcarus" maakte hij ook de politieke satire "Pest in het paleis". Zijn stripwerk kreeg een eervolle vermelding van het Belgische Stripgilde.
Voor zijn schilderijen ontving hij in 1983 de Provinciale prijs voor de schilderkunst.
Jan Bosschaert publiceerde illustraties in vrijwel ieder Belgisch tijdschrift en maakte onder andere platenhoezen, boekomslagen en toneeldecors.

Jan van Die

Werd in 1956 in Rotterdam geboren. Zijn bekendheid in de stripwereld dankt hij aan de scenario's voor "Sjors en Sjimmie", die hij samen met Wilbert Plijnaar maakt. Daarnaast heeft informatica zijn warme belangstelling, een fascinatie die vorm kreeg in een praktijkboek voor de Commodore 64 en het door hem in eigen beheer uitgegeven tijdschrift "Start".
Naast "Sjors en Sjimmie" en OMNI, maakte hij "Dokter Dolman", met tekeningen van Hupet en "Kanaal 13 ", met tekeningen van Gerard Leever.

Wilbert Plijnaar

Ook Wilbert Plijnaar, geboren in Rotterdam 1954, kennen we als een van de motoren achter "Sjors en Sjimmie".
Wilbert Plijnaar debuteerde als striptekenaar met "De kleine boze wolf". AI snel legde hij zich helemaal toe op het schrijven van scenario's, vanaf 1976 voor "Sjors en Sjimmie". ln 1983 verscheen zijn 'eigen' strip "Koen Kalkoen".
Dat de jarenlange samenwerking met Jan van Die op alle fronten bevalt, blijkt wel uit het verschijnen van dit OMNI-album.

OMNI

In 1985 ontstond het idee voor de avonturen rond een Ecologisch Reddingsteam, OMNI.
Het bijzondere van '20.000 MILLIREM ONDER ZEE', is dat het een unieke mengeling van realisme, fantasie en humor bevat.
'20.000 MILLIREM ONDER ZEE' is het relaas van een in de Tweede Wereldoorlog mislukte aanval op Japan, die veertig jaar later rampzalige gevolgen blijkt te hebben. Gelukkig zijn de medewerkers van OMNI niet van plan te rusten voor het gevaar is afgewend.

-----------------------------------------------
Timon vd velden 1

Het is 1778. Parijs is de hoofdstad van een land dat wordt geregeerd door een grillige koning. Maar het gonst er van de opstandige ideeën. Ideeën die uiteindelijk tot de bloedige Franse Revolutie zullen leiden.
In dit Parijs vinden we Timon, een wees die van het platteland naar de stad is gekomen, Timon kijkt verbaasd naar het morele verval, de corruptie en de haat en nijd om zich heen. Op iedere straathoek liggen noodlot en dood op de loer.
Een noodlot dat ook bij Timon toeslaat. Hij verliest Floris, zijn beste vriend, en ziet geen andere uitweg dan vluchten naar Amerika.
Amerika, het land van de onbegrensde mogelijkheden, waar veel Europeanen voor wie de grond te heet onder de voeten is geworden, heen vluchten.
Nog maar nauwelijks in leven, ziet Timon kans om in te schepen, op weg naar een toekomst die vooralsnog schuilgaat in een mist van onzekerheid - een droom...

-----------------------------------------------
De underzone

Is het niet vreemd dat de wereld-van-na-de-grote-boem scenaristen en tekenaars blijft inspireren? Is het eigenlijk niet merkwaardig dat er zoveel mensen gefascineerd blijken te zijn door de rampzalige toestand waarin onze aarde ongetwijfeld zal verkeren na het vallen van de Bom? Heeft het misschien iets te maken met de fascinatie voor datgene waar men bang voor is? Of probeert men zijn angst juist te bezweren door de gruwel van de vernietiging uitgebreid te schetsen?
Hoe het ook zij, tekenaar Juan Giménez en scenarist Carlos Trillo hebben hun talenten uitstekend op dit veelgebruikte thema kunnen uitleven. En dat heeft geresulteerd in het beklemmende en fraai getekende "De Underzone". Dit album vertelt het treurige verhaal van Alma en haar verworpen volk, gedoemd om op de vuilnishopen van het laatste restje menselijke beschaving te leven. Het volk komt door een stom toeval in opstand tegen de bewoners van de Witte Stad, de enigen die op de verwoeste aarde nog een menswaardig bestaan hebben weten op te bouwen. Ze worden geleid door iemand die ze 'de Messias' noemen. Maar de Messias laat hen een hoge prijs betalen voor hun verlangen naar een beter leven... Juan Giménez is een oude rot in het stripvak. Hij heeft in gerenommeerde stripbladen als "1984", "Eternauta" en "Heavy Metal" gepubliceerd. Het was hem dan ook wel toevertrouwd de verwoeste aarde met groot gevoel voor detail en verlatenheid in beeld te brengen. De gruwel die het Vuilnisvolk van de Underzone dagelijks moet ondergaan, wordt welhaast tastbaar gemaakt in dit album. Zó tastbaar, dat iedereen na lezing van dit album zal uitroepen: "Laat het maar nooit gebeuren!"
Geplaatst op 05/10/2009 Citeren
Avatar
woelfie
Geplaatst op 05/10/2009
Crew
Avatar woelfie
4110
(en daarbovenop nog een limiet van geen nieuw bericht te mogen plaatsen binnen de 30 seconden...)

Al Crane 1

ALEXIS
Hoe vaak begint striptekenen niet met een schoolschrift, volgekliederd met gekke poppetjes? Wel, als er één striptekenaar was geweest die zijn carrière zo begonnen is, dan was het Alexis wel. Was... want Alexis is niet meer. In 1977, op een leeftijd van 31 jaar, stierf de veelbelovende tekenaar. Alexis, wiens echte naam Dominique Vallet was, behoorde vanaf 1968 tot de vaste kern tekenaars van het Franse stripblad Pilote. Samen met zijn collega-tekenaar Fred maakte hij de serie Time is Money. Het eerste verhaal uit deze serie werd in 1973 in het stripblad Pep gepubliceerd, en verscheen later nog als album in de serie Stipstrip op de Nederlandse markt. Ook als Stipstrip verscheen van zijn hand het album Film Fun. Het scenario was van Gotlib.
Alexis heeft met talloze scenaristen en tekenaars samengewerkt. Om er eens een paar te noemen: Vidal, Goscinny, Lob, Druillet. Allemaal bekenden uit de Pilote-'scene'.
Al Crane, de vrucht van de samenwerking tussen Alexis en Lauzier, is een typisch Pilote-produkt. Dertien episodes uit het leven van deze anti-held verschenen er in de jaren 1976-77 in het blad. Deze verhalen zijn gebundeld in twee albums, waarvan dit het eerste is.

LAUZIER
Tekenaar/scenarist Lauzier is misschien wel het beste te karakteriseren als een mannelijke tegenhanger van Claire 'Gefrustreerden' Bretécher. Net als CLaire wordt hij gebiologeerd door het absurde, het gefrustreerde in de hedendaagse samenleving. Hij heeft daar zo zijn eigen kijk op. Een en ander resulteerde in een reeks korte verhalen in Pilote, over mensen van deze tijd. Lauzier heeft ook een serie albums op zijn naam staan, waarvan de vier delen 'Tranches de Vie' het bekendst zijn. In Nederland valt het werk van Lauzier te bewonderen in het stripblad Gummi. En dit jaar verscheen ook een eerste album van Lauzier op de Nederlandse stripmarkt: De sextravagante avonturen van Pipi en Robert Ramram.

-----------------------------------------------
Al Crane 2

ALEXIS
Hoe vaak begint striptekenen niet met een schoolschrift, volgekliederd met gekke poppetjes? Wel, als er één striptekenaar was geweest die zijn carrière zo begonnen is, dan was het Alexis wel. Was... want Alexis is niet meer. In 1977, op een leeftijd van 31 jaar, stierf de veelbelovende tekenaar. Alexis, wiens echte naam Dominique Vallet was, behoorde vanaf 1968 tot de vaste kern tekenaars van het Franse stripblad Pilote. Samen met zijn collega-tekenaar Fred maakte hij de serie Time is Money. Het eerste verhaal uit deze serie werd in 1973 in het stripblad Pep gepubliceerd, en verscheen later nog als album in de serie Stipstrip op de Nederlandse markt. Ook als Stipstrip verscheen van zijn hand het album Film Fun. Het scenario was van Gotlib.
Alexis heeft met talloze scenaristen en tekenaars samengewerkt. Om er eens een paar te noemen: Vidal, Goscinny, Lob, Druillet. Allemaal bekenden uit de Pilote-'scene'.
Al Crane, de vrucht van de samenwerking tussen Alexis en Lauzier, is een typisch Pilote-produkt. Dertien episodes uit het leven van deze anti-held verschenen er in de jaren 1976-77 in het blad. Deze verhalen zijn gebundeld in twee albums, waarvan dit het tweede is.

LAUZIER
Tekenaar/scenarist Lauzier is misschien wel het beste te karakteriseren als een mannelijke tegenhanger van Claire 'Gefrustreerden' Bretécher. Net als CLaire wordt hij gebiologeerd door het absurde, het gefrustreerde in de hedendaagse samenleving. Hij heeft daar zo zijn eigen kijk op. Een en ander resulteerde in een reeks korte verhalen in Pilote, over mensen van deze tijd. Lauzier heeft ook een serie albums op zijn naam staan, waarvan de delen 'Tranches de Vie' het bekendst zijn. In Nederland viel het werk van Lauzier te bewonderen in het stripblad Gummi. OOk verschenen hier een aantal albums, o.a. 'De sextravagante avonturen van Pipi en Robert Ramram' en 'Naar het leven getekend'. In 1980 werd op basis van Lauziers personages een film gemaakt, naar het album 'La course du rat', een mooi hoogtepunt in de carrière van een niet makkelijk te overwaarderen stripmaker.

-----------------------------------------------
Harlem Blues

OVER CREPAX

Een wonderlijk gewone man, dat is wel het minste wat je van Guido Crepax kunt zeggen. Of: een gewone, wonderlijke man. Hij is een (weliswaar wijsgeworden) Trotskist uit overtuiging, maar hij leeft als een perfekte bourgeois; zijn werk doet bepaald kosmopolitisch aan (het heeft een zeer brede scoop, om het zo maar eens te zeggen) maar hijzelf begeeft zich zelden buiten zijn woonplaats Milaan; zijn tekeningen lijken in een vloek en een zucht op papier gezet, in werkelijkheid gaat Crepax uiterst nauwgezet en langzaam te werk; hij heeft een reputatie, in grootte vergelijkbaar met die van bijvoorbeeld Hugo Pratt, maar hij mist geheel en al diens allure en zwier. Kortom, Guido Crepax is een bijzondere man omdat hij bijzonder werk aflevert en hij is een gewone man omdat hij gewoon Guido Crepax is.
Crepax werd in 1933 in Milaan geboren. Vlak daarna verhuisden zijn ouders naar Venetië. Daar groeide hij op, net als zijn huidige vakgenoten Dino Battaglia en Hugo Pratt. Zijn vader was musicus en toen deze later een baan aan de Scala van Milaan kreeg aangeboden en terugverhuisde, ging de inmiddels twintigjarige Guido mee terug. Hoewel hij van huis uit een grote liefde voor muziek meekreeg, heeft hij nooit een instrument leren spelen. Tekenen was immers al op heel jonge leeftijd zijn grote passie. "Reeds zeer klein begon ik te tekenen en dan hoorde ik steeds weer muziek, dat was mijn vader die in trio's en quattro's speelde... Mijn eerste beroepsbezigheid had trouwens ook betrekking op muziek, ik ontwierp hoezen voor jazz-platen," zegt hij er zelf over.
Vele jaren later - hij was toen al een gearriveerde stripmaker - schreef en tekende Crepax "L'Uomo di Harlem", dat u nu onder de titel "Harlem Blues" in uw handen houdt. Het is een typische Crepax-strip: 'n filmische stijl. snelle shotwisselingen, veel verschillende kamerastandpunten en een minimale tekst die meer suggereert dan uitspreekt. In dit verhaal hanteert Crepax zijn pen als een filmkamera die bovenop de aktie zit: véél close-ups. véél volledig gevulde beelden.
Crepax heeft in deze strip iets nieuws geprobeerd. Bij afwezigheid van een geluidsband (die bij een film vaak een zeer belangrijke bijrol speelt), heeft hij het geluid getekend: "Harlem Blues" is doorsneden met shots van musici met daarin verwijzingen naar beroemde jazz-songs.
Vrijwel woordeloos heeft Crepax van "Harlem Blues" een dubbel liefdesverhaal gemaakt; het verhaal over de liefde tussen de hoofdpersonen Little Johnny en Polly èn het verhaal over Crepax' liefde voor de jazz.

-----------------------------------------------
Idee Fiks

Gibrat wordt op 17 april 1954 geboren te Parijs. In 1973 volgt hij gedurende een jaar een cursus reclametekenen, en weet hij enkele illustraties en karikaturen gepubliceerd te krijgen. In 1975 studeert hij beeldende kunst in Parijs. Twee jaar later, in oktober, plaatst het Franse blad Fluide Glacial als eerste zijn stripwerk, in november gevolgd door Pilote.
Vanaf 1978 werkt Gibrat regelmatig voor beide bladen, en voor Charlie. In dezelfde periode begint hij met Berroyer aan een serie getiteld Dossier Goudard. Een album hiervan verschijnt laat 1981 bij uitgeverij AUDIE onder de titel, C'est bien du Goudard.

De verhalen in Idee-fixe zijn de verhalen die eerder in het blad Pilote zijn gepubliceerd. Reeds geeft Gibrat er blijk van een tekenaar te zijn die prachtige platen kan maken. Gibrat's verteltrant echter is geen alledaagse. Hij vertelt vreemde verhalen, die zich wat ongemakkelijk laten lezen. De lezer wordt meegenomen naar een wereld van dwanggedachten. waanvoorstellingen en dromen.’n Andere realiteit die zowel werkelijkheid als bedrog zou kunnen zijn.

-----------------------------------------------
De macumba van Gringo

Hugo Pratt werd geboren op 15 juni 1927 in Italië. Toen hij tien jaar oud was, reisde hij met zijn vader naar Ethiopië. een land dat net door Italië geannexeerd was. Hier groeide Pratt op, in een sfeer van oorlog, militairen... In 1942 keerde hij terug naar Italië. Nog maar net zeventien jaar oud, schiep hij hier met een aantal vrienden zijn eerste strip:L'as de pique (Schoppenaas).
Na een kort verblijf in Londen vertrok Pratt in 1950 naar Zuid-Amerika, op uitnodiging van de Argentijnse uitgever Cesare Civita. Zijn vaste scenarist. Paolo Ongaro, vergezelde hem.
Voor deze uitgever tekende Pratt echter weinig. Des te meer deed hij voor Editorial Frontera. Achter elkaar ontstonden Sergeant Kirk, Ernie Pike, Ann van de jungle en Fort Wheeling.
Pratt bleef geruime tijd in Zuid-Amerika. Hij ontmoette er beroemde figuren uit de Zuid-Amerikaanse stripwereld: de Salinas, de broers Del Castillo, en de scenarist Hector Hoesterheld. Erg belangrijk was ook de kennismaking met Enrique Lypszic,de man die in de zestiger jaren één van de groten van de strip zou worden. Lypszic richtte de Escola Panamericana de Arte op, een kunstacademie waar Pratt nog lessen in het maken van strips zou geven.
Na verschillende malen tussen Europa en Zuid-Amerika heen en weer gereisd te hebben (in 1964 o.a. werkte hij voor de Daily Mirror en voor de Sunday Pictorial) keerde Pratt weer terug naar zijn geboorteland, op verzoek van een Italiaans jeugdblad.
In 1967 ontmoette hij de uitgever Florenzo Ivaldi. die het blad Sergeant Kirk oprichte, om daar Pratt's beste werk in te publiceren. Voor dit blad maakte Pratt De ballade van de zilte zee, een verhaal waarin we voor het eerst Corto Maltese, Pratt's beroemdste held, tegenkomen.
Corto Maltese is een magische persoonlijkheid. Hij kreeg in 1970 zijn eigen strip in het Franse stripblad Pif. Pif publiceerde Corto's avonturen in zwart-wit. Later verscheen Corto ook in Kuifje, maar nu in kleur.
Ook het Nederlandse stripblad Pep plaatste een aantal Corto Maltese-episodes.
Speciaal voor Kuifje tekende Pratt De Woestijnschorpioenen.
Voor het Franse stripblad Pilote tekende hij twee bijzondere, mysterieuze verhalen: Ten westen van Eden en De macumba van Gringo.

Wie is Pratt nu eigenlijk? Zomaar een avontuurlijke striptekenaar, die op exotische sferen belust is? Niet helemaal... Pratt heeft ongelooflijk veel gezworven, en overal waar hij kwam proefde hij... de sfeer...de mensen...hun geheimen en hun drijfveren. En Pratt proeft als geen ander. Aan zijn hand komt de lezer werelden binnen waar het occulte, voodoo en magie een belangrijke rol spelen. De lezer die zich onbevangen mee laat leiden, zal vergeten helden ontmoeten, helden die voor hem zullen gaan leven - Gringo Varga bijvoorbeeld. De rationele intellectueel, die voor alles een verklaring zal willen hebben, verliest. Het mysterie zal voor zijn ogen tot stof vervallen. Ach, hij is zo veel armer...

Hoor! Dat doffe dreunen...de macumba...
Geplaatst op 05/10/2009 Citeren
Avatar
woelfie
Geplaatst op 05/10/2009
Crew
Avatar woelfie
4110
Man van papier

"Het Avontuur is het zoeken naar een nieuwe weg, het niet langer volgen van de platgetreden paden van het alledaagse. Het Avontuur is een ándere manier van leven..."
Deze woorden zijn tekenend voor Milo Manara, de avonturier pur sang, die in zijn verhalen streeft naar het Absolute Avontuur. Toch is het Avontuur voor hem niet zozeer een ontsnapping uit de werkelijkheid; het is eerder een vorm van engagement, zijn weg noor de revolutie..!
De op 12 september 1945 te Bolzano (Italië) geboren tekenaar/auteur raakte reeds op jeugdige leeftijd geboeid door het Avontuur. Met name de Griekse heldendichten van Homerus spraken zeer tot de verbeelding van de jonge Manara. Ze vormden voor hem een onuitputtelijke bron van inspiratie en wat zijn ogen lazen toverde zijn potlood op het papier. Belangstelling voor strips had hij echter niet. Die kwam pas rond 1967, toen hij in aanraking kwam met typische zestiger jaren-strips als Barbarella van Forest en Jodelle, de Pop Artstrip van Pellaert/Bartier.
Om zijn studie architektuur aan de universiteit van Venetië te bekostigen, werkte Manara tussen 1968 en 1971 in zijn vrije tijd voor uitgeverij Genius. Voor zo'n 2500 franc per aflevering tekende hij naar kant-en-klare scenario's z.g. 'fumetto nero', erotisch getinte strips voor volwassenen. Die erotiek is overigens gebleven in Manara's werk, immers: "Seks is voor de mens een sterke emotionele drijfveer en derhalve een wezenlijk onderdeel van het Avontuur..!"
Tijdens de hevige studentenonlusten aan het eind van de zestiger jaren was Manara aktief lid van een Maoïstische groepering. Daarnaast maakte hij deel uit van een groep linkse kunstenaars, die zich 'Miraculo' noemde en zich vooral bezighield met het vervaardigen van politieke affiches en pamfletten. De Revolutie... Het Avontuur!
Na zijn studententijd werkte Manara een paar jaar voor verschillende Italiaanse jeugdbladen, waaronder Corriere di Reggazzi en Corrier Boy. In 1975 plaatste het stripblad Linus de eerste afleveringen van Lo Scimiotto (De Aap), een strip waarvoor Silverio Pisu het scenorio leverde. In Nederland werd de strip in Supergum gepubliceerd. Bij Cepim verscheen in 1976 het album l'Uomo delle Nevi, dat in 1980 door Centripress op de Nederlandse markt werd gebracht onder de titel Het geheim van de Agartha-monniken. In 1978/79 publiceerde (A SUIVRE) H.P. et Guiseppe Bergman, waarin Manara, naast zichzelf (Bergman), de figuur van Hugo Pratt (H.P.) ten tonele voert. Voor Manara is Hugo Pratt niet alleen de personifikatie van het Avontuur, maar ook de enige auteur die het Avontuur op zinnige wijze aan politieke revolutie weet te koppelen.
In L'homme de papier, dat in 1982 in Pilote gepubliceerd werd, maken we kennis met een andere Manara dan we tot nu toe gewend zijn. Gematigder. L'homme de papier of, zo u wilt Man van papier, is in feite een Love story, maar dan zónder valse sentimenten en mét alle elementen van het Avontuur, zools we dat van Manara gewend zijn, ín zich. Spanning, engagement en erotiek, alles op fijnzinnige en humoristische wijze gedoseerd. Het Avontuur met een grote A...

-----------------------------------------------
Ten westen van Eden

Hugo Pratt werd geboren op 15 juni 1927 in Italië. Toen hij tien jaar oud was, reisde hij met zijn vader naar Ethiopië. een land dat net door Italië geannexeerd was. Hier groeide Pratt op, in een sfeer van oorlog, militairen... In 1942 keerde hij terug naar Italië. Nog maar net zeventien jaar oud, schiep hij hier met een aantal vrienden zijn eerste strip:L'as de pique (Schoppenaas).
Na een kort verblijf in Londen vertrok Pratt in 1950 naar Zuid-Amerika, op uitnodiging van de Argentijnse uitgever Cesare Civita. Zijn vaste scenarist. Paolo Ongaro, vergezelde hem.
Voor deze uitgever tekende Pratt echter weinig. Des te meer deed hij voor Editorial Frontera. Achter elkaar ontstonden Sergeant Kirk, Ernie Pike, Ann van de jungle en Fort Wheeling.
Pratt bleef geruime tijd in Zuid-Amerika. Hij ontmoette er beroemde figuren uit de Zuid-Amerikaanse stripwereld: de Salinas, de broers Del Castillo, en de scenarist Hector Hoesterheld. Erg belangrijk was ook de kennismaking met Enrique Lypszic,de man die in de zestiger jaren één van de groten van de strip zou worden. Lypszic richtte de Escola Panamericana de Arte op, een kunstacademie waar Pratt nog lessen in het maken van strips zou geven.
Na verschillende malen tussen Europa en Zuid-Amerika heen en weer gereisd te hebben (in 1964 o.a. werkte hij voor de Daily Mirror en voor de Sunday Pictorial) keerde Pratt weer terug naar zijn geboorteland, op verzoek van een Italiaans jeugdblad.
In 1967 ontmoette hij de uitgever Florenzo Ivaldi. die het blad Sergeant Kirk oprichte, om daar Pratt's beste werk in te publiceren. Voor dit blad maakte Pratt De ballade van de zilte zee, een verhaal waarin we voor het eerst Corto Maltese, Pratt's beroemdste held, tegenkomen.
Corto Maltese is een magische persoonlijkheid. Hij kreeg in 1970 zijn eigen strip in het Franse stripblad Pif. Pif publiceerde Corto's avonturen in zwart-wit. Later verscheen Corto ook in Kuifje, maar nu in kleur.
Ook het Nederlandse stripblad Pep plaatste een aantal Corto Maltese-episodes.
Speciaal voor Kuifje tekende Pratt De Woestijnschorpioenen.
Voor het Franse stripblad Pilote tekende hij twee bijzondere, mysterieuze verhalen: Ten westen van Eden en De macumba van Gringo.

Wie is Pratt nu eigenlijk? Zomaar een avontuurlijke striptekenaar, die op exotische sferen belust is? Niet helemaal... Pratt heeft ongelooflijk veel gezworven, en overal waar hij kwam proefde hij... de sfeer...de mensen...hun geheimen en hun drijfveren. En Pratt proeft als geen ander. Aan zijn hand komt de lezer werelden binnen waar het occulte, voodoo en magie een belangrijke rol spelen. De lezer die zich onbevangen mee laat leiden, zal vergeten helden ontmoeten, mensen die voor hem zullen gaan leven. De rationele intellectueel, die voor alles een verklaring zal willen hebben, verliest. Het mysterie zal voor zijn ogen tot stof vervallen. Ach, hij is zo veel armer...

-----------------------------------------------
Ugaki de samurai

"Kijken. Meekijken over de schouders vaneen echte tekenaar. En dan zelf proberen. Giraud heeft dat bij Jijé gedaan. En ik bij Raymond Poivet - dat is een heel bekende tekenaar in Frankrijk. Ik geloof trouwens dat dat de beste scholing is die je als striptekenaar kunt krijgen. Iets anders. iets beters, is er niet... "
Maar de weg is lang. De in 1926 geboren Robert Gigi is nu een bekend tekenaar. die zich al meerdere prijzen verworven heeft. Toen hij echter in 1948 voor het eerst zijn tekeningen in een blad geplaatst zag, kreeg hij meteen al een eerste klap te verwerken. Het blad ging failliet, en geld heeft Gigi nooit voor zijn werk gezien.
Die eerste tijd zag Gigi zich gedwongen om als broodtekenaar in z'n onderhoud te voorzien. Zo ontstonden er vele verhalen waar hij nu niet bepaald erg trots meer op is. Een tweetal van deze verhalen verscheen in Pilote, één zelfs in het allereerste nummer van het befaamde stripblad.
Gigi's kans kwam toen hij de plaats van Forest's Barbarella mocht gaan opvullen in V-Magazine, een licht erotisch-getinte uitgave. Samen met Claude Moliterni maakte hij de eerste afleveringen van Scarlet Dream, en daarna Orion, Ie Laveur de Planètes voor het stripfanzine Phenix. Dat leverde hem de grote stripprijs van Lucca 1969 op.
Pilote nodigde hem toen uit om een serie gedocumenteerde verhalen over UFO's te maken. Il Corriere dei Piccoli vroeg om een jongere versie van Orion. Dat werd Agar. Daarnaast kreeg Scarlet Dream een vervolg, in een iets minder erotische versie, als dagbladstrip.

Ugaki is een herinnering aan de jaren 1971/72, toen het stripblad Pep drie korte verhalen over de samoerai plaatste. Pas onlangs vroeg Pilote de episodes uit te breiden tot een compleet album.
Een merkwaardig weerzien met de dolende zwaardvechter! Vreemd is het hem weer te volgen op zijn tocht, nog altijd op zoek naar vergelding voor de dood van zijn meester. Beelden uit een geïsoleerd en weinig bekend Japan van de 17e eeuw trekken voorbij, als in een film van Kuroshawa. en laten de lezer licht verbijsterd achter...

-----------------------------------------------
Zachtjes met de buren

Is er een moderner mens denkbaar dan een reklametekenaar in een fonkelnieuwe Parijse voorstad? CAZA, de reklametekenaar die steeds weer de laatste vondsten op het gebied van de vertrossing moest toepassen in zijn werk, CAZA, de betonbewoner die van een tweekamerflat via een driekamerflat verhuisde naar een vierkamerflal. Dié CAZA is op een gelukkig moment ontploft en hij heeft - moedig geworden - zijn hele leven opengebroken, hij stapte uit het reklamewereldje. ging op het platteland wonen en begon met al zijn woede strips te tekenen.
'Zachtjes met de buren' is de eerste verzameling korte stripverhalen van CAZA. Het lijken absurde verhalen en dat zijn ‘t ook. Maar ze zijn niet absurd omdat ze zo onwaarschijnlijk zijn. Nee, CAZA schetst de reëel bestaande absurditeit van de hedendaagse woningbouw, van de vervlakking, van de architektuur-om-de-architektuur, van het einde voor de dood. Hij exploiteert in zijn verhalen de dreiging die de voorsteden uitstralen, de dreiging namelijk van het levend begraven worden. Bij CAZA zijn de moderne woonwijken met hun verveling, hun groene weduwes, hun jeugdvandalisme en hun uniformiteit niets meer dan catacomben voor levenden. Catacomben waarin het verlangen, de inspiratie en de originaliteit van de mens worden gesmoord in de tyrannie van alledag.
CAZA heeft met zijn stripverhalen een haarscherpe foto afgeleverd van de gruwel van het modernste leven. Desondanks is CAZA een man met humor, een optimistisch persoon. Want zelfs binnen de kontekst van een betonstad weet hij de utopie van de idylle te kreëren, zoals in het slotverhaal van deze bundel. En ondanks de bijtende kritiek waarvan 'Zachtjes met de buren' doortrokken is, mag CAZA een lankmoedig mens genoemd worden, hij neemt niemand iets kwalijk. Zelfs de blinde massa die zich niet verzet tegen haar eigen ondergang, tegen haar voortijdige begrafenis, wordt door CAZA met tedere welwillendheid in ogenschouw genomen. En alsof dat alles nog niet genoeg is, CAZA kan prachtig tekenen!

-----------------------------------------------
Aan 't eind linksaf

Arme Marcel Micquelon! In het vorige album van Caza ('Zachtjes met de buren') had hij het al zo moeilijk. In deze nieuwe bundel krijgt hij het nog zwaarder te verduren, hij word gek gemaakt door een stel 'hippies', hij wordt zijn huisje uitgezet, valselijk beschuldigd en tot overmaat van ramp ook nog eens ten onrechte onthoofd! Marcel Micquelon, het prototype van de burger, de teevee-verslaafde pantoffelheld, de brave ingedutte huisvader, de vleesgeworden mislukking, de... stop! Laten we blij zijn dat hij bestaat. Hoe zou Caza anders zijn bijtende en toch prachtige strips hebben kunnen maken?...
Geplaatst op 05/10/2009 Citeren
Avatar
woelfie
Geplaatst op 05/10/2009
Crew
Avatar Surya
13265
*geen woorden voor*
Geplaatst op 05/10/2009 Citeren
Avatar
Surya
Geplaatst op 05/10/2009
Avatar the pope
1906
we kunnen maar hopen dat woelfie gewoonerg goede scansoftware heeft :D
Geplaatst op 05/10/2009 Citeren
Avatar
the pope
Geplaatst op 05/10/2009
Crew
Avatar T.I.A
3656
*oef* ik denk dat ik ze allemaal heb ... (best eens controleren)
Bedankt voor deze enorme inspanning !
Respect 8)
Geplaatst op 05/10/2009 Citeren
Avatar
T.I.A
Geplaatst op 05/10/2009
Crew
Avatar woelfie
4110
Origineel geplaatst door the pope
we kunnen maar hopen dat woelfie gewoonerg goede scansoftware heeft :D

Ik ben al 2 maanden aan het typen aan deze tekstjes...8)

Nee, met goede OCT tracing software kom je al héél ver. Afhankelijk van het gebruikte lettertype heb je meer of minder werk (in dit geval voornamelijk nalezen voor o/a omwisseling).
De tracing werkt in principe tussen 300-600 dpi, maar zelfs op 200 dpi (zoals standaard op mijn scanner) werkt het nog héél goed.
Geplaatst op 05/10/2009 Citeren
Avatar
woelfie
Geplaatst op 05/10/2009
Crew
Avatar Iyo74
6897
Indrukwekkende aanvulling van de database! Doe zo voort zou'k zo zeggen!
Geplaatst op 05/10/2009 Citeren
Avatar
Iyo74
Geplaatst op 05/10/2009
Crew
Avatar woelfie
4110
nog enkele tekstjes:

Kleine vampier gaat naar school:
Vampiers zijn zo vrij als een vogel. Ze kunnen vliegen, en als ze willen veranderen ze zichzelf in een rat, of in een wolf, of in een vleermuis. Ze mogen zelfs meisjes bijten, to bloedens toe, zonder dat hun moeders boos worden.

Dus eerlijk gezegd, Kleine Vampier...
Heb je nou echt niks beters te doen dan naar school te gaan?

Happy endings:
All stories must eventually come to an end, sometimes happily, sometimes not. Several of the best and brightest of te American comics industry took this contemporary reinterpretation of a classic theme and added their own particular twist to it. The results are unexpected, surprising - and in every case delightfully original.

The life of Groo:
The Life of Groo relates the awesome tale of Groo's clumsy, disaster-prone formative years... which, of course, should not be confused with his clumsy, disaster-prone adulthood.
This pathetic tale has never before been revealed... possibly because it was a great secret, more likely because no one was interested.
Mark Evanier wrote it, Sergio Aragonés drew it and almost as many people read it!
Now, at long last, the life of Groo is back in print! And we're going to keep printing it until you buy it so you might as well get it over with!

The Courageous princess (dit is trouwens de "Collected edition", er bestaan ook 3 losse delen):
The Courageous Princess is a story of a young princess' adventures set in a familiar fairy tale world.
Although raised by kind parents, Princess Mabelrose's life was anything but rosy. Contrary to most fairy tales, she bungles her first ball and the prince will not even dance with her. Kidnapped by a dragon, she is told no one will come for heras she is "not the fairiest in the land." So instead of waiting for a prince to rescue her, Mabelrose takes action and decides to escape on her own!
Join Mabelrose in her adventures along with her loyal companion and friend Spiky, a talking porcupine, as they journey through unfamiliar lands in a quest to find her home.

Collected innocent bystander:
"A great comic--an honest and sincere book that should appeal to the general audience... not just the super hero set..."
- Batton Lash
Wolff & Bird, counselors of the macabre

Princess at midnight:
Schoolgirl by day princess by night
Holly Crescent leads a sheltered life as a home-schooled girl by day. By night, she's Princess of Castle Waxing, where she wages a dangerous turf war with the Horrible Horde.
Geplaatst op 27/10/2009 Citeren
Avatar
woelfie
Geplaatst op 27/10/2009
Crew
Avatar T.I.A
3656
Toegevoegd, ook de Integraal aangepast

http://www.stripinfo.be/strip.php?strip=89414

Bedankt voor het Typewerk :)
Geplaatst op 27/10/2009 Citeren
Avatar
T.I.A
Geplaatst op 27/10/2009
Crew
Avatar woelfie
4110
Hier gaan we weer:

Bergbloempje:

Ik heet Lionel Tardieu ... Ik ben wat de inboorlingen een Langneus noemen -
een Westerling. Na de dood van mijn vrouw ben ik naar Indochina gekomen. Dat was in ... Ik weet het niet echt meer. Ik wil het niet weten ... De haven van Saigon lijkt wel een mierenhoop, waar de geur van kruiden zich vermengt met die van de stroom ... Op een paar riksja's na, heb ik er de straten voor mij. Ik ben op weg naar de Prinses ... Ik weet best dat het nog onbehoorlijk vroeg is voor een bezoek. Haar “logées” zijn vast nog niet bekomen van hun nachtelijke arbeid. Maar ik kom niet om troost te vinden voor het weduwnaarschap. Ik ga op bezoek omdat Bergbloempje vandaag haar verjaardag viert...

Servais en Dewamme, als onbeweeglijke reizigers, vertellen ons hier het merkwaardige verhaal van Lionel Tardieu. Een poëtische en perverse ontdekkingstocht naar het binnenste van de menselijke ziel, door de scheppers van Bosliefje.

Bud Broadway 1:

Eric Heuvel (Amsterdam 25 mei 1960) houdt zich al zijn hele leven bezig met tekenen. Is er eerst nog de droom om ooit voor Disney aan een tekenfilm mee te werken, later wordt de aandacht meer gericht op strips, waarbij de Europese strips als voorbeeld dienen. Uiteindelijk resulteert dat in het 'adopteren' van de 'Klare lijn'. In die stijl manifesteert Eric zich sinds 1986 professioneel. Hieraan ging vooraf een periode waarin er in diverse stijlen bijdragen werden geleverd aan diverse amateur-bladen.

Met het tot stand komen van de strip rond de aviatrice January Jones (op scenario van Martin Lodewijk) bereikt Eric de status van beroepsmatig stripmaker. Eerst nog in combinatie met een andere baan, later volledig levend van hetgeen de tekenactiviteiten opleveren.
Er ontstaat een bescheiden reeks van vier albums rond January Jones. Een reeks die, naast her Nederlands, vele vertalingen kent (Fins, Noors, Deens, Duits, Frans, Spaans [+ Catalaans] en Portugees).

Ondertussen heeft Eric ook werk uit andere hoek gekregen: schoolboekillustraties en commerciele (reclame) opdrachten nemen een steeds groter deel van de tijd in.
Op eigen scenario start Eric in de tweede helft van de jaren negentig een dagstrip in het Algemeen Dagblad. De reeks 'avonturen van Bud Broadway' (in de stijl van Bommel of Kapitein Rob: tekst onder de plaatjes) loopt vierenhalf jaar in de krant en resulteert in negen verhalen die vanaf 2002 in evenzoveel albums uitgegeven zullen gaan worden

Colt Walker 1:

"...En de Heer zal rechtvaardig oordelen over de armen. (...) En hij zal de aarde vervloeken met zijn mond en met de adem van zijn lippen zal hij de boosaardigen vernietigen. (...) En gerechtigheid zal de gordel zijn van zijn lendenen en trouw de gordel van zijn flanken. Zo zal de wolf wonen met het lam en zal het luipaard rusten naast de geit; het kalf, het leeuwenjong en het rund zullen samen gaan en een kind zal ze hoeden. En de koe en de beer zullen grazen en hun jongen zullen samen rusten; en de leeuw zal stro eten net als het rund. En de zuigeling zal spelen in het hol van de adder; en het kind dat van de moederborst af is zal zijn hand in het hol van de basilisk steken. (...) En nu, geliefde broeders, moet ik ophouden tot jullie te spreken."

Tweede boek van Nephi, Hoofdstuk 30. (citaten)

Commisaris Martens:

Na DE VIJF SPIEGELS van MICK MAC ADAM, brengt vzw Arcadia met COMMISSARIS MARTENS opnieuw een verhaal uit, dat nooit eerder in het Nederlands verscheen.
DE GLIMLACH is het verhaal van een jonge inspecteur die met zijn sympathie en betoverende glimlach een nieuwe wind bij de gerechtelijke politie doet waaien en dit tot groot ongenoegen van misdaadkoning Zyx.
De toen debuterende GEERTS creeerde met COMMISSARIS MARTENS een platform voor een spannende reeks over de allegorische strijd tussen goed en kwaad.
COMMISSARIS MARTENS behoort tot de eerste projecten van ANDRE GEERTS, tekenaar van de prachtige alle-leeftijdenstrip JOJO en ONDANKBARE WERELD, illustratiewerk dat in de reeks Vrolijke Vlucht verscheen bij Dupuis.
Maak kennis met dit vertederend verhaal en laat je meevoeren met de magische gloed van deze feel good strip.

De derisoire:

De kapitein vraagt zich af wie na god meester is van het schip. Dat krakende roestige stuk staal dat door een of ander mirakel vertikt te zinken.
De bemanning lacht zich een breuk met zijn zogezegde autoriteit. Maar wat kun je anders verwachten van spookmatrozen die al heel lang dood zijn en niets liever wensen dan de boel te laten waaien.
Niet verwonderlijk dus dat de boot in de delicatere handen komt van Miss Constance Imbroglio, die zich wat vrijheden permitteert.

Draagbare Biebel 1:

'Biebel is zowat de meest geslaagde Vlaamse gagstrip van het moment.'.....KNACK

'...het ene ogenblik voorlijk, agressief, haantje de voorste, het andere moment een schijtlaars, een naïeveling, die het buskruit bepaald niet heeft uitgevonden...'.....STRIPSCHRIFT

'Biebel is een Vlaams talent.'..... DE MORGEN

'Stripfiguur Biebel heeft een eigenzinnig karakter.'.....GAZET VAN ANTWERPEN

'...het kleine enfant terrible is weer danig op dreef...'.....ZOZOLALA

'Biebel, de fijnzinnigste, ooit door een Vlaming getekende strip.'.....WALTER VAN DEN BROECK

Draagbare Biebel2

Vooral met de meisjes heeft Biebel het moeilijk: Fientje houdt niet van bloemen, Keetje heeft het te druk met haar popgroepje en Dotje ... tja, Dotje. Gelukkig voor Biebel helpt Reggie hem ... dieper in de put. 'Op het goede spoor' bevat 300 gags die soms ontroerend, soms ontwapenend, soms ontredderend, maar altijd ontzettend grappig zijn ... De eerste bundel Biebel-gagstroken 'Niets lukt' was een sukses. Daarom is Standaard Strips blij een nieuwe Draagbare Biebel voor te stellen.

Edmund Bell - De spooktrein:

Dicht bij Galway, in Ierland, rijdt een spooktrein dwars door het land, alles op zijn weg verpletterend. Voor de Ieren bestaat er geen twijfel: de trein wordt bestuurd door "leprechauns", plaatselijke kobolds, die in een bijzonder slecht humeur zijn. Er zijn kostbare gouden beeldjes aan boord, eigendom van een zekere Mr Pratt. Deze denkt echter meer aan een overval en belast Edmund Bell om een officieel onderzoek in te stellen. Edmund krijgt achtereenvolgens te maken met een vals spook, een valse sekte en tenslotte een valse schuldige die wordt vermoord. Deze laat een zeer vage aanwijzing achter die Edmund op het allerlaatste moment juist weet te interpreteren.

Eva Medusa 2:

Niet kijken !
Sla je ogen neer,
Sluit je hart...
Anders maakt Eva Medusa
je tot de slaaf
van haar begeerte..."

Eva Medusa 3:

"Niet bang zijn, kom mee!
Laat je meevoeren
door het vuur van de hartstocht
en de roes van de begeerte...
Eva Medusa verwacht ons!"

Fog 7:

"Wie waagt het nu om een gentleman op klaarIichte dag op een veelbezochte plaats als Crystal Palace aan te vallen? ...
En waar komt dat ding vandaan? ... Het lijkt wel één van de papyrusmanden die worden gebruikt in de Nijldelta!... Afschuwelijk!... Een... een mannenhoofd... afgehakt en gemummificeerd ! ..."

Dat is de "Pharaon", het jacht van kolonel Blake!... Het schijnt dat die terugkomt uit Egypte met een enorme schat aan boord!...

Ibicus 1
Ibicus 2
Ibicus 3
Ibicus 4
(alle vier dezelfe covertekst)

Juli 1993. Op de rommelmarkt vind ik een boek van Tolstoi, Ibicus, een uitgave geillustreerd met houtsnedes uit 1926.
Een koopje: 3 francs!
Thuis, shit, wat stom, het is niet de ToIstoi van Oorlog en Vrede, het is niet Leo, het is Alexis! Nou ja, dan lees ik het maar een keer als ik niks anders meer heb!
Drie maanden later, om acht uur 's avonds, heb ik niks meer te lezen, ik pak de wiegedruk ter hand. 's Ochtends vroeg leg ik hem pas neer, uit...
De bliksem is ingeslagen! Dit is het! Hier moet ik een strip van maken.
Miln bewerking is vrij, maar ik heb wel de geest van het werk gerespecteerd. Dat gezegd hebbende zal het me verder worst wezen, de auteur was een stalinist en hij Ieeft niet meer!
Pascal Rabate

President John F. Kennedy:

Dallas, 22 november 1963.
De Amerikaanse president John Fitzgerald Kennedy bezoekt Texas, een staat die hem vijandig gezind is. Als de optocht bijna afgelopen is, weerklinken er plots geweerschoten. JFK wordt in het hoofd geraakt. Alvorens te sterven, ziet hij zijn hele leven in enkele seconden voorbij flitsen ...
Geplaatst op 29/10/2009 Citeren
Avatar
woelfie
Geplaatst op 29/10/2009
Crew
Avatar T.I.A
3656
Alweer Bedankt voor het Typewerk :)
Geplaatst op 29/10/2009 Citeren
Avatar
T.I.A
Geplaatst op 29/10/2009
Crew
Avatar woelfie
4110
En nog wat extra tekstjes:

De grot der herinnering:

«Er is geen god behalve het leven...»

Ook jij zoekt je weg naar het Noorden...
Laat je leiden door het beeld,
de potloodlijnen van Andreas roepen je op.
Het is niet eenvoudig dat land te bereiken;
de reis is zwaar.
Want ginds is het land wit
en het onttrekt zich aan ons...
wij moeten erheen.
Gwenved, het paradijs, moet zeker in het noorden liggen.

Uit het voorwoord van Claudine Hémery.

In de schaduw van de goden:

In de schaduw der goden ...

In de schaduw der goden vestigden mensen, afkomstig uit het noorden van China, zich in de door de wind geteisterde bergen.
Ze zaaiden hun legenden die de goden oogstten...
En de tijd zal er niets meer aan kunnen veranderen...
De tijd mocht verstrijken, maar de legenden vol grijnzende demonen en zingende godinnen die leefden in de herinnering der mensen bleven hangen in elke steen, in elke boom. Soms ontwaken ze nog, verheffen zich in de nacht, en de schimmen van gisteren dansen en spelen geluidloos hun eigen legenden...
De Méos, zo werden ze genoemd...

Didier Convard

De kreet van de valk:

De ogen van Marc-Renier
In dit tweede boekdeel van duistere verhalen uit de Middeleeuwen, vervolgt Marc-Renier zijn illustratie van betoverde dieren en slaagt er nogmaals fantastisch in de atmosfeer van deze onrustige tijden "op te vangen".
Hij toont ons een onrustige menselijke natuur, in de greep van de fantasmen en in de greep van zijn tijd.
Een boek om te verslinden door iedereen, die de angst om te kiezen, de vrijheid, de onzekerheid en de wellust van de vrees in een betoverde wereld waarderen.

De man die in Californië geloofde:

Mannen in het Westen

Altijd zijn er mannen geweest voor wie niets zwaarder woog dan hun waardigheid. Mannen met een onbuigzame ruggegraat en een onwankelbare trouw. De geschiedenis is vol van die mannen, die altijd de wegen ontsluiten en steeds de boodschap van de hoop met zich meedragen. Ze lijken uit ander hout gesneden dan wij, niet door een gril van de natuur, maar omdat ze dat zelf besloten hebben. Ze zijn zeldzaam.
In dit album vertellen Derib en Godard ons over het lot van vier mannen. Een ervan, Jed Walker, die als eerste een weg naar Californie vond, kreeg de trekken van Big John Wayne, de man die wat er ook gebeurde, trouw bleef aan het idee dat hij van zichzelf had gevormd. Vandaar dat Jed Walker ook geen ander gezicht kon krijgen dan die ruige tronie...

Voorwoord van Christian Godard

Onna:

Onna

Onna is het Japanse karakter voor "vrouw".
In dit album is te lezen hoe drie vrouwen opgroeien, die dicht bij de Rijzende Zon geboren zijn. En waarom zou de lezer niet met hen meeleven, deelgenoot worden van hun gevoelens, en hun lichamelijke en geestelijke ontwikkeling volgen?
Het geeft hem de mogelijkheid te ontdekken dat de Japanse vrouw niet de traditionele geisha is, of de grappige karikatuur van de Aziatische vrouw met haar neergeslagen ogen en haar verlegen mond.
De vrouw is een droom en de gedroomde vrouw haar dubbelganger, die haar als een nachtelijke schaduw vergezelt. Ooit heb ik deze vrouw ontmoet - wellicht toen ik een bladzijde omsloeg van een boek met oude Japanse legenden.
Inderdaad, hoe verder we teruggaan in de tijd, des te dichter bij de zon, de meisjes geboren lijken te worden. Dat geldt voor de Kelten, voor de Scythen, voor de eerste Samoerai. Wie dit boek leest, zal begrijpen dat iedereen op zoek is naar dezelfde vrouw : de vrouw met het haar van vuur.

J.L.V.

Raffington event:

Raffington Event

Raffington Event, privé-detective die zich alleen nog bezighoudt met bepaalde... vreemde zaken.

Tijdens tien onderzoeken ontmoet hij excentrieke, aandoenlijke en soms tragi-komische figuren. Een demonisch boek, een dodende droom, een geheim achter een muur, noodlottige spiegels en heel wat andere zaken wachten de kleine man met de bril die tot diep in de geheimen doordringt, in tien verhalen die niet altijd even serieus genomen moeten worden.

Solitair

SOLITAIR

De bom is gevallen. Het wereldmechanisme draait een aantal graden killer. Afgebladderde reclameboodschappen zijn de wrede getuigen van hoe het vroeger was. De schijn is decor geworden. Er is slechts het grote niets.
Daartussen bewegen zich figuren, steeds wegvluchtend, steeds teruggetrokken in zelfverzonnen burchten.
Barbara wil overleven, dat is haar enige bestaansreden. Waarom is haar allang niet meer duidelijk. Ze krijgt medelijden met Koen, een andere eenzaat vastgeketend aan zijn rolstoel.
De Mad Max-wet overheerst in de wereld waarin Koen en Barbara leven en daarom zijn zij een blok aan elkanders been en een te gemakkelijke prooi voor anderen.
Voor Maréchal bijvoorbeeld, geen onbekende voor Barbara. De stem uit de duisternis die bleef nagalmen, de klankband van haar nachtmerries. Maréchal is bendeleider, wreed en onkwetsbaar. Maar dat is slechts de halve waarheid...

De toverkol en andere verhalen

De Toverkol:

Het fantastische verdwijnt schijnbaar, maar het blijft aanwezig onder de werkelijkheid.
Guy Denis

Heks... geen naam die je zomaar aan iemand geeft. die je een oud vrouwtje toeschreeuwt omdat ze zou omgaan met wolven...
En waarom zou je niet omgaan met wolven ? Waarom geen verbond sluiten met de dood ?... Er bestaan eeuwenoude angsten. waar de mens nog steeds geen antwoord op heeft...
Laten we hopen dat deze verhalen, de lezer niet al te veel uit de slaap zullen houden...

De verlorenen van het keizerrijk:

DE VERLORENEN VAN HET KEIZERRIJK

Hun voeten in de modder, de wolken boven hun sjako. De borstelige snor onder hun neus, die verkleurd is van de slechte wind, snuift de wind op en de nadering van de eerste sneeuw. Hun dikke, eeltige vingers zoeken tussen de gaten in hun zakken, naar wat laatste restjes tabak om daarmee de pijp te stoppen, die ze in Ulm gekocht of in Neurenberg gestolen hebben.
Volgens mij zijn dit Erics beste pagina's, en waarschijnlijk had alleen hij ze op een dergelijke magistrale manier kunnen tekenen. Eric is zonder twijfel de enige die zo plastisch zijn pagina's boetseert.

FRANZ

Wen deel 2:

De dromen van een eenzaat...

Omdat hij anders is denkt men dat hij lijdt aan geheugenverlies.
Wat zoekt deze vreemde. eenzame wandelaar... Wie zoekt hij ? Zichzelf ?
Wat ontvlucht hij ? Het leven ? De Dood ? Of gewoon de vijand ? Hij heeft de grenzen overschreden, de grenzen van de werkelijkheid naar de andere werkelijkheid, naar de onwerkelijkheid. Daar waar alles vaag is en anders, daar waar alles een deel van de keten wordt...
Mens in een waanzinnig tijdperk.
Naar waar zijn tochten Wen heenbrengen kan niemand hem volgen. Hij is de mens die door zijn anders-zijn veroordeeld is tot de konfrontatie met een ander universum...
Hij is door zo veel poorten gegaan dat hij de weg niet meer terug vindt...

Het geheel van de "eenzame wandelingen" van Wen is verzameld in twee delen, in de collectie "Verhalen en legenden".
Geplaatst op 10/11/2009 Citeren
Avatar
woelfie
Geplaatst op 10/11/2009
Crew
Avatar woelfie
4110
En nog wat Rork:

Fragmenten:

De "Zwarte Kunst" van Andreas
"De fantastische werelden waar, in het kielzog van deze Faust die Rork heet, de figuren van deze merkwaardige sage een "familie" vormen die in de Europese strip totaal onbekend is ...
"Al die scherpe karakters, voortgekomen uit de duistere krochten van Andreas' fantasie, betoveren ons met hun kracht. En ze vormen zelfs een bedreiging voor Rork, wiens goede en in wezen utopische krachten op de proef worden gesteld door de kunsten en praktijken van die duistere geesten ...
Andreas staat nog maar aan het begin van een grote loopbaan. Hij heeft - zoals H.P. Lovecraft zegt - "de sleutel van de poort der dromen" gevonden en zal ons in de toekomst nog heel wat verbazen."
Uittreksels uit het voorwoord van François Rivière.

De sage van Rork, die 92 bladzijden telt, werd uitgegeven in twee albums, met als ondertitels Fragmenten en Doorgangen, in de collectie "Verhalen en Legenden. "


Doorgangen:

De "Zwarte Kunst" van Andreas
"De fantastische werelden waar, in het kielzog van deze Faust die Rork heet, de figuren van deze merkwaardige sage een "familie" vormen die in de Europese strip totaal onbekend is ...
"Al die scherpe karakters, voortgekomen uit de duistere krochten van Andreas' fantasie, betoveren ons met hun kracht. En ze vormen zelfs een bedreiging voor Rork, wiens goede en in wezen utopische krachten op de proef worden gesteld door de kunsten en praktijken van die duistere geesten ...
Andreas staat nog maar aan het begin van een grote loopbaan. Hij heeft - zoals H.P. Lovecraft zegt - "de sleutel van de poort der dromen" gevonden en zal ons in de toekomst nog heel wat verbazen."
François Rivière.

De sage van Rork, die 92 bladzijden telt, werd uitgegeven in twee albums, met als ondertitels Fragmenten en Doorgangen, in de collectie "Verhalen en Legenden. "


Kathedralenkerkhof:

De "Zwarte Kunst" van Andreas
"De fantastische werelden waar, in het kielzog van deze Faust die Rork heet, de figuren van deze merkwaardige sage een "familie" vormen die in de Europese strip totaal onbekend is ...
"Al die scherpe karakters, voortgekomen uit de duistere krochten van Andreas' fantasie, betoveren ons met hun kracht. En ze vormen zelfs een bedreiging voor Rork, wiens goede en in wezen utopische krachten op de proef worden gesteld door de kunsten en praktijken van die duistere geesten ...
Andreas staat nog maar aan het begin van een grote loopbaan. Hij heeft - zoals H.P. Lovecraft zegt - "de sleutel van de poort der dromen" gevonden en zal ons in de toekomst nog heel wat verbazen."
François Rivière.


Sterrenlicht

De "Zwarte Kunst" van Andreas
"De fantastische werelden waar, in het kielzog van deze Faust die Rork heet, de figuren van deze merkwaardige sage een "familie" vormen die in de Europese strip totaal onbekend is ...
"Al die scherpe karakters, voortgekomen uit de duistere krochten van Andreas' fantasie, betoveren ons met hun kracht. En ze vormen zelfs een bedreiging voor Rork, wiens goede en in wezen utopische krachten op de proef worden gesteld door de kunsten en praktijken van die duistere geesten ...
Andreas staat nog maar aan het begin van een grote loopbaan. Hij heeft - zoals H.P. Lovecraft zegt - "de sleutel van de poort der dromen" gevonden en zal ons in de toekomst nog heel wat verbazen."
François Rivière.


Capricornus:

CAPRICORNUS
Rork kwam drie eeuwen geleden van een parallel universum en trekt nu de wereld door als toeschouwer, getuige en soms als acteur. Hij is een speelbal van kwade en goede krachten en moet zich aan hun invloed onttrekken om zijn lot in eigen hand te kunnen nemen. Een opdracht die hij zich niet altijd bewust is.
In een doolhof die eruitziet als een omweg, maar in feite de kortste weg is naar zijn bestemming, wordt hij op de onverwachtste momenten geconfronteerd met mysterieuze figuren en merkwaardige verschijnselen.
Maar elke etappe van de reis brengt hem dichter bij zijn uiteindelijke doel: de terugkeer naar zijn eigen universum...


De Vergetenen

Rork is een ...'eye-opener'...
De verhalen over de geheimzinnige Rork die Andreas in de jaren '8O (tot begin jaren '90) maakte, fascineerden talloze lezers. Inmiddels grotendeels uitverkochte albums worden nu fanatiek gezocht.
In dit boek zijn tientallen onbekende illustraties en strippagina's rond Rork verzameld. Maar dit boek is er niet alleen voor de fans.

Rork - De vergetenen bundelt een deel van Andreas' beste werk. Het opent voor de ogen van de verbijsterde striplezer de meest fantastische en toch overtuigende werelden.
Geplaatst op 10/11/2009 Citeren
Avatar
woelfie
Geplaatst op 10/11/2009
Crew
Avatar $tripofiel
3314
Vingertjes af & toe afkoelen, hé! 8o
Geplaatst op 10/11/2009 Citeren
Avatar
$tripofiel
Geplaatst op 10/11/2009
Crew
Avatar fluiten
7767
Thanks Woelfie. En laat ze inderdaad zo nu en dan eens afkoelen. ;)

(y)
Geplaatst op 10/11/2009 Citeren
Avatar
fluiten
Geplaatst op 10/11/2009
Crew
Avatar woelfie
4110
Die vingers heten "ReadIris Pro", en dat zat bij mijn printer bij. 't is niet ideaal, maar 't is wel beter dan op 't klaviertje tokkelen.
Daarom nog even volgende tekstjes gevonden:

Agadamgodorok:
- Een éngel?!... Ben je je werk kwijt omdat je een engel hebt ontmoet?
Hou je me voor de gek?
- Net zoals in m’n dromen, Feodor...
Ze was...zo... Ze leek zo zacht. Zo...
- Je bent verliefd! Kom weer met je voeten op de grond, Jules...
- Ja, ja.
- Maar je doet het niet. Ik vertel je dit al sinds ik je ken. Je slaagt er nooit in iets te doen zonder aan iets anders te denken.
Tijden veranderen, Jules! Met subsidies is het afgelopen. Er is geen geld meer. De staat is ons vergeten. We kunnen alleen nog op onszelf rekenen. Je engel kan me gestolen worden.

Agadamgorodok is voor Denis Lapière de volgende stap in zijn zoektocht naar verlopen zielen in een verscheurde wereld. Alleen liefde (of poëzie, maar is dat niet hetzelfde?) kan je dan redden van verveling en verval.

In Agadamgorodok gooit Pierre Bailly zich uitbundig voor de leeuwen. De lijnvoering, de kleuren, het narratief grafisme... raak, ontroerend, genereus! Zo onmenselijk menselijk!

De blanke sultane:

Wat verbindt het leven van Lady Sheringham, geïnterviewd in haar landhuis voor een tijdschriftartikel, met het lot van Emma Piggott, die zojuist in totale eenzaamheid is gestorven in een rijtjeshuis in de Londense wijk Whitechapel ? De een heeft alles van het leven gekregen, hetgeen blijkt uit haar kleurrijke relaas over haar avontuurlijke verblijf in het Verre Oosten, in de restanten van het Britse koloniale rijk.
Het leven heeft de ander, onderwijzeres op een school in een volkswijk, alles onthouden en haar in een grijs, monotoon bestaan gestort. Maar dan is er die kleine advertentie, in 1948 verschenen in The Times. Een van de twee vrouwen schijnt erop gereageerd te hebben.
De andere niet.

Het geloof heiligt de middelen

Narcisse Mulot, een enigszins verloederde en slechtgeluimde schrijver, is naar Morlec gegaan om een meesterwerk te schrijven.
Maar daar komt niet veel van terecht. In het Bretonse dorp heeft een graf zich op mysterieuze wijze verplaatst. Een filosofisch ingestelde pastoor, een van alle rondingen voorziene zondares, een bijdehand kereltje en een aantal zwerfkatten doen hun uiterste best Mulot van zijn werk te houden. De auteur van "Barbarella" trakteert ons op een dwaas, komisch en verontrustend verhaal. In één woord, uniek!

Hoog water

Hoog water is een verhaal dat in de categorie soft science fiction ondergebracht zou kunnen worden. Daniel Pecqueur overtuigde met een beknopte synopsis de uitgever van deze reeks. Liefde op het eerste gezicht. Restte nog een tekenaar te vinden die de bizarre wereld vorm kon geven waarin een pluchen aapje de hoofdrol speelt. Gibrat, bekend van onder meer Het meisje uit Parijs, heeft al zijn talent en vakmanschap in stelling gebracht om van dit boek een lust voor het oog te maken. Zelfs De Dood ziet er aantrekkelijk uit...

Zwarte Saskia

Saskia van Doorn, een meisje uit een rijke koopmansfamilie, heeft alles mee om een mooie, blonde sprookjesprinses te worden, met een knappe kapitein te trouwen, de scepter te zwaaien in een keuken met grote, glanzende fornuizen en zich verden bezig te houden met handwerken. Maar het leven is niet altijd een sprookje. Vooral niet wanneer het noodlot toeslaat ...

Het seizoen van de palingen

De contactgestoorde Louis heeft besloten tegen niemand meer te praten. Vanuit zijn eigen wereldje kijkt hij geamuseerd toe hoe zijn verpauperde familie op het kasteel langzaam ten onder gaat aan immorele praktijken. Zijn enige vrienden zijn de palingen die ieder jaar terugkeren naar het waterrijke gebied waarin hij de hele dag rondzwerft. Dan ontmoet hij zijn grote liefde...
Dit nieuwe deel van de reeks BEELDROMAN is van de hand van de bekende scenarist Denis Lapière en van de debuterende Pierre Bailly, een verbluffend talent.

Gilles de geus: Willem de zwijger (HC editie):

Als begeleider van de totaal overspannen geraakte Willem de Zwijger moet Gilles de Geus half Europa door, op zoek naar genezing voor de vader des vaderlands. Uiteraard mogen de Spanjaarden beslist niet weten dat Willem tijdelijk niet in staat is de troepen aan te voeren...

Naast het volledige verhaal bevat deze genummerde harde kaft-editie van ‘Willem de Zwijger’ bovendien nog een zestien pagina’s tellend dossier met aanvullende achtergrondinformatie over het ontstaan van tekst en tekenwerk. Een en ander is ruim geïllustreerd met veel bijzonder materiaal.

Middernacht op Rhodos Deel 1

Christian Skanda is de bedrijfsleider van een klein hotel op Rhodos. Zijn rustige leven op het zonovergoten eiland wordt grimmig verstoord, wanneer zijn vriendin Julietta hem plotseling in de steek laat en hij kort daarop in het ziekenhuis te oren krijgt dat hij aan een geheimzinnige bloedziekte lijdt. De gebeurtenissen raken in een stroomversnelling als een Tibetaanse monnik in het hotel zijn opwachting maakt.
De jonge lama, die geheimzinnige krachten blijkt te bezitten, is met een zeer speciale opdracht naar Rhodos gekomen. Net als Christian en diens Griekse vriend Nicos raakt hij ongewild maar onontkoombaar betrokken een genadeloze strijd tussen de geheime diensten van China en Groot-Brittannië.
Geplaatst op 11/11/2009 Citeren
Avatar
woelfie
Geplaatst op 11/11/2009
Crew
Avatar T.I.A
3656
Je bent wel héél ijverig!
Twee albums waren al voorzien van coverteksten...

Bedankt :)
Geplaatst op 11/11/2009 Citeren
Avatar
T.I.A
Geplaatst op 11/11/2009
Crew
Avatar woelfie
4110
Da's nog niks.
Ik heb hier nog een 2000-tal isbn nummers staan, voor als ik eens veel tijd heb.
(na het volledig invoeren van mijn stripcollectie, target is vóór het einde van het jaar)
Geplaatst op 11/11/2009 Citeren
Avatar
woelfie
Geplaatst op 11/11/2009
Crew
Avatar woelfie
4110
Hier gaan we weer...

Er gebeurt nooit iets

Een journalist van een roddelblad heet absoluut geen stof meer. Moedeloos stapt hij in een taxi en…

In een handig gecomposeerde raamvertelling waar stadsatmosfeer, cynisme en "twisted ends" domineren, creëert de auteur zijn personnages.

Pascal Verdoodt, een Vlaamse stripbelofte, debuteert met dit album.

----------------------------------

Drawing the line again

All proceeds from the sale of this book, benefiting cancer research, will be shared equally between SickKids Foundation and The Princess Margaret Hospital Foundation, going directly to cancer research, education and equipment needs - creating hope for the children and adults (and their families) who require care and treatment. Every story in this book was created specifically for this collection and they showcase a variety of styles. Some stories are philosophical; some are autobiographical, but all are from the heart.

----------------------------------

Magic boy & girlfriend

The comics that made the man a legend. That's right, collected here for the first time are the greatest hits from the seminal mini-comic James Kochalka Superstar; all of which are rare and out of print. James' comics have appeared virtually everywhere in the alternative comix scene, and this collection showcases a remarkable progression in comics craft by one of America's truly unique cartoonists.

----------------------------------

Wild Life cardinal collection

Wild Life has been running in The Daily Cardinal, the University of Wisconsin-Madison student newspaper, for more than two years. In that time, the strip has blasted the radical right, the radical left, University scandals, heartbreaks, television, the Nicaraguan rebels, relationships, slugs and politicians. In short, life, love and the world at its fallible best.

In the process, Wild Life has gained a following of thousands of daily readers, awaiting the latest mishaps of Carson, the lovelorn muskrat, Hanly, the intellectual revolutionary weasel, Snyder, the somewhat existential badger and their supporting cast.

John Kovalic claims no knowledge of this whatsoever. According to him, he was in Pittsburg the entire time.

----------------------------------

Mr. Pleebus 2

"Abadzis' mastery of the language of comics is so complete that you wonder whether he dreams in sequential panels. A rising star" - The Sunday Times
"A mini-wonder of the UK cartooning sceneé - I.D. Magazine
"These crowded little cartoon books are a lot of fun. The slapstick ad surreal stories, whose texture is reminiscent of Pratchett's Discworld, bound along at an exhilarating pace" - Books For Keeps
"Little gems... I imagine that, in twenty years, there'll be a small band of Nick Abadzis fans who grew up with these books" - Comics Forum

-------------------------------------

Mr. Pleebus 3

OH NO!
Will pandora and Joey ever see the amazing Mr Pleebus again? Life in school is very dull until one day...
FWEEEE... The magic skateboard arrives.
If you love comics, video games and otherworld adventures, this book's for you.

-------------------------------------

Mr. Pleebus 4

PTHOOM! Disaster! Planet Voon is soon to collide with Pleebia.
VWOOP! Can Pandora, Joey and Mr PLeebus save the planet on time?
If you love comics, video games and otherworld adventures, this book's for you.

-------------------------------------

Skeleton key INT 1

Tamsin Mary Cates' boring high school existence is turned upside down when she accidentally obtains the Skeleton Key, an artifact that can open doors to anywhere. Liberated from her Canadian home town she becomes involved with a Japanese fox spirit, tea drinking witches and a closet monster. Can she cope with a typical teenage school life of parties, friends, bullies and kung-fu as well?

"As weird as The Maxx but less sad - in fact, very amusing! Andi Watson is dealing with powerful material here, handling it confidently... Already impressive... never slackens the pace or loses quality... (Watson's) art, all solid blacks and whites, is superb, as always." - Comics International

"A delightful, intriguing story... Another of those cult B&W items with a swiftly growing, devoting following." - Maggie Thompson, CBG

-------------------------------------

Skeleton key INT 2

MANGA meets ALICE IN WONDERLAND when Tamsin (dimension hopping teenager) & Kitsune (her fox spirit buddy) are searching for their friend who has been kidnapped by witches. Join them on their travels as they encounter a cast of weird characters:
a Super Deformed Circus Troupe, Wizards, highly strung Witches, a Repo Man, a Chinese Vampire Hockey team as well as Origami Mecha Suits, Schrinking Boxes & a traitorous Raccoon Bag.

"quirky, fascinating" - Maggie Thompson
"everything good comics should be fun, interesting, creative and not without it's more sombre moments... it'll make you laugh and it'll make you think. Most importantly, it will entertain you."
"it's a testament to his imagination and creativity that he is able to so effectively render female characters" - Previews
"wonderful... snapp dialogue and a crisp black and white style" - Wizard

-------------------------------------

Skeleton key INT 3

Join Tamsin (bored high school student) and Kitsune (fox spirit from ancient Japan) as they skip school and tangle with makeovers, Valentines day, Tropical islands, Pirates & Giant Monkeys.

" (Skeleton Key) improves with every issue, with smart, snappy storylines & art as masterfully expressive as it is cartoony & cute..... utterly charming" - The San Diego Union-Tribune
"One of the most thoroughly enjoyable series being published today. If you think comics can't be fun and cute anymore, then you owe it to yourself to try Skeleton Key." - Wizard
"An offbeat combination of simple drawing, inventive plotting & endearing characters" - C.B.G.
"A new wave Betty & Veronika for the thinking reader." - Comics International

-------------------------------------

Skeleton key INT 4

Tamsin and Kitsune's use of the Skeleton Key gets them further into trouble when a giant rat relocates to their suburban home. This triggers a series of events which lead to friendships being lost, secrets revealed and the production of counterfeit money.

" (Andi Watson)... can switch from sharp-edged humour to unsentimental poigancy without missing a beat."
"The heart of this comic is in the delightfully rendered teenage relationships, rivalries and loves." - Comics International

-------------------------------------

Skeleton key INT 5

Times are a changin' in Garfield. Tamsin begins to consider her future plans for college. Only there's one thing standing in her way... her best friend Kitsune. How can she leave her behind when Kitty can't even shop for groceries on her own. Community College beckons, but is it really what Tamsin wants.

A story about love, friendship and growing up from Eisner-nominee Andi Watson.
Geplaatst op 09/12/2009 Citeren
Avatar
woelfie
Geplaatst op 09/12/2009
Crew
Avatar T.I.A
3656
Alles toegevoegd, Bedankt :)
Geplaatst op 09/12/2009 Citeren
Avatar
T.I.A
Geplaatst op 09/12/2009
Crew
Avatar woelfie
4110
nog wat ter aanvulling...

De blauwe hagedis 1 HC

Een man met een verbrand gezicht verhaalt een hartverscheurend gebeuren aan de vrouw die hem verzorgt. Daarin keert hij terug naar zijn verleden waarin een jonge chirurge een bevoorrechte plaats inneemt. Nochtans nopen leugens en een verdacht lijk tot voorzichtigheid. Een adembenemende spanning waar de personages met hun lot en verlangens spelen.

Brendan Deel 1

Heel lang geleden bevond zich in het hart van Ierland, omringd door een diep bos, de abdij van Kells...
Achter zijn muren, in de schaduw van indiscrete blikken maar vooral van de gevaarlijke Noormannen, werden met overgave de mooiste... boeken ter wereld verwezenlijkt!
Een fabelachtige schat dat men voor altijd tot elke prijs moest verdedigen...
De kleine Brendan heeft dat begrepen en voert zijn vurige strijd om het geheim van Kells te redden dat hij ons hier aflevert...

Brendan Deel 2 (overigens identiek aan deel 1)

Heel lang geleden bevond zich in het hart van Ierland, omringd door een diep bos, de abdij van Kells...
Achter zijn muren, in de schaduw van indiscrete blikken maar vooral van de gevaarlijke Noormannen, werden met overgave de mooiste... boeken ter wereld verwezenlijkt!
Een fabelachtige schat dat men voor altijd tot elke prijs moest verdedigen...
De kleine Brendan heeft dat begrepen en voert zijn vurige strijd om het geheim van Kells te redden dat hij ons hier aflevert...

Killers intégrale frans (les enragés)

L'ultime mission d'Hamlet, tueur à gages professionnel, etait simple. Trop simple. Flanqué d'un gamin chicano fanatique des flingues et d'une adolescente caracterielle, Ie voilà lancé dans une longue course-poursuite à travers I'ouest des Etats-Unis. Le sanglant périple du trio Ie menera tout droit dans Ie gouffre d'un passé qu'il ne fait pas bon réveiller...

La série des "Enragés", publiée à I'origine en cinq volumes, constitue la première collaboration au scénariste David chauvel et du dessinateur Erwan Le Saec. Depuis, Ie duo a signé "Flag" (disponible en collection Encrages) avant de se lancer dans "Ce qui est à nous", chronique d'un siècle de crime organisé à New York.

Koos Voos en Hamster Joviaal

Koos Voos en Hamster Joviaal worden gerekend tot de meesterwerken van Marcel Gotlib, de misschien wel beste humoristische tekenaar van Frankrijk.
Met deze uitgave zijn beide boeken eindelijk weer verkrijgbaar en kan iedereen opnieuw of voor het eerst kennis maken met de magistrale grappen over vieze ouwe man Koos Voos en hopman Hamster Joviaal!

pyrenee SC (identiek aan HC):

In een onherbergzame bergstreek ergens in de Pyreneeën wordt een kindermeisje van een gewisse dood gered door een ontsnapte circusbeer.
Samen met een vos en een arend zal wat later diezelfde beer zich ontfermen over de kleine meid en haar een 'opvoeding' proberen te geven.
Stilaan begint bij Pyrenee, zo heet het kleine wicht, het besef te groeien dat ze tot de menselijke soort behoort.
Met 'Pyrenee' bewijst Regis Loisel (Peter Pan, Op zoek naar de Tijdvogel) dat hij een absolute meester is van het beeldverhaal.

Rogon 1

De vroeqe Middeleeuwen.
Om een gigantisch kasteem te kunnen bouwen heeft koning Komonor zowat alle menhirs van het druïdenvolk uit het bos laten weghalen.
Uit deze rotsblokken laat de vorst immers de bouwstenen maken voor zijn burcht of beter gezegd zijn burchtkathedraal ter ere van de enige god: Christus.
Natuurlijk pikken de woudbewoners die de natuur aanbidden dit onrecht niet en onder leiding van Rogon de Witte Wolf, een soort mens-dier, trekken ze ten strijde tegen de goddeloze koning.

Sam 8 Hazera

Wat doe je wanneer je geld moet inzamelen
voor een actie op school, maar niemand wil nog horen over de ellende in de derde wereld? Wat doe je wanneer je naar een feest moet, maar een of andere del heeft jouw vriendje al gevraagd? Hoe help je iemand die gepest wordt en wat doe je als de pestkop jouw nieuwe vriendje blijkt te zijn?
En hoe reageer je wanneer een vriendin wordt uitgehuwelijkt?

Styx

Laurel Hardy, in het burgerleven prive-détective maar nu onder de wapenen geroepen, heeft maar één doel : voorkomen dat hij naar het front wordt gestuurd. De burgemeester van Dockcity belooft hem aan vrijstelling te helpen. In ruil daarvoor moet hij een "klusje" voor rekening van de burgemeester uitvoeren. Door dat "simpele" onderzoekje belandt hij midden in een reeks dodelijke gebeurtenissen, die zich allemaal afspelen rond Helland, een attractiepark dat een beeld geeft van de hel met al zijn duivels en gekwelde zielen. Tegelijkertijd bindt zijn broer, politieman Frank Hardy, de strijd aan met de handel in een nieuwe drug, de "crash", die de gebruikers in genieën verandert, maar ook leidt tot een golf van dodelijke overdoses...
Uiteindelijk blljkt dat de beide zaken alles met elkaar te maken hebben. De detective wordt geconfronteerd met gruwelijke en krankzinnige waarheden, die tegelijkertijd achter het lijkenhuis en het attractiepark van Dockcity zijn verborgen, nadat hij een vreemd toestel heeft ontdekt, dat de "Styx” wordt genoemd!

Robbedoes versteende reuzen

DUBBEL SPEL IN TROEBEL WATER
Robbedoes en Kwabbernoot vergezellen archeoloog Martin die een onderzoek voert op de bodem van de Middellandse Zee. In de kleine onderzeecr die de graaf van Rommelgem heeft geleend, ontdekt het trio een enorm beeld dat waarschijnlijk lang geleden van een schip is gevallen. Het lijkt te zijn gemaakt door een beschaving die tot vandaag onbekend was.

Robbedoes Het moeras van de tijd

WANNEER ZWENDEL IN HET MOERAS VERSTRIKT RAAKT.
Leeft Zwendel nog?
Sinds maanden is er niets van hem vernomen.
Iedereen begint zich pas echt zorgen te maken als de graaf van Rommelgem een brief van hem krijgt... uit de 19de eeuw.
Uit 1865 om precies te zijn. En meer bepaald uit Parijs, uit de wijk 'Le Marais' (het moeras).
Nadat ze een tijdpoort hebben geforceerd, vinden de graaf, Robbedoes en Kwabbernoot Zwendel eindelijk terug. Maar ze worden ook geconfronteerd met een stel boeven dat hun naar het leven staat, en met alle paradoxen van toen en nu.
Geplaatst op 15/12/2009 Citeren
Avatar
woelfie
Geplaatst op 15/12/2009
Crew
Avatar woelfie
4110
En nog een paar extra:


Lichten van de amalou 2

De Fretten en de Transparanten komen van ver terug ...

Om te ontsnappen aan de overstroming van hun eiland, hebben de twee vijandige gemeenschappen hun krachten moeten bundelen om een luchtschip te bouwen, dat hen naar het kleine dorp Froezelstad brengt.

Maar daar neemt de voorouderlijke haat opnieuw de overhand. Fretten en Transparanten zullen evenwel vlug ervaren dat hun geruzie gevolgen heeft die hen overstijgen. Van hun verstandhouding hangt immers het evenwicht af van een onzichtbaar universum - de Wereld van de Boom - en zelfs het overleven van het ras der Transparanten.

Enkel Theo en Orane kunnen verhopen hun soortgenoten te redden, door het nemen van een doorgang naar de wereld van de legende ...


Maigret De danseres van de Gai-Moulin

De Gai-Moulin, een nachtclub in Luik. Twee jongelui, platzak, regelmatige bezoekers en gevoelig voor de charmes van het animeermeisje Adèle, wachten tot de zaak wordt gesloten om er vervolgens met de kas vandoor te gaan. Voordat ze zich in de kelder verstoppen, kijken ze met afgunst naar een nieuwe klant die kennelijk zeer rijk is. Later, wanneer de Gai-Moulin is gesloten, begeven de twee jongelui zich naar de danszaal, waar ze, tot hun afgrijzen, het lijk van de rijke klant vinden.
De volgende dag wordt de nachtmerrie nog erger wanneer in de krant staat dat het lijk van dezelfde man, Ephraïm Graphopoulos, in een rieten koffer in een park is gevonden.
Hoe is het lijk daar gekomen? Wie is de man die de twee jonge mensen als een schaduw achtervolqt? Het net sluit zich in de smalle straten van Luik en dankzij een gewaagd optreden van Maigret wordt de moordenaar van Ephraïm Graphopoulos ontmaskerd.


Mic Mac adam leprozenbos

Ben verloren huisje doemt op tussen de mistbanken op het Engelse platteland. Her en der staan groepjes bomen grillig verspreid. En als de zon ondergaat, de nacht valt, zie je de meest griezelige silhouetten verschijnen in de verte.

Zwavel doordringt iedere vezel van je kleren. De mUffe geur van vochtige ruines, waartussen heksen en spoken gierend rondvliegen, doet je naar adem snakken. Je ziet de duivel van vlakbij ... misschien wat te vlakbij?

Je blijft versteend stoon van angst. Plotseling schiet je wakker en besef je dat het maar een droom was ... of toch niet?

HET LEPROZENBOS zit boordevol verrassingen. Vol onverwachte wendingen. Kijk mee over de schouder van Mick Mac Adam en volg deze Schotse detective op zijn onderzoek naar het occulte, het onverklaarbare!

Maar opgepast! Iedere misstap, hoe klein ook, kan je zuur opbreken!


Mic Mac Adam De vijf spiegels

Na 13 jaar afwezigheid duikt Mick Mac Adam weer op uit het niets. Alsof Benn en Desberg op dit duistere getal gewacht hebben om hun detective terug te laten komen in de meest lugubere omstandigheden.

Wie doorheen het nederlandstalig stripverleden van Benn reist, herinnert zich vooral Woogee en Mick Mac Adam. Desberg heeft al een hele resem reeksen op zijn naam staan: Baard en Kale, 421, Billy the Cat, Ster van de Woestijn, Zwart Bloed, Jimmy Van Doren... Toch straalt "De vijf spiegels" een magische sfeer uit die enkel albums van toen bevatten.

Wie met jeugdsentiment terugblikt op een van de glorieperiodes uit de stripgeschiedenis, kan verlekkerd deze Mick Mac Adam verteren. Wie voor het eerst kennismaakt met de pientere detective, zal er zich een nieuwe fantasierijke wereld openbaren.

Volg Mick Mac op zijn speurtocht naar gerechtigheid door Londen en Hodeïda. Maar opgelet, houje hoofd er goed bij!


Nero kapoentje trilogie

In 1950 en 1951 publiceerde het weekblad 't Kapoentje 3 Nero verhalen in kleur die enkele jaren voordien in zwart-wit in de kranten werden voorgepubliceerd:
De erfenis van Nero, De blauwe toekan en Het Rattenkasteel.
Opmerkelijk omdat het nog tot 1968 zou duren voor het eerste Nero-album in kleur verschijnt. 57 jaar later worden deze 3 zeldzame kleurenversies gebundeld in 'T KAPOENTJE TRILOGIE.

(graag opmaak mee overnemen)

Olga Lawina

Olga Lawina is de sidekick van Agent 327. Maar in 1984 verzeilde zij in een soort cross-over met het Agent 327-verhaal De rest van de wereld min één. Dit avontuur werd getekend door Willem Vleeschouwer, naar een scenario van Ruud Straatman.
Een curiosum dat in geen enkele Agent 327-collectie mag ontbreken. Grutjes-nog-an-toe!

(hier ook opmaak)

Een onderzoek van Scapola 1

Rond het jaar 1300 was bisschop Albinius verwikkeld in een merkwaardige zaak. Hij beweerde een manuscript in zijn bezit te hebben, dat de christelijke wereld op zijn kop zou zetten. Belaagd door de inquisitie verdween hij, zonder dat iemand ooit nog iets van hem vernam. Zeven eeuwen later ontdekt professor Rougemont de sarcofaag van Albinius in de ruïne van de abdij van Montclair in de Ardennen. Alleen al het noemen van het manuscript doet het Vaticaan huiveren.
Kardinaal Scapola geeft de aantrekkelilke onderzoekster Alys opdracht het op te sporen en zijn geheim te doorgronden. Ze zal worden bijgestaan door Ludovic, een jonge priester die met zijn gelofte van kuisheid worstelt... en Alys doet bar weinig om in zijn strijd te steunen!


Prairiehonden

J.B. Bone behoorde tot het ras dat legende maakte... Zonder twijfel een uitstervend ras, hij die een van de laatste moet zijn geweest die door het Wilde Westen trok dat toen nog niet geciviliseerd was.
J.B. Bone was beslist geen doetje...ook geen engel.
Hij was eigenlijk een onverbeterlijke drinkebroer, gevaarlijke bankrover, vrouwendoder en kindermishandelaar.
Hij heeft dan ook een gewelddadig leven geleid, trouw aan zijn onontkoombaar noodlot.
De enige verdienste die hij droeg, was zijn hoofd: een hoofd waar een prijs op stond... Gemene premiejagers zouden voor hem tot aan de poorten van de hel zij gegaan.


Het proces

Iemand moest Josef K. belasterd hebben, want zonder dat hij iets kwaads had gedaan, werd hij op een ochtend gearresteerd...

Waarvan wordt hij beschuldigd?
Hoe kan hij zich verdedigen?
Zonder antwoord op die vragen
is zijn proces bij voorbaat verloren...


Stem van het volk 1

Ga je gang, zandhazen, schiet maar op 't yolk, da's makkelijker dan tegen de Prusco's vechten!
Schiet dan! Maak 't arme volk maar bang! Dood 'n arbeider, krijg je 'n medaille voor!'

"LEVE DE COMMUNE!"


Stem van het volk 2

Zijn wij dan blind?
Moeten we wachten tot de armen zo arm zijn dat ze alleen nog in opstand kunnen komen? Op een dag zullen de lompen aan de spijker onherroepelijk het vaandel worden van de haat!


Tako 2

De inktvin had drie dachters. De middelste verdronk. De jongste stak zich dood. En de oudste verloor haar verstand... Opgesloten in haar houten kooi ziet de gekkin, loerend als een spin in haar web, haar nakomelingen ten onder geen... Geduldig wacht ze af.


Merk op dat deze laatste tekst 3 blunders van taalkundige fouten bevat. Dit is echter de preciese tekst op de achterkant van het album. Als jullie verkiezen om correct Nederlands te gebruikten, dan ziet het er als volgt uit:

De inktvis had drie dochters. De middelste verdronk. De jongste stak zich dood. En de oudste verloor haar verstand... Opgesloten in haar houten kooi ziet de gekkin, loerend als een spin in haar web, haar nakomelingen ten onder gaan... Geduldig wacht ze af.
Geplaatst op 15/12/2009 Citeren
Avatar
woelfie
Geplaatst op 15/12/2009
Crew
Avatar fluiten
7767
Bedankt. Allemaal toegevoegd MET de fouten. ;)
Geplaatst op 15/12/2009 Citeren
Avatar
fluiten
Geplaatst op 15/12/2009
Crew
Avatar woelfie
4110
Eigenlijk is dat gewoon schandalig voor een strip van dat kaliber in HC. Glénat liet zich hier duidelijk van haar kleinste kan zien.
't is wel het ergste dat ik ooit ben tegengekomen. Ik denk niet dat ze daarna nog zo'n kanjers hebben gemaakt.
Geplaatst op 16/12/2009 Citeren
Avatar
woelfie
Geplaatst op 16/12/2009
Crew
Avatar cuppenh
1519
Zou het in dit schrijnende geval niet beter zijn om een aanvullende regel er bij te plaatsen? Iets in de richting van "Dit is de exacte tekst op het album! Geen schrijffouten van deze database."
Anders krijg je in de toekomst weer mensen die het willen laten corrigeren, en terug corrigeren, en discussies aangaan en de moderatoren helemaal dol maken.... :D
Geplaatst op 16/12/2009 Citeren
Avatar
cuppenh
Geplaatst op 16/12/2009
Crew
Avatar Surya
13265
Daar bestaat een afkorting voor, namelijk (sic)
Geplaatst op 16/12/2009 Citeren
Avatar
Surya
Geplaatst op 16/12/2009
Avatar Herbert
1105
Origineel geplaatst door Surya
Daar bestaat een afkorting voor, namelijk (sic)


Het is inderdaad een goed idee om er (sic) bij te zetten, maar - even muggenziften :D - (sic) is geen afkorting, maar is een Latijns woord dat "dus, op deze manier, zo" betekent:

Het woord wordt regelmatig in gedrukte, letterlijk geciteerde teksten geplaatst om aan te geven dat in dat citaat een fout staat, maar dat deze fout niet is gecorrigeerd. Het woord wordt dan achter de geconstateerde fout geplaatst, tussen ronde of vierkante haakjes, dus als (sic) of [sic].

Meer hierover op http://nl.wikipedia.org/wiki/Sic_(Latijn)
Geplaatst op 16/12/2009 Citeren
Avatar
Herbert
Geplaatst op 16/12/2009
Crew
Avatar Surya
13265
Inderdaad, muggenziften :P
Geplaatst op 17/12/2009 Citeren
Avatar
Surya
Geplaatst op 17/12/2009
Crew
Avatar woelfie
4110
Hier gaan we weer...

Meesters van de gerst 7

"- Wat is mijn straf ? - Heel simpel. Vanaf vandaag ben je niet langer de hoogste baas van de Steenfortbrouwerijen."

-----------------------------
Kobijn 4 verzameleditie

Dit vierde deel van de ongelofelijke avonturen van Kobijn zal regelmatige bezoekers van openbare zwemgelegenheden zeker verheugen, evenals liefhebbers van chips, ruige motoren en theologische statistieken.

-----------------------------
Kobijn 5 verzameleditie

Dit vijfde deel van de ongelofelijke avonturen van Kobijn zal liefhebbers van romantisch rokende schoorstenen, het Engelse platteland en butlers zeker verheugen, evenals liefhebbers van niet al te hete liefde.

-----------------------------
Muppet show TP

It's time to meet the Muppets on the Muppet show tonight!

The incomparable cartoonist Roger Langridge brings his absurdist humor to The Muppet Show stage. These acclaimed stories feature your favorite Muppet Show characters in all-new backstage antics. Packed full of madcap skits and hilarious gags, The Muppet Show Comic Book is certain to please old and new fans alike!

Can a forlorn Kermit stop longing for the swamp and put on a show? Will Fozzie reclaim his broken funny bone? What exactly is Gonzo - and how expensive is he to insure? Who does Miss Piggy maim with her patented karate chop?

Includes a rare, never-before-seen Muppet Show comic from Roger Langridge!

"...impeccable well done."
- Fantagraphics Books
"...one of the most appropriate and fitting comic adaptations ever published."
- Comic Book Resources
"Langridge has knocked this one out of the park. Highly recommended."
- Read About Comics
"As I read this, I smiled, even chortled a bit... Langridge's take on The Muppet Show is just special, capturing the kind of magic and mirth that have made these characters icons of pop culture."
- Eye On Comics

-----------------------------
Tsaar Peter de Grote

Peter de Grote is zonder twijfel de bekendste tsaar uit de Russische geschiedenis. Zijn bezoek aan ons land in 1697, om onder meer de fijne kneepjes van de Hollandse scheepsbouw te leren kennen, staat in ieder geschiedenisboek opgetekend. Maar er is natuurlijk in zijn leven nog veel meer gebeurd. In dit stripboek lees je het verhaal van zijn leven; vol avontuur, oorlogen, samenzweringen en andere opmerkelijke gebeurtenissen. De geschiedenis van Peter de Grote laat zich lezen als een spannend stripverhaal.

------------------------------
Voyageurs 1

Het verhaal begint in West-Canada, aan het begin van 19de eeuw. De Nieuwe Wereld blijkt onvermoede rijkdommen te bevatten. Vooral de bonthandel bloeit op en het aanbod kan de vraag vanuit Europa nauwelijks bijhouden. Bij de trappers en vooral bij de Indianen liggen honderdduizenden huiden klaar voor verzending naar het hoofdkwartier van de exportfirma’s in het Oosten...

"De Voyageurs" belasten zich met het vervoer. De huiden worden in kano's geladen. die ze van de jachtgebieden naar de handelsfactorijen aan de Atlantische kust moeten brengen. Avonturiers zijn met deze opdracht belast: ze vormen de enige verbinding tussen de ongerepte wouden en de beschaafde wereld. Het zijn ruige kerels, randfiguren. Ze vormen een afzonderlijke kaste. Voor hen is het woord "solidariteit" geen loos begrip.

Deze reeks nodigt je uit om in hun wereld binnen te stappen. Als een jonge Schotse immigrant in een kroeg in Montreal een van deze reizigers helpt om een Indiaan te beschermen, heeft hij geen idee wat hij zichzelf daarmee op de hals haalt. Bran McLeod komt weer hij kennis aan boord van een van deze kano's. In gezelschap van een zwijgzame figuur die lijkt te leven volgens het ritme van de natuur zal hij kennis maken met het Athabascameer, het verzamelpunt van trappers en Indianen...

------------------------------
Bon appétit Sakura

Sakura est une jeune femme bien méritante qui va tout faire pour trouver un mari qui puisse reprendre la boulangerie familiale.

Elle va user de tous ses charmes afin de dénicher la perle rare qui saura s'occuper de ses miches !!!

------------------------------
Gringo (manga)
Une intrigue politico-financière en Amerique du Sud!

En 1982, dans un monde où la concurrence est feroce, une grande compagnie japonaise nomme Hitoshi Himoto, à la tête de sa filiale en Amerique du Sud.
Cet homme d'affaires de 35 ans, qui, plus jeune, rêvait de devenir sumo, est bien conscient de cette promotion exceptionnelle et est déterminé à relever ce défi!
Toutefois, entraîné de mutation en mutation a la suite d'une sombre affaire, Hitoshi atterrit dans la république bananière de Santa luna. II y découvrira un autre monde: dictature, misère, corruption, insurrection.
Pour exploiter le sous-sol riche en minerais precieux, Hitoshi, désormais consideré comme le "gringo" devra d'abord négocier avec les guérilleros et les politiques locaux!

-------------------------------
Ikki mandara

Une grande fresque sur une épisode fondateur de la Chine méconnu en Occident!

Chine, en l'an 1900, la révolte des Boxers s'est répandue sur tout le territoire chinois comme un feu de brousse. Devant les ambitions dévorantes des puissances étrangères, la création d'un État pacifique est-elle possible?

Cette fresque originale retrace la vie bouleversante d'une jeune Chinoise, Sanniang, qui résiste aux tourbillons de l'Histoire!
Geplaatst op 14/01/2010 Citeren
Avatar
woelfie
Geplaatst op 14/01/2010
Crew
Avatar Iyo74
6897
Weer een schitterend werk!
Bedankt!
Geplaatst op 14/01/2010 Citeren
Avatar
Iyo74
Geplaatst op 14/01/2010
Crew
Avatar woelfie
4110
En nu wat manga:

Ai Yori Aoshi 2

When the beautiful Aoi stepped into Kaoru's life, he encountered all of the complications of cohabitation with none of the fun under the sheets. To add to the stress, a new roommate, the Japanese-raised American Tina, tempts Kaoru with her open flirtation. In this comedy of eros, will Aoi and Kaoru see that they are two of a kind? Or will Tina make for a full house?

Amazing agent Luna 1

Her name is Luna, and she'S the perfect secret agent. Grown in a lab from the finest genetiC material, she has been trained since her birth fifteen years ago to be the U.S. government's ultimate espionage weapon. But nOW, she is given an assignment that will test her abilities to the max - high school!

Her mission: to pose as a high school student at Nobel High and uncover a sinister plot engineered by her arch nemesiS, Count VOn Brucken. but the one thing she has not been trained to handle is her own feelings. Especially when she starts making friends, rivals, and crushing big time on bad boy Jonah, son of the evil Von Brucken himself!

Amazing agent Luna 3

Luna's undercover life as a high school student and her real life as a secret agent are about to collide. The principal is missing, the gym teacher is on the verge of discovering her secret, Oliver finds himself caught up in sinister doings, and tne only one whO knows what's really going on is the mysterioUs bad boy Jonah Von Brucken. Will Luna sort out her two lives before they both come crumbling down?

Amazing agent Luna 4

Agent Luna has been undercover at Nobel High school for most of the school year, and as the year nears an end, her assignment takes on added complications. Her Control agent is now her science teacher, the gym teacher knows her secret, her friend Oliver's father works for the evil Count Von Brucken , and Von Brucken'S son Jonah may be Luna's greatest hope. With her secret on the verge of being exposed, Luna beings a dangerous alliance with Jonah - Who may also turn out to be her first boy! And when Luna's friend Francesca decides to make some new friends of her own, she discovers that Von Brucken isn't the only villain at Nobel High!

Amazing agent Luna 5

It's all been leading to this! The evil Count Von Brucken finally knows Luna's secret and has hatched a diabolical plan to use Martin and Timothy's equipment to unleash a clone to destroy Luna Collins at the most important event of her high hool life - Nobel High's school dance! Get ready for plenty of angst, drama, and butt-kicking action in this exciting conclusion to Seven Seas' premier original shoujo series - Amazing Agent Luna!

Aria 1 (ADV)

ON THE PLANET AQUA, a world once known as Mars, Akari Mizunashi has just made her home in the town of Neo-Venezia, a futuristic imitation of the ancient city of Venice. The technology of "Man Home" (formerly Earth) has not entirely reached this planet, and Akari is alone, having no contact with family or friends. Nonetheless, the town, with its charming labyrinths of rivers and canals, becomes Akari's new infatuation, along with the dream of becoming a full-fledged gondolier. Reverting to a more "primitive" lifestyle and pursuing a new trade, Akari becomes both adventurous and independent all at once.

Aria 2 (ADV)

AKARI MIZUNASHI has made her home on the planet Aqua, in the charming little town of Neo-Venezia. She is determined to become an undine and as her training continues, she finds herself in the middle of her first Neo-Venezian winter! Playing with snowbugs and going to hot springs with her friends, Akari is embracing her new life amidst the changing seasons, but nothing can compare to an encounter with a mysterious group of creatures. They will take Akori on on adventure of unseen places, but they won't have to travel far!

Aria 3 (ADV)

THE CANALS of Neo-Venezia are crowded with determined gondoliers, and while sweet Akari Mizunoshi may hold rivals, it doesn't mean she can't have fun with her competitors! Join the life-loving Akari and her fun-loving friends as they meet with new and exciting adventures in another tale of magic and delight.

Aria 5

Spring has come again and Akari now welcomes the start of her second year on Aqua. In the spirit of new beginnings, Akari sees a mysterious woman with a spectacular voice while helping the company president run some errands. Who is this person and what does she have to do with Alice? A fateful encounter, perhaps?

"There is a feeling I get when reading this manga that I can't describe. It's the same feeling when I watch a Miyazaki film and I get taken away to that timeless and endless world. I highly recommend this wonderful book. A+"
-www.aboutheroes.com

Battle Vixens 2

WILD THINGS!
Hakufu runs into Ryomou, one of the most powerful Toushi at her school with disastrous results. Girl-on-girl action has never been so vicious! Hakufu is a fighter who won't ever back down from a challenge - but she's clearly no match for Ryomou. Will her stubbornness mean the end of her fighting career... and her life? Or will she be able to turn it around and come out on top?

Because I'm the goddess 1

Goddess Pandora has been sent to Earth to collect "gifts" that were spread among humans. Sure she has a nice body that can tempt anyone, but when she uses her powers, she shrinks to a young girl's body! The only way for her to regain her voluptuous power is to kiss her reluctant peon, Aoi... In the battle of the sexes, it's all about how you play the game!

Because I'm the goddess 2

Although she continues to collect all of the Gifts so that she can be a true god, Pandora has been distracted by some new hobbies. She takes a crack at cooking, which inspires unequivocal opinions. Then she decides to go to a singing audition, and she kills 'em ... perhaps literally. But with Aoi's former family trying to lure him back home, Pandora faces a new challenge that even her Gifts, her cooking or her singing might not be strong enough to defeat!

Because I'm the goddess 3

The grand conclusion! Secrets revealed! Grudges unleashed! Goddesses exposed! When a truck smashes into Auntie's restaurant, it looks like it was more than just an accident. And while the gang scrambles to find another place to live, the Ibara family again comes after Aoi and Pandora. But who's behind the Ibara family? And who's then behind the people behind the Ibara family? And how does this involve our favorite little chain-smoking feline Mattsun? Sit back and enjoy the final volume of Because I'm the Goddess!
Geplaatst op 05/02/2010 Citeren
Avatar
woelfie
Geplaatst op 05/02/2010
Crew
Avatar woelfie
4110
Cactus club 1

CACTUS CLUB

Je bent die eeuwige grauwe onweerswolken beu en op de televisie valt ook al niks te beleven! Van het nieuws word je chagrijnig en je grote liefde pest je het bloed onder de nagels vandaan. Loeiende sirenes houden je uit je slaap en als je even wilt wandelen gaan ook de hemelsluizen open. Kortom: je ziet het niet meer zitten.
Dan... ben je rijp voor een vakantie in de Cactus Club'

Cactus CLub 2

WELKOM IN DE CLUB

Je hebt de Mont-Blanc van de moeilijkste kant beklommen, wilde mustangs getemd in Noord-Amerika. Je bent over de Grand Canyon gevlogen, gaan diepzeeduiken bij de Tuamotou-eilanden, je trok door de Kalahari-woestijn, je bent de Mekong opgeroeid, je trok door Australië om opaal te zoeken, je liep de hele Chinese muur langs, je doorkruiste het Amazonewoud en je ging op jacht: in Bengalen zocht je tijgers, in Kongo olifanten en op de Zuidpool ijsberen. Dus ben je nu dringend aan vakantie toe. Neem bijvoorbeeld twee albums lang rust in de Cactus club.

Hoeraland 2

In Hoeraland is niets nog hetzelfde... en toch weer wel.
Er zijn geen punthoeden meer, noch confetti. Er lopen nu wel punthoofden rond en travestieten.
Overigens is iedereen verkleed. Kerstmis is niet meer, maar leve carnaval. Het wordt een fictieve wereld, veel echter dan die van ons. Lachen is verplicht, maar kan ook fataal worden. Gaat de nachtmerrie verder?

Meer dan ooit. Tronchet leert ons weer lachen... als een boer die kiespijn heeft.

Luuk Sterrekers 2

Seymour Craig heeft nog maar één obsessie.
Met Vincent II, een gigantische en "begaafde" computer, wil hij de schilderijen maken die Van Gogh nog zou hebben geschilderd, mocht hij langer geleefd hebben. Seymour vestigt zich incognito in Pied l'Abbe, want hij wordt achterna gezeten door een commando dat overal "rooien" ziet rondlopen.
En tenslotte kan hij er ook op de inventieve Luuk rekenen om zijn droom te realiseren.
Een tweede album in deze veelbelovende reeks met een vernieuwend grafisme.

Luuk Sterrekers 3

Luuk Sterrekers is geen knaap als andere knapen. Zonder het te willen of zonder het uit te lokken komt hij terecht in de meest vreemde, haast dolle situaties.
Vaak tot groot plezier van de mensen om hem heen.
Want Luuk is altijd goed geluimd... en dat werkt aanstekelijk op de lezers van zijn album. U bent gewaarschuwd!

Roboboy 1

Roboboy is een klein, grappig robotje, geboren op de planeet KRYPTOBOT.
Hij belandt op aarde bij het kinderloze echtpaar Kwabbelmans. Dolgraag wil hij echte kinderen als vriendjes maar gezien zijn bizarre afkomst is dit een moelijke opdracht!
Bovendien zit hij niet als een gewone sterveling in elkaar. Zo heeft hij bijvoorbeeld tientallen gadgets zoals een ingebouwde koffiezetmachine en haardroger. Met enkele hulpstukken kan hij omgebouwd worden tot een betonmolen of grasmachine. Hij is verlekkerd op oude radio’s met smeerolie (op grootmoeders wijze). Begrijpelijk dat de aardse kinderen zich regelmatig een aap schrikken. Met Roboboy val je van de ene verrassing in de andere. Gestoorde pret gegarandeerd.

Roboboy 2

Het tweede album van het guitigste robot je ter wereld zit weer barstensvol waanzinnige en hilarische toestanden. Vooral zijn ongewone eetgewoontes brengen Roboboy om de haverklap in de problemen. Zijn lievelingsmenu bestaat uit radio-onderdelen, gemengd met boutjes en moertjes met daarbovenop een toefje karrenvet. Als drankje lust hij bij voorkeur een vers blik smeerolie. Ook met zijn aardse vriendinnetjes gaat het er ongewoon aan toe. Als Roboboy zijn hart aan een meisje schenkt, doet hij dat letterlijk! Gelukkig zijn de pleegouders van Roboboy er nog. Samen met de hond Kastaar helpen zij Roboboy zich aan te passen aan het leven van een gewoon, aards jongentje. Maar erg goed lukken doet dat niet... met Roboboy val je van de ene verrassing in de andere. Gestoorde pret gegarandeerd!
Roboboy wordt getekend door Luc Cromheecke, die vroeger reeds zijn sporen verdiende met de reeks 'Tom Carbon' en 'Taco Zip'. De scenario's komen uit het brein van Willy Linthout, die reeds meer dan 100 Urbanusstrips op zijn geweten heeft.

Roboboy 3

Het guitigste robotje ter wereld zet zijn opmars verder. In dit derde album rolt de adoptiezoon van het echtpaar Kwabbelmans van het ene onwaarschijnlijke avontuur in het andere.

Een op hol geslagen gevangenis (jawel!) verwelkomt hij als zijn nieuwe speelkameraadje. Ongewild laat hij een vliegtuig midden in de tuin landern. In de jungle is hij de reddende barbecue in nood. Namaak-Roboboys maken hem razend populair. Wanneer de plaatselijke ijsroomfabriek sluit, gaat hij op zoek naar een oplossing bij Koning Winter. Roboboy raakt, jammer genoeg, verzot op griezeig speelgoed. Onbevreesd gaat hij de strijd aan met een Sumoworstelaar en per vergissing wordt hij door zijn eigen adoptievader verkocht aan een steenrijke oliesjeik.

Je moet het lezen om te geloven! De fantasie van auteurs Luc Cromheecke en Willy Linthout kent geen grenzen. Uitgeverij Dupuis is momenteel aan het uitzoeken of zij ook niet van de planeet Kryptobot afkomstig zijn.

In elk geval is zeker dat ROBOBOY, in zijn korte stripleven, al enkele keren gelauwerd werd:
De beste nieuwe Vlaamse stripserie” De Belgische Kamer van Stripexperten
Topstrip van de maand” Ketnet-kijkers
Beste buitenlandse strip” Stripschapprijs Nederland

The Agents

Thirty years after Washington and Moscow are destroyed hy nuclear fire, a global protectorate named the Agency has been formed in Great Britain. Its members are the elite of the spy community, using espionage and counter-intelligence to enforce their guardianship, and they'll use all their skills and Wits to defeat those who would destroy all they stand for!

From the creator of the phenomenal Ninja High School series, Ben "The Godfather of American Maaga" Dunn, and writer Kevin Gunstone comes this shaken and stirred tale of action and intrigue.
Geplaatst op 05/02/2010 Citeren
Avatar
woelfie
Geplaatst op 05/02/2010
Crew
Avatar fluiten
7767
Bedankt Woelfie. Alles is toegevoegd.
Geplaatst op 05/02/2010 Citeren
Avatar
fluiten
Geplaatst op 05/02/2010
Crew
Avatar woelfie
4110
Now wat extraatjes:

[color=rgb(51, 102, 153)]Het spoor dat verdween[/color]

In Het spoor dat verdween (1973) komt Ilva in contact met twee jonge mensen die een gevaarlijk drug gebruiken, die snel doet verouderen. ironisch genoeg leidt de moeder van de jongen een succesvolle keten 'blijf jong'-instituten...

Arman en Ilva zijn de hoofdfiguren uit de gelijknamige krantenstrip die tekstschrijver Lo Hartog van Banda (1916-2006) en striptekenaar/illustrator Thé Tjong-Khing (1933) in de jaren zeventig maakten.
De boeiende verhalen en het bijzondere tekenwerk maakten deze strip tot een van de hoogtepunten van het Nederlandse beeldverhaal. Arman & Ilva wordt nu door uitgeverij Sherpa opnieuw uitgebracht in een vorm die recht doet aan het werk van een van Nederlands bekendste illustratoren.

Met een voorwoord van Joost Swarte.

---------------------------

De blauwe hagedis 2

Een man met een verbrand gezicht verhaalt een hartverscheurend gebeuren aan de vrouw die hem verzorgt. Daarin keert hij terug naar zijn verleden waarin een jonge chirurge een bevoorrechte plaats inneemt. Nochtans nopen leugens en een verdacht lijk tot voorzichtigheid. Een adembenemende spanning waar de personages met hun lot en verlangens spelen.

-----------------------

Buss & Bell 1
Buss & Bell 2

Spanjaard van geboorte, en na zes maanden als politiek vluchteling uitgeweken naar Frankrijk. Spreekt dan zonder accent....eigenlijk helemaal niet!
Trekt enkele jaren later naar Mexico. Tussen zijn bagage: enkele woorden Spaans met een Frans accent. Hij leert er bij Marceau en Jodorowsky pantomime spelen. Als vijfentwintigjarige knaap belandt hij in New York en wordt een van de drijvende krachten bij "Mad". Spreekt nauwelijks Amerikaans, maar heeft toch al een Spaans accent. Dat verandert in New York.
Hij brengt er humor zonder woorden.
In Buzz & Bell en The Smokehouse Five wordt ook niet gesproken, maar het accent is daarentegen duidelijk: Sergio Aragonés is een van de meest expressieve tekenaars van stomme, burleske humor.

-------------------------

Co-ed sexxtasy 2

Nagi is a cute college co-ed who just can't say no to her perverted boyfriend, Akira. And what a dirty mind this boy has... his favorite being anal sex... This seems to get Nagi going every time, even though she says she doesn't want to. Check it out as this gorgeous babe goes from a shy, quiet and reticent virgin to a "no holes barred," utterly insatiable sex maniac as she progresses through the pages of this book. Not only do you get some of the most incredibly cum-pelling sexual situations, but Co-Ed Sexxtasy features opulent, beautifully styled art by Makoto Fujisaki, a disciple of the Hiroyuki Utatane (Temptation and Countdown: Sex Bombs) school!

-----------------------------

Ethan Ringler 1
Ethan Ringler 2
Ethan Ringler 3

Mijn naam is Tecumska.
Ik ben de laatste vertegenwoordiger van mijn stam en de wereld der geesten vraagt steeds luider om mijn hart en ziel.

Voordat ik de laatste reis aanvaard, zou ik graag willen spreken over mijn volk. Mijn verhaal vertellen aan wie wil luisteren maar vooral wil horen.

Want ik ben niet altijd Tecumska geweest en de weg om die naam te verdienen, was lang. In mijn taal, mijn halve taal, betekent hij 'twee mensen'.
Voor mijn stam duidt dat het moment aan waarop je nog niet bent wat je worden moet, en al niet meer wat je was.

Toen ik mijn eerste stappen zette op deze weg, had ik net mijn beide vaders verloren, mijn onschuld en een vaderland dat ik meende tot het mijne te hebben gemaakt.

Uit Londen weggaan was moeilijk geweest, maar toen ik in New YOrk arriveerde, besefte ik al snel dal ik me er nooit thuis had gevoeld.

Ik was toen pas zeventien. In die tijd heette ik nog Ethan, Ethan Ringler.

-----------------------

Fre Van Der Mugge 4

De wereld is te groot voor een mens. Te gevaarlijk ook. Overal loeren zwendelaars en roofovervallers en ons pad is bezaaid met voetangels en klemmen. En vlak ook de elementen niet uit! Je permanent gaat verloren in een slagregen, je tent waait in het prikkeldraad bij windkracht 10, een smeulende peuk wordt een uitslaande brand. De wereld is een hel - tenzij je je ertegen verzekert. Dat kan bij Fré van der Mugge, van verzekeringsmaatschappij 'De onversaagde'. Fré is de god van de bange mensen. En zijn wij, diep in ons hart, niet allen bang?

-------------------------

Mister President 1

Hij is de bewaker van de Vrije Wereld, de kampioen van de westerse waarden, hij bezit de grootste voorraad thermonucleaire wapens van deze planeet, hij is de vriend van Charlton Heston, het boegbeeld van het kapitalisme, de opperbevelhebber van de legers van de universele vrede, de Voorvechter van de vrije handel. Zijn enige vijanden zijn moslimterroristen, Japanse auto's en illegale immigranten. Met één druk op de knop kan hij de melkweg opblazen, zijn teleFoon is rood, zijn huis is wit, hij is zo dom als het achtereind van een varken. Hij is Mister President.
Geplaatst op 01/03/2010 Citeren
Avatar
woelfie
Geplaatst op 01/03/2010
Crew
Avatar Iyo74
6897
Voor een zoveelste maal bedankt! Ze zijn alle toegevoegd.
Geplaatst op 01/03/2010 Citeren
Avatar
Iyo74
Geplaatst op 01/03/2010
Crew
Avatar woelfie
4110
En we zijn weer op dreef...

VOLUME 1

ANIME OBSESSION

It's the spring of freshman year, and Kanji Sasahara is in a quandary. Should he fulfill his long-cherished dream of joining an otaku club? Saki Kasukabe also faces a dilemma. Can she ever turn her boyfriend, anime fanboy Makoto, into a normal guy? Kanji triumphs where Saki fails when both Kanji and Makoto sign up for Genshiken: The Society for the Study of Modern Visual Culture.

Undeterred, Saki chases Makoto through various activities of the club, from cos-play and comic conventions to video gaming and collecting anime figures - all the while discovering more than she ever wanted to know about the humorous world of the Japanese otaku!

-----------------------------
VOLUME 2

SAVE THE GENSHIKEN!

Kanji Sasahara has finally accepted that he's a true otaku who belongs in the Genshiken. Meanwhile, Saki Kasukabe still can't stand how much time her boyfriend, video game master Kousaka, wastes with the Genshiken guys.

Saki isn't the only one who's upset that the club members do nothing but sit around playing video games. Kitagawa, the vicious vice president of the campus activities organization, is determined to break up the Genshiken. But the Prez has some dirt (and leverage) on Kitagawa. In fact, the Prez seems to have the lowdown on a lot of students - including Saki Kasukabe, who suddenly harbors a fear of hidden cameras!

-----------------------------
VOLUME 3

SISTERLY LOVE

Kanji Sasahara's annoyingly normal sister, Keiko, Has fallen for video game master Kousaka. And now she's willing to do whatever it takes to steal him away from his girlfriend, Saki Kusakabe... even if it means becoming a fangirl herself! But as a wise member of the Genshiken once said: "you don't become an otaku by trying." So Saki teaches Keiko-chan what dating a rabit fan truly means... and it ain't pretty. Then, just to add to the crazyness, there's a plastic modeling mayhem (don't ask), the challenge of Kanji's first PC, and Saki's penchant for pyromania. Looks like things are heating up!

-----------------------------
VOLUME 4

ALL HAIL PRESIDENT SASAHARA

A short time ago, college freshman Kaji Sasahara was struggling with an otaku identity crisis, but joining the Genshiken gave Kanji the confidence to fully embrace the otaku lifestyle. So when club president Madarame resigns from office, he pegs Kanji as his best candidate to fill his shoes. And what is president Sasahara's first order of business? To create a Genshiken fanzine to sell at the next Comic-Fest, which seems to many like a bold step for the notoriously inactive Genshiken. Meanwhile, cosplay aficionados Ohno and Tanaka appear to be spending a lot of time together. Does that mean love is in the air?

-----------------------------
VOLUME 5

THE DOUJINSHI CODE

The Genshiken has long been famous for its remarkable record of inactivity. But now that Kanji Sasahara has stepped in as the new club president, it looks as though things may change. Kanji wants the club to produce its first fanzine - and when the Genshiken members are accepted as official vendors at the summer Comic-Fest, they are forced to create a real doujinshi... and fast!
With only a month until the submission deadline, can this sluggish bunch of otaku actually get anything done? Meanwhile, Kousaka is about to reveal a secret side of himself that nobody has ever seen....

-----------------------------
Volume 6

WHERE THE BOYS ARE

Ogiue is determined to sell her own doujinshi at the next ComicFest. What genre is she attempting? Why, a gay romance - starring none other than Madarame and Kanji Sasahara! But when Saki-san catches a glimpse of one of Ogiue's sketches, she gets the wrong idea. Now Saki is convinced that Ogiue is in love with Kanji, and she's dead set on playing Cupid. Meanwhile, as Madarame and Tanaka prepare to graduate, Kanji is about to become a busy senior. He's ready to step down from the Genshiken oval office, but who will take over the role of club president? Here's a hint... can you say cosplay?

Includes the Genshiken doujinshi, Project G, and other special extras after the story!

-----------------------------
Volume 7

OTAKU FROM ANOTHER PLANET

On a lunch break at the Genshiken, Madarame is minding his own business when in walks Angela, a blond, blue-eyed otaku unlike anyone has ever seen. However, Angela seems to know all about him! It turns out that Angela and her pal Susie, old friends of Ohno's, are visiting from the United States. Angela has a taste for hardcore doujinshi, and Sue can't seem to stop quoting offensive lines from her favorite anime. In just two days, the American visitors manage to turn the Gneshiken upside down. Can the club survive a visit from these ambassadors of otakudom without inciting an international incident?

-----------------------------
Volume 8

OTAKU LOVE

The Genshiken girls have been trying to spark a little romance between Kanji and Ogiue for months - and a Genshiken trip to a hot springs resort seems like the perfect opportunity. When Ogiue falls sick, Ohno assigns Kanji to take care of her. The rest of the Genshiken gang leave for the day, and Kanji is finally ready to make his move.

Ogiue, though, is convinced that Kanji will never accept her fan-girl ways. To settle things, Kanji will have to read her doujinshi - the one in which he stars! But how will Kanji react when he finds himself the centerpiece of Ogiue's masterwork? let the fantasy begin!

-----------------------------
Volume 9

FAREWELL TO THE GENSHIKEN

It's graduation day for Kanji, Kousaka and Saki - and the whole Genshiken gang is there to cheer them on. Get ready for the biggest celebration of all time! Kanpai!
Final volume.
Geplaatst op 01/03/2010 Citeren
Avatar
woelfie
Geplaatst op 01/03/2010
Crew
Avatar woelfie
4110
En nu een reeksje Inu Yasha (Engelse versie)

Deel 3

HISTORICAL ACTION AND ROMANCE FROM ONE OF JAPAN'S MOST BELOVED CREATORS
Kagome is a modern Japanese high school girl. She has always been the sort who never really believed in myths and legends, until one day when a hideous, otherworldly creature pulls her out of her own world and into Japan's ancient past! There she discovers more than a few of those dusty old legends are true, and her destiny is linked to one legendary creature in particular - a doglike halfdemon called Inu-Yasha! That same trick of fate also ties both of them to the Shikon Jewel, or "Jewel of Four Souls," the smallest shard of which can gift the user with unimaginable power.

GOOD INTENTIONS
Inu-Yasha has a new weapon to aid him as he and Kagome fight to reclaim the Shikon Jewel - his demon-father's great sword Tetsusaiga, or "Steel-Cleaving Fang." But the Tetsusaiga has an odd quirk for a demonic weapon - it can only be wielded in defense of humanity, a feature which becomes useful when Inu-Yasha and Kagome come across a princess in need of rescue....

-------------------------

Deel 6

HISTORICAL ACTION AND ROMANCE FROM ONE OF JAPAN'S MOST BELOVED CREATORS
Kagome is a modern Japanese high school girl. She has always been the sort who never really believed in myths and legends, until one day when a hideous, otherworldly creature pulls her out of her own world and into Japan's ancient past! There she discovers more than a few of those dusty old legends are true, and her destiny is linked to one legendary creature in particular - a doglike halfdemon called Inu-Yasha! That same trick of fate also ties both of them to the Shikon Jewel, or "Jewel of Four Souls," the smallest shard of which can gift the user with unimaginable power.

WOUNDED SOULS
Resurrected by magic, the priestess Kikyo has been changed by her journey through death. Will her thirst for vengeance against Inu-Yasha also doom Kagome? And will Inu-Yasha be able to choose between these two - the woman he once loved, or the girl who carried her reincarnated soul? Then, we meet a Buddhist priest named Miroku who carries within him his own little corner of hell....

-------------------------

Deel 7

HISTORICAL ACTION AND ROMANCE FROM ONE OF JAPAN'S MOST BELOVED CREATORS
Kagome is a modern Japanese high school girl. She has always been the sort who never really believed in myths and legends, until one day when a hideous, otherworldly creature pulls her out of her own world and into Japan's ancient past! There she discovers more than a few of those dusty old legends are true, and her destiny is linked to one legendary creature in particular - a doglike halfdemon called Inu-Yasha! That same trick of fate also ties both of them to the Shikon Jewel, or "Jewel of Four Souls," the smallest shard of which can gift the user with unimaginable power.

CLOSE ENEMIES
Inu-vasna's half-brother, the demon Sessho-Maru, might have been beaten back by his younger sibling the first time, but when he returns with new, stronger powers, can Inu-Yasha defeat him a second time? Then, the demon Naraku launches another attack, but this time, Kaede's memories may have uncovered the demon's secret....

-------------------------

Deel 8


HISTORICAL ACTION AND ROMANCE FROM ONE OF JAPAN'S MOST BELOVED CREATORS
Kagome is a modern Japanese high school girl. She has always been the sort who never really believed in myths and legends, until one day when a hideous, otherworldly creature pulls her out of her own world and into Japan's ancient past! There she discovers more than a few of those dusty old legends are true, and her destiny is linked to one legendary creature in particular - a doglike halfdemon called Inu-Yasha! That same trick of fate also ties both of them to the Shikon Jewel, or "Jewel of Four Souls," the smallest shard of which can gift the user with unimaginable power.


STOLEN SPIRIT
What has become of the priestess, Kikyo? Brought back to life by a horrible ogress, she is but a reanimated corpse without a soul, roaming the world in search of meaning. Can she find a purpose in this new life, or does her soulless state doom her to forever thirst for revenge against the one who made it impossible for her to rest - Inu-Yasha?

-------------------------

Deel 9

HISTORICAL ACTION AND ROMANCE FROM ONE OF JAPAN'S MOST BELOVED CREATORS
Kagome is a modern Japanese high school girl. She has always been the sort who never really believed in myths and legends, until one day when a hideous, otherworldly creature pulls her out of her own world and into Japan's ancient past! There she discovers more than a few of those dusty old legends are true, and her destiny is linked to one legendary creature in particular - a doglike halfdemon called Inu-Yasha! That same trick of fate also ties both of them to the Shikon Jewel, or "Jewel of Four Souls," the smallest shard of which can gift the user with unimaginable power.

BUILDING A BETTER TRAP
It isn't only demons who can gain power from the Shikon Jewel, as Kagome, Inu-Yasha, and their companions find out when they fall afoul of the hideous "Peach Man," who plans to make them all into dinner! Then, we meet a village of warriors dedicated to fighting the demons the Shikon Jewel creates... and tragedy isn't long in following....

-------------------------

Deel 10

HISTORICAL ACTION AND ROMANCE FROM ONE OF JAPAN'S MOST BELOVED CREATORS
Kagome is a modern Japanese high school girl. She has always been the sort who never really believed in myths and legends, until one day when a hideous, otherworldly creature pulls her out of her own world and into Japan's ancient past! There she discovers more than a few of those dusty old legends are true, and her destiny is linked to one legendary creature in particular - a doglike halfdemon called Inu-Yasha! That same trick of fate also ties both of them to the Shikon Jewel, or "Jewel of Four Souls," the smallest shard of which can gift the user with unimaginable power.

A WARRIOR'S CODE
Trained from birth to kill demons, the warrior-maiden Sango is turned against Inu-Yasha by Naraku, the crafty demon whose manipulations have tormented the heroic group time and time again. Will Sango finally realize that Naraku is her true enemy, or will Inu-Yasha pay the ultimate price at the hands of this expert demon hunter?

-------------------------

Deel 11

HISTORICAL ACTION AND ROMANCE FROM ONE OF JAPAN'S MOST BELOVED CREATORS
Kagome is a modern Japanese high school girl. She has always been the sort who never really believed in myths and legends, until one day when a hideous otherworldly creature pulls her out of her own world and into Japan's ancient past! There she discovers more than a few of those dusty old legends are true, and her destiny is linked to one legendary creature in particular - a doglike halfdemon called Inu-Yasha! That same trick of fate also ties both of them to the Shikon Jewel, or "Jewel of Four Souls," the smallest shard of which can gift the user with unimaginable power.

SCARS OF THE PAST
The monk Miroku has carried his curse since birth, passed down from his father. Now that the curse is threatening to kill him, he must decide whether to accept help or take the danger into death with him. Then, Sango is offered a terrible deal by Naraku - her brother's life for Inu-Yasha's sword!

-------------------------

Deel 12

HISTORICAL ACTION AND ROMANCE FROM ONE OF JAPAN'S MOST BELOVED CREATORS
Kagome is a modern Japanese high school girl. She has always been the sort who never really believed in myths and legends, until one day when a hideous, otherworldly creature pulls her out of her own world and into Japan's ancient past! There she discovers more than a few of those dusty old legends are true, and her destiny is linked to one legendary creature in particular - a doglike halfdemon called Inu-Yasha! That same trick of fate also ties both of them to the Shikon Jewel, or "Jewel of Four Souls," the smallest shard of which can gift the user with unimaginable power.

TRAILS AND TRAPS
The demon Naraku's web of deceit tightens - first around Sango, forced to choose between her loyalty to her friends and her love for her brother; then, the resurrected Kikyo, held prisoner in Naraku's castle. How can Inu-Yasha and his company escape from the demon's deadly traps while fighting their own emotions as well?

-------------------------

Deel 13

HISTORICAL ACTION AND ROMANCE FROM ONE OF JAPAN'S MOST BELOVED CREATORS
Kagome is a modern Japanese high school girl. She has always been the sort who never really believed in myths and legends, until one day when a hideous, otherworldly creature pulls her out of her own world and into Japan's ancient past! There she discovers more than a few of those dusty old legends are true, and her destiny is linked to one legendary creature in particular - a doglike halfdemon called Inu-Yasha! That same trick of fate also ties both of them to the Shikon Jewel, or "Jewel of Four Souls," the smallest shard of which can gift the user with unimaginable power.

THE MIND'S EYE
The demon Naraku, more powerful than ever, continues to manipulate Inu-Yasha and his cohorts with his illusions. Even worse, the priestess Kikyo seems to be working with this mysterious demon! Could things get any worse? Well, yes... when Inu-Yasha's brother, Sessho-Maru returns....

-------------------------

Deel 14

HISTORICAL ACTION AND ROMANCE FROM ONE OF JAPAN'S MOST BELOVED CREATORS
Kagome is a modern Japanese high school girl. She has always been the sort who never really believed in myths and legends, until one day when a hideous, otherworldly creature pulls her out of her own world and into Japan's ancient past! There she discovers more than a few of those dusty old legends are true, and her destiny is linked to one legendary creature in particular - a doglike halfdemon called Inu-Yasha! That same trick of fate also ties both of them to the Shikon Jewel, or "Jewel of Four Souls," the smallest shard of which can gift the user with unimaginable power.

GRAYAREAS
Sessho-Maru has always looked down upon his half-brother Inu-Yasha for his taint of humanity, but Sessho-Maru's own demoniC nature is called into question with the arrival of a sympathetic little girl. Then, Kagome has her own complicated situation to face when she's kidnapped by a wolfdemon determined to make her his mate!

-------------------------

Deel 15

HISTORICAL ACTION AND ROMANCE FROM ONE OF JAPAN'S MOST BELOVED CREATORS
Kagome is a modern Japanese high school girl. She has always been the sort who never really believed in myths and legends, until one day when a hideous, otherworldly creature pulls her out of her own world and into Japan's ancient past! There she discovers more than a few of those dusty old legends are true, and her destiny is linked to one legendary creature in particular - a doglike halfdemon called Inu-Yasha! That same trick of fate also ties both of them to the Shikon Jewel, or "Jewel of Four Souls," the smallest shard of which can gift the user with unimaginable power.

FEMININE WILES
The aftermath of a vicious argument sees Kagome stomping back to the present day, and Inu-Yasha sulking in the past. One or the other has to apologize-but which one is more stubborn? Then, Naraku's most enigmatic pawn yet enters the battle - Kagura, a beautiful woman with the power to control the dead!

-------------------------

Deel 18

HISTORICAL ACTION AND ROMANCE FROM ONE OF JAPAN'S MOST BELOVED CREATORS
Kagome is a modern Japanese high school girl. She has always been the sort who never really believed in myths and legends, until one day when a hideous, otherworldly creature pulls her out of her own world and into Japan's ancient past! There she discovers more than a few of those dusty old legends are true, and her destiny is linked to one legendary creature in particular - a doglike halfdemon called Inu-Yasha! That same trick of fate also ties both of them to the Shikon Jewel, or "Jewel of Four Souls," the smallest shard of which can gift the user with unimaginable power.

LOVE ANO LUST
The demon Naraku's origin as a human may prove to be his secret weakness, as the priestess Kikyo has begun to realize. Can the evil mastermind bring himself to kill the woman he once desired, or will residual lust prove his downfall? Then, Inu-Yasha may have to make a similar choice between his lost love for Kikyo and a possible future with Kagome!
Geplaatst op 01/03/2010 Citeren
Avatar
woelfie
Geplaatst op 01/03/2010
Crew
Avatar woelfie
4110
Inu Yasha (deel 2)

Deel 22

HISTORICAL ACTION AND ROMANCE FROM ONE OF JAPAN'S MOST BELOVED CREATORS
Kagome is a modern Japanese high school girl. She has always been the sort who never really believed in myths and legends, until one day when a hideous, otherworldly creature pulls her out of her own world and into Japan's ancient past! There she discovers more than a few of those dusty old legends are true, and her destiny is linked to one legendary creature in particular - a doglike halfdemon called Inu-Yasha! That same trick of fate also ties both of them to the Shikon Jewel, or "Jewel of Four Souls," the smallest shard of which can gift the user with unimaginable power.

CAST-OFF HEART
The fight against the mysterious Man-With-No-face continues. Muso, though easily dismissed as just another incarnation of Naraku, appears to be impervious to his will. Who is this new incarnation, and what is his connection to Inu-Yasha and Kikyo? Later, Inu-Yasha and the others head to the coast in search of a way to make Tetsusaiga more powerful. But if the only way to power-up is to kill a young outcast half-demon girl, Inu-Yasha might not have the stomach to go through with it..

-------------------------

Deel 23

HISTORICAL ACTION AND ROMANCE FROM ONE OF JAPAN'S MOST BELOVED CREATORS
Kagome is a modern Japanese high school girl. Never the type to believe in myths and legends, her world view dramatically changes when, one day, she's pulled out of her own time and into another! There, in Japan's ancient past, Kagome discovers more than a few of those dusty old legends are true, and that her destiny is linked to one legendary creature in particular - the doglike half-demon called Inu-Yasha! That same trick of fate also ties them both to the Shikon Jewel, or "Jewel of Four Souls." But demons beware... the smallest shard of the Shikon Jewel can give the user unimaginable power.

TWO BROTHERS, ONE ENEMY
Kidnapped by Kagura upon Naraku's orders, Rin is tracked down by none other than Sesshomaru himself. At his castle, Naraku offers Sesshomaru a deal: kill Inu-Yasha, and Rin will be returned! But Sesshomaru has no intention of following Naraku's - or anyone's - command, and launches an attack. Meanwhile, Inu-Yasha finds his way to the castle but is surprised to see his half-brother Sesshomaru inside. Can the two powerful brothers put aside their differences and work together long enough to defeat their common enemy?!

-------------------------

Deel 24

HISTORICAL ACTION AND ROMANCE FROM ONE OF JAPAN'S MOST BELOVED CREATORS
Kagome is a modern Japanese high school girl. Never the type to believe in myths and legends, her world view dramatically changes when, one day, she's pulled out of her own time and into another! There, in Japan's ancient past, Kagome discovers more than a few of those dusty old legends are true, and that her destiny is linked to one legendary creature in particular - the doglike half-demon called Inu-Yasha! That same trick of fate also ties them both to the Shikon Jewel, or "Jewel of Four Souls." But demons beware... the smallest shard of the Shikon Jewel can give the user unimaginable power.

LIARS AND OGRES AND MONKEYS... OH, MY!
In the face of a too-tempting reward, Miroku's eagerness to investigate the cursed castle of a giant oni or "ogre" is at odds with the reluctance of Inu-Yasha. Is Naraku's absence from the scene a sign of increased demon activity to come? Next, in a more lighthearted vein, a misplaced monkey-god makes mischief. later, the reappearance of demon-slayer Sango's little brother, Kohaku, is just the start of new complications. Who are these enemies, and what is the source of their fascination with Inu-Yasha...?

-------------------------

Deel 25

HISTORICAL ACTION AND ROMANCE FROM ONE OF JAPAN'S MOST BELOVED CREATORS
Kagome is a modern Japanese high school girl. Never the type to believe in myths and legends, her world view dramatically changes when, one day, she's pulled out of her own time and into another! There, in Japan's ancient past, Kagome discovers more than a few of those dusty old legends are true, and that her destiny is linked to one legendary creature in particular - the doglike half-demon called Inu-Yasha! That same trick of fate also ties them both to the Shikon Jewel, or "Jewel of Four Souls." But demons beware... the smallest shard of the Shikon Jewel can give the user unimaginable power.

THE BATTLE WITH THE BAND OF SEVEN RAGES ON!
Inuyasha and his gang are up to their necks in enemies! First, Miroku and Sango face off against a poison-vapor-wielding adversary. Just when it looks like all is lost, an unlikely savior shows up and single-handedly slays the sinister villain! From there, things quickly get worse as Inuyasha is attacked by the half-men, half-machine, but totally evil monstrosity known as Ginkotsu! Meanwhile, Kagome and company, having been tricked into taking refuge from one of the Band of Seven, are unconscious and at the mercy of the evil Renkotsu! How will Inuyasha ever defeat Ginkotsu and rescue his friends at the same time?!

-------------------------

Deel 27

HISTORICAL ACTION AND ROMANCE FROM ONE OF JAPAN'S MOST BELOVED CREATORS
Kagome is a modern Japanese high school girl. Never the type to believe in myths and legends, her world view dramatically changes when, one day, she's pulled out of her own time and into another! There, in Japan's ancient past, Kagome discovers more than a few of those dusty old legends are true, and that her destiny is linked to one legendary creature in particular - the doglike half-demon called Inu-Yasha! That same trick of fate also ties them both to the Shikon Jewel, or "Jewel of Four Souls." But demons beware... the smallest shard of the Shikon Jewel can give the user unimaginable power.

THE UNLIKELY ALLIES
Inuyasha and comrades are deeply entrenched in the battle of their lives as they fend off the vicious attacks of the undead assassins known as the Band of Seven. But Inuyasha gains some unlikely allies when his brother Sesshômaru and feral rival Koga get entangled in the skirmish. As the Band of Seven's numbers dwindle, their attacks become increasingly more desperate and push Inuyasha's new comrades to their limits. All comes to a fiery climax as another of Naraku's malevolent plots is revealed!

-------------------------

Deel 28

Kagome is a modern Japanese high school girl. Never the type to believe in myths and legends, her world view dramatically changes when, one day, she's pulled out of her own time and into another! There, in Japan's ancient past, Kagome discovers more than a few of those dusty old legends are true, and that her destiny is linked to one legendary creature in particular - the doglike half-demon called Inu-Yasha! That same trick of fate also ties them both to the Shikon Jewel, or "Jewel of Four Souls." But demons beware... the smallest shard of the Shikon Jewel can give the user unimaginable power.

THE REBIRTH OF NARAKU
Trapped inside the holy shield of Mount Hakurei, Inuyasha's demonic power has been stripped away, leaving him vulnerable. Will Miroku's wind tunnel prove strong enough to break the barrier and free Inuyasha? And will Inuyasha's strength be enough to defeat the leader of the Band of Seven, who has absorbed the Shikon Shards from his fallen comrades and become an even more formidable foe? A fierce battle is about to erupt - and Naraku is about to make a shocking appearance!

-------------------------

Deel 29

Kagome is a modern Japanese high school girl. Never the type to believe in myths and legends, her world view dramatically changes when, one day, she's pulled out of her own time and into another! There, in Japan's ancient past, Kagome discovers more than a few of those dusty old legends are true, and that her destiny is linked to one legendary creature in particular - the doglike half-demon called Inu-Yasha! That same trick of fate also ties them both to the Shikon Jewel, or "Jewel of Four Souls." But demons beware... the smallest shard of the Shikon Jewel can give the user unimaginable power.

NARAKU'S PERFECT NEW FORM
Inuyasha and the others are trapped inside Mount Hakurei with yet another newly reassembled Naraku. Meanwhile, Naraku reveals to Kikyo that his true purpose in hiding inside Mount Hakurei is to perfect an emotionless new form that could attack and even kill Kikyo without hesitation. Having finally divorced himself from Onigumo's heart, will Naraku succeed in killing Kikyo? Inuyasha is troubled by a premonition of doom but arrives too late, finding only Kikyo's broken bow!

-------------------------

Deel 30

Kagome is a modern Japanese high school girl. Never the type to believe in myths and legends, her world view dramatically changes when, one day, she's pulled out of her own time and into another! There, in Japan's ancient past, Kagome discovers more than a few of those dusty old legends are true, and that her destiny is linked to one legendary creature in particular - the doglike half-demon called Inu-Yasha! That same trick of fate also ties them both to the Shikon Jewel, or "Jewel of Four Souls." But demons beware... the smallest shard of the Shikon Jewel can give the user unimaginable power.

A HIDEOUS DEMON BABY'S MISSION
Evil Kagura and demonic baby Hakudoshi are searching for the border between the afterworJd and this world, where it is said that the last Shikon Jewel shard lies. Inuyasha and the others are also doing everything they can to recover this last shard. Could it be that Inuyasha and Kagome have been to this border before?!
Geplaatst op 01/03/2010 Citeren
Avatar
woelfie
Geplaatst op 01/03/2010
Crew
Avatar woelfie
4110
En nog Inu Yasha (deel 3)

Deel 31

Kagome is a modern Japanese high school girl. Never the type to believe in myths and legends, her world view dramatically changes when, one day, she's pulled out of her own time and into another! There, in Japan's ancient past, Kagome discovers more than a few of those dusty old legends are true, and that her destiny is linked to one legendary creature in particular - the doglike half-demon called Inu-Yasha! That same trick of fate also ties them both to the Shikon Jewel, or "Jewel of Four Souls." But demons beware... the smallest shard of the Shikon Jewel can give the user unimaginable power.

THE DEMON OF THE BIRDS
The search for the final shard of the Shikon Jewel leads Inuyasha and the gang to a mountain fortress. But the gate is guarded by two giant statues and a force that will only allow the dead to enter!
Meanwhile, while seeking a path to the underworld, Naraku teams up with demon Abi Hime, who hunts the blood of innocent villagers to heal her mother.
Inuyasha and friends step in to stop them when they find that Kikyo may be involved!

-------------------------

Deel 32

Kagome is a modern Japanese high school girl. Never the type to believe in myths and legends, her world view dramatically changes when, one day, she's pulled out of her own time and into another! There, in Japan's ancient past, Kagome discovers more than a few of those dusty old legends are true, and that her destiny is linked to one legendary creature in particular - the doglike half-demon called Inu-Yasha! That same trick of fate also ties them both to the Shikon Jewel, or "Jewel of Four Souls." But demons beware... the smallest shard of the Shikon Jewel can give the user unimaginable power.

RIVER OF BLOOD
Kagome faces a difficult decision - only she can help Kikyo heal from Naraku's miasma. Will the love triangle between Kagome, Inuyasha, and Kikyo stop her from doing the right thing?! Kohaku comes under Naraku's power and is ordered to steal the infant Hakudoshi. Will Kohaku be able to resist? While Inuyasha and his comrades watch, Naraku shows up at the demon bird's nest for a showdown. A series of disturbing events is about to unfold, and a path to the borderland will be revealed!

-------------------------

Deel 33

Kagome is a modern Japanese high school girl. Never the type to believe in myths and legends, her world view dramatically changes when, one day, she's pulled out of her own time and into another! There, in Japan's ancient past, Kagome discovers more than a few of those dusty old legends are true, and that her destiny is linked to one legendary creature in particular - the doglike half-demon called Inu-Yasha! That same trick of fate also ties them both to the Shikon Jewel, or "Jewel of Four Souls." But demons beware... the smallest shard of the Shikon Jewel can give the user unimaginable power.

ALLIES AND ENEMIES
A fierce battle rages in the borderland lying between the world of the living and the afterlife. A mysterious force is attacking Inuyasha and preventing him from obtaining the last Shikon shard. This force claims to be acting on behalf of the will of the shard itself! Inuyasha also faces the dreaded Naraku, who will stop at nothing to obtain the shard. When all hope seems lost, Inuyasha receives help from a surprising force - his half-brother!

-------------------------

Deel 34

Kagome is a modern Japanese high school girl. Never the type to believe in myths and legends, her world view dramatically changes when, one day, she's pulled out of her own time and into another! There, in Japan's ancient past, Kagome discovers more than a few of those dusty old legends are true, and that her destiny is linked to one legendary creature in particular - the doglike half-demon called Inu-Yasha! That same trick of fate also ties them both to the Shikon Jewel, or "Jewel of Four Souls." But demons beware... the smallest shard of the Shikon Jewel can give the user unimaginable power.

A MOUNTAIN THAT LIVES
Inuyasha and the gang follow a trail of rumors that lead to a "living mountain." Naraku has awoken the mountain from its 200-year slumber and stolen its sacred stone. The "living mountain" then gives a gift to Inuyasha and his group to help them in retrieving the stone. But what could Naraku be hoping to achieve?

-------------------------

Deel 36

Kagome is a modern Japanese high school girl. Never the type to believe in myths and legends, her world view dramatically changes when, one day, she's pulled out of her own time and into another! There, in Japan's ancient past, Kagome discovers more than a few of those dusty old legends are true, and that her destiny is linked to one legendary creature in particular - the doglike half-demon called Inu-Yasha! That same trick of fate also ties them both to the Shikon Jewel, or "Jewel of Four Souls." But demons beware... the smallest shard of the Shikon Jewel can give the user unimaginable power.

A QUESTION OF TIME
Inuyasha and the gang are holding fort at a temple with the weakened Goryomaru. Kagura attacks the temple while searching for the infant with Naraku's heart. Inuyasha remains unsure whether Goryomaru is an enemy of Naraku. Kagura becomes seriously wounded, but is it for good? Perhaps Naraku has one more task for her...

-------------------------

Deel 38

Kagome, a modern-day high school girl, is pulled into Japan's ancient past! There, her destiny is inextricably linked to a half-demon with dog ears. Together, they battle evil demons who seek to acquire the shards of the legendary Shikon Jewel and wield its inconceivable power. But can Kagome and Inuyasha stop feuding with each other long enough to save the feudal or modern world - let alone both?

A HEART IN THE HAND
Inuyasha and the crew are locked deep in combat with the scheming Hakudoshi. The plot thickens as both Kagura's and Hakudoshi's plans come to light. In a rare moment, Inuyasha fights on the same side as Kagura. It seems that Hakudoshi will stop at nothing to achieve his goals, but will he succeed?!

-------------------------

Deel 41

Kagome, a modern-day high school girl, is pulled into Japan's ancient past! There, her destiny is inextricably linked to a half-demon with dog ears. Together, they battle evil demons who seek to acquire the shards of the legendary Shikon Jewel and wield its inconceivable power. But can Kagome and Inuyasha stop feuding with each other long enough to save the feudal or modern world - let alone both?

ARMOR OF A DEMON
The deceased turtle demon Meioju is revived when a piece of Moryomaru's flesh comes in contact with it. Meioju's shell is said to be the toughest shell of any armored demon, and Moryomaru uses it to create an unbelievably powerful armor. Even with the help of Sesshomaru, does Inuyasha stand a chance of penetrating this new armor?!

-------------------------

Deel 42

Kagome, a modern-day high school girl, is pulled into Japan's ancient past! There, her destiny is inextricably linked to a half-demon with dog ears. Together, they battle evil demons who seek to acquire the shards of the legendary Shikon Jewel and wield its inconceivable power. But can Kagome and Inuyasha stop feuding with each other long enough to save the feudal or modern world - let alone both?

MIXED MESSAGES
Inuyasha and the others face a treacherous tree demon! Their battle leaves them... puzzled. Then, one of Naraku's allies betrays him... or Naraku betrays himself. What kind of devious, twisted plan is Naraku plotting now ... ?!

-------------------------

Deel 43

Kagome, a modern-day high school girl, is pulled into Japan's ancient past! There, her destiny is inextricably linked to a half-demon with dog ears. Together, they battle evil demons who seek to acquire the shards of the legendary Shikon Jewel and wield its inconceivable power. But can Kagome and Inuyasha stop feuding with each other long enough to save the feudal or modern world - let alone both?

DEMON SWAMP
Inuyasha sets out on a quest to learn how to properly handle his blade Tetsusaiga. Unfortunately, the master trainer he seeks - the Great Holy Demon Spirit - has problems of his own. Can Inuyasha solve them for him in exchange for lessons without accidentally slaying innocent women, children, and even harmless demons?
Geplaatst op 01/03/2010 Citeren
Avatar
woelfie
Geplaatst op 01/03/2010
Crew
Avatar fluiten
7767
allemaal toegevoegd.

En dan gun ik nu mijn pink + wijsvinger een half uurtje rust. :D
Geplaatst op 02/03/2010 Citeren
Avatar
fluiten
Geplaatst op 02/03/2010
Crew
Avatar woelfie
4110
Da's pech, ik had er net nog een 100-tal klaarstaan 8)
Geplaatst op 02/03/2010 Citeren
Avatar
woelfie
Geplaatst op 02/03/2010
Crew
Avatar fluiten
7767
Origineel geplaatst door woelfie
Da's pech, ik had er net nog een 100-tal klaarstaan 8)


Laat maar komen. Het half uurtje is ondertussen reeds lang verstreken. :D
Geplaatst op 02/03/2010 Citeren
Avatar
fluiten
Geplaatst op 02/03/2010
8o 8o 8o
Geplaatst op 07/03/2010 Citeren
Avatar
Royale de luxe
Geplaatst op 07/03/2010
Crew
Avatar woelfie
4110
En dat is nu dus verleden tijd (snif) ;(
Geplaatst op 07/03/2010 Citeren
Avatar
woelfie
Geplaatst op 07/03/2010
Crew
Avatar T.I.A
3656
Blijkbaar nog iets mis met het toevoegen coverteksten via album zelf?
Ik wou de ingevoerde teksten goedkeuren van albums 5 en 4 maar er verschijnt niets op de site?
Ook niet na F5... ?(
Geplaatst op 15/03/2010 Citeren
Avatar
T.I.A
Geplaatst op 15/03/2010
Crew
Avatar Surya
13265
Ik heb net een test gedaan, zonder probleem?
Geplaatst op 15/03/2010 Citeren
Avatar
Surya
Geplaatst op 15/03/2010