stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

7.32/10 #6216
13 stemmen Enkel strips met minimaal 10 stemmen krijgen een rangschikking

De inhoud van deze strip wordt gebundeld in volgende strips:

Scenario Jean-François Charles
Tekeningen Jean-François Charles
Kleuren Christian Crickx
Uitgever(s) Glénat
Jaar 1987
Pagina's 48
ISBN 9069690357
Barcode 9789069690353
Kaft Softcover
  Kleur
Taal Nederlands

Covertekst

Bij het begin van de zevenjarige oorlog zijn de Franse Acadiërs een bedreiging geworden voor de Engelse kolonies. Vanuit Londen beveelt eerste minister William Pitt hun massale deportatie en de bezetting van hun gronden door Engelse gemeenschappen.

Mei 1756. Vanuit Boston, waar ze gestrand waren, dwalen de Acadiërs langsheen de vijandige kusten van Nieuw-Engeland. Benjamin Graindal, Louise, zijn jonge vrouw, en hun lotgenoten moeten de gevaren van het woud én de herhaalde aanvallen van de Redcoats trotseren...

Jean-François Charles, een jonge tekenaar die werd opgemerkt in "Robbedoes", knoopt opnieuw aan bij de geest van die historische periode. Fennimore Cooper en Mayne Reed, meesters van het avontuurlijke romangenre, zijn a.h.w. de peetvaders van deze serie die in het teken van de aktie en de wijdse ruimten staat.

Deze strip in uw collectie:
In bezit
Gelezen
In verlanglijst