stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

6.61/10
9 stemmen Enkel strips met minimaal 10 stemmen krijgen een rangschikking

De inhoud van deze strip wordt gebundeld in volgende strips:

Scenario Christian Godard
Tekeningen Julio Ribera
Kleuren Claudine Pinet
Vertaling Joke van der Klink
Uitgever(s) Arboris
Jaar 1999
Pagina's 48
ISBN 903432849X
Barcode 9789034328496
Kaft Softcover
  Kleur
Taal Nederlands

Covertekst

Het Gilde! Het grootste rijk uit de geschiedenis van de mensheid. Bijna alle bekende planeten maken er deel van uit, tot in de uithoeken van de kosmos...
Nog niet zo lang geleden was Axel Moonshine grootbemiddelaar van het Gilde; het was zijn taak geschillen tussen de planeten te beslechten. Daarbij hij vergezeld door Musky, koningskind van de Eternauten, een volk dat een beperkt bondgenootschap met het Gilde gesloten had. Maar Axel viel in ongenade, toen hij door het bouwen van een droomvertaler het dertiende gebod overtrad: 'Gij zult nimmer de poorten van de slaap binnengaan'. Zelfs Axels vader, de machtige Korian Moonshine, kon niet voorkomen dat Axel door het Gilde vogelvrij werd verklaard en dat de purperen garde de jacht op hem opende.
In zijn door Korion ontworpen ruimteschip De Zilveren Dolfijn is Axel onaantastbaar... maar in plaats van veilig binnen te blijven haalt hij zich keer op keer de grootste moeilijkheden op de hals, als hij telkens weer in conflict raakt met het Gilde. Na een lange strijd om de door het Gilde ontvoerde Musky terug te krijgen besluit Axel op zoek te gaan naar zijn vader, die het laatst op de planeet Stardup gesignaleerd is. (Zie hiervoor de bij uitgeverij Vaisseau d’Argent verschenen delen 18 t/m 20). Na afloop van dat avontuur gaat Axel weer op weg in zijn ruimteschip, zonder duidelijk doel maar met de zekerheid dat zijn tijdelijke rust binnenkort door het een of andere voorval verstoord zal worden. En inderdaad laten die voorvallen niet lang op zich wachten; de droomvertaler slaat op hol en schepsels van de andere kant hebben Musky aangerand en ontvoerd. Musky verdwijnt in het eeuwige niets, wat paniek veroorzaakt bij de Eternauten. Het enige wat Axel nog kan doen is te proberen Musky’s zusje Muskie terug te halen van de aarde, waar het gilde haar gevangen houdt en waar zij intussen Musky’s kind, dat zij voor haar droeg, ter wereld heeft gebracht. Dat lukt, maar op aarde loopt alles intussen steeds verder uit de hand.

Deze strip in uw collectie:
In bezit
Gelezen
In verlanglijst