Comics and Graphic Novels

Avatar spock
3030
Rachel Rising vol. 3 Cemetery Song is weer heel erg goed ! :)

Battlefields vol 7 The Green Fields Beyond heb ik graag gelezen. Speelt zich in de Koreaanse oorlog af, van deze keer, en het is volgens de achterkaft het derde en laatste deel over The Tankies.
Het eerste deel vond ik indertijd maar niks. De twee andere zijn dus beter.

BPRD - Hell on Earth vol. 6: The Return of the Master
Nee, dat is niet slecht, en ja, dat leest vlot weg - iets te vlot naar mijn zin - maar eigenlijk is het gewoon meer van hetzelfde en schiet het verhaal weer voor geen meter op. Integendeel
Geplaatst op 19/08/2013 Citeren
Avatar
spock
Geplaatst op 19/08/2013
Avatar MartinMnd
686
Preacher 5+6 - Hele serie nu uit en ondanks het vele gevloek, wat naar mijn idee wel wat minder had gemogen, aangezien het nogal 'over the top' is, een top serie! Genoten van begin tot eind van de absurde avonturen en personages. Verplichte kost voor iedereen die van comics houdt.

The Invisibles - Eerste 12 hoofdstukjes gelezen van de omnibus. Is dit waar de Matrix van is afgeleid? Soms wat verwarrend, maar ik ga snel weer verder lezen, wat dit is toch wel heel apart.

Swamp Thing 1 - Ik had alleen nog maar twee paperbacks van de New52 gelezen vwb ST en dat was me prima bevallen. Nu het verhaal van Alan Moore. De tekeningen lijken soms wat gedateerd, maar de wijze waarop de panels op het papier zijn ingedeeld met de combinatie van de uitdrukkingen van de personages en het horror thema maken dit toch wel zeeeer goed! Nog 5 delen te gaan, dus kom maar op.
Geplaatst op 19/08/2013 Citeren
Avatar
MartinMnd
Geplaatst op 19/08/2013
Avatar spock
3030
WOLVERINE vol 1 HUNTING SEASON vind ik ook niet goed.
En nu stop ik er mee, voor een eind. Nu ja, Wolverine and the X-men en bundels met ouwe comics in, blijf ik kopen, dus :)
Maar deze nieuwe dus, vond ik slecht getekend, niet goed geschreven en een oninteressant verhaal. Maar anderen zijn het niet eens met mij.

Daarna heb ik twee comicjes gelezen uit de bundel Spider-man vs. Silver Sable. En dat vond ik zeer goed. Ik amuseer me altijd heel erg met die Marvel comics uit de jaren 80 :) dat waren nog eens tijden ! Zit in dezelfde reeks uitgaven als Spider-man vs. Black Cat en Death of ... en nog zo van die boekjes die ik heb (uitgaven van rond 2005-2006). Love it !
Geplaatst op 21/08/2013 Citeren
Avatar
spock
Geplaatst op 21/08/2013
Avatar spock
3030
But, though any other man would have long since crumbled in defeat, Spider-man strikes back ! Teetering on the edge of consciousness, he fights on and ON, refusing to surrender ! Such is the spirit which flares within him ! Such is his will to survive ! Moving instinctively, guided by his uncanny spider-sense, he drowns his foe in a sea of unrelenting fury !


Nog twee comics gelezen uit Spider-man vs. Silver Sable. Love it :)
Ik amuseer me hier heel erg mee.
Geplaatst op 22/08/2013 Citeren
Avatar
spock
Geplaatst op 22/08/2013
Avatar spock
3030
Ook de laatste twee comics uit Spider-man vs. Silver Sable (scenario van Peter David van deze keer, Spectacular Spider-man) heb ik zeer graag gelezen. Maar deze 2 comics hadden beter gepast in de bundel Spider-man vs. Black Cat. Maar ik ga niet zagen. :)
Heb me goed geamuseerd met deze bundel.

http://www.samruby.com/AmazingSpider-ManC/Large/AmazingSpider-Man280.jpg
Geplaatst op 23/08/2013 Citeren
Avatar
spock
Geplaatst op 23/08/2013
Avatar spock
3030
Ik heb RAVINE vol . 1 (*) gelezen, van Stjepan Sejic (en een heel klein beetje ook van Ron Marz).
Nu ja, het is meer dan lezen. Het is ondergaan. Verwonderen. Bewonderen. Joygasm :]

Het is lezen, kijken, terug bladeren, opzoeken in de bijlagen of op de landkaart, personages, plaatsen en gebeurtenissen onthouden, even pauzeren om te laten bezinken, verwonderd zijn, en toch, ondanks het pauzeren of opzoeken, werkt het wonderwel. Dat opzoeken of pauzeren is helemaal niet storend, ik bleef in het verhaal, en ik wou zo vlug mogelijk weten hoe het verder gaat, zonder dat ik me haastte. Je haasten is ook niet aangewezen, je zou veel teveel missen in het verhaal en de tekeningen.
Normaal gezien ben ik niet direct voorstander van zo’n fotorealistische tekeningen (of schilderijen) in strips, maar het is hier wel heel erg goed gedaan, en deze stijl past volledig bij dit soort strip en het verhaal.

Ik was al lang geen fan meer van fantasy strips, wegens te veel reeksen, altijd queestes, en Arleston :P (kuch) maar deze reeks is helemaal anders, gelukkig. Ik vind het prachtig. Zéér goed.
De eerste helft van het boek is setting, inleiding en je moet verdomd goed opletten. Maar het is goed geschreven en heel goed te volgen. Eens de helft voorbij krijgt het verhaal meer vaart.
En ook de bijlagen heb ik heel graag gelezen. Normaal zie ik daar tegen op en lees ik dat dan ook soms niet, maar dat is nu niet het geval. En ze voegen ook veel toe.
In het kort vertellen waarover het allemaal gaat, dat is niet mogelijk. De wereld waarin dit zich afspeelt, is zo goed beschreven, dat alleen die al beschrijven mij te veel tijd zo vragen.

Het is lang geleden dat ik mij een volledige zondagnamiddag (nu ja, met pauzes) zo heb geamuseerd met één boek. Toen ik het boek indertijd in de SSZ zag staan, en de platen bekeek, dacht ik dat dit niks voor mij was. Hoh! Ik was een beetje mis. I love it !


(*) de GN van Image. Deze is door DDB in drie gesplitst, waarvan twee delen reeds zijn uitgekomen. Het beste was geweest van deze GN niet te splitsen, maar het is nu niet anders. Wie dit in het Nederlands wil lezen, wacht beter tot het derde deel uit is, alvorens er aan te beginnen.


Enkele afbeeldingen (klik op de link, te groot om te posten) :
http://fc04.deviantart.net/fs28/f/2008/066/7/0/ravine_spread_page_28_and_29_by_nebezial.jpg

http://th02.deviantart.net/fs70/PRE/f/2011/322/9/b/ravine_sample_issue_1_by_nebezial-d4gj6pf.jpg

http://www.imagecomics.com/uploads/releases/images/ravine1-web.jpg

Meer reacties over Ravine, zie http://www.getekendereep.com/index.php?/topic/889-ravine/

Chew vol. 7 : Bad Apples is, net zoals de vorige delen, weer goed, weird en grappig.
Geplaatst op 26/08/2013 Citeren
Avatar
spock
Geplaatst op 26/08/2013
Crew
Avatar Surya
13273
Ik verbaas me vooral over de snelheid waaraan hij zijn supergedetaiilleerd werk op \'papier\' zet!
Geplaatst op 26/08/2013 Citeren
Avatar
Surya
Geplaatst op 26/08/2013
Avatar spock
3030
Ik verbaas er mij altijd over dat ze hier zoveel tijd krijgen om een strip te maken ;)

Let op, ik zie nu pas dat de links van de afbeeldingen linhs zijn voor DeviantArt. De lettering en de tekst in de gedrukte versie is helemaal anders en veel beter.
Geplaatst op 26/08/2013 Citeren
Avatar
spock
Geplaatst op 26/08/2013
Avatar spock
3030
Daredevil by Mark Waid vol. 4 vond ik weer zeer goed.
'nuff said.
Geplaatst op 05/09/2013 Citeren
Avatar
spock
Geplaatst op 05/09/2013
Avatar spock
3030
Nog vergeten melden dat ik SAVAGE WOLVERINE vol 1 KILL ISLAND van Frank Cho zeer goed vond, integenstelling tot de meeste andere Wolverine solo reeksen van de laatste twee jaar. Pulp van de bovenste plank, maar modern, en schone tekeningen.
Pure fun !
Geplaatst op 07/09/2013 Citeren
Avatar
spock
Geplaatst op 07/09/2013
Avatar spock
3030
Dan the Unharmable vol. 2 (Lapham, Ortiz) vond ik zéér goed. Ge zoudt het niet denken als ge het boekje in de ssz ziet liggen, maar deze vol. 2 is Lapham op zijn best. Het verhaal is niet helemaal afgerond (ik las het anders op het net) dus ik hoop dat Lapham hier zo vlug mogelijk mee verder doet.


Walking Dead Book 9 HC heb ik weer zeer graag gelezen. Jammer dat de druk hier en daar niet goed is (enkele bladzijden). Ook jammer dat ik weer een jaar moet wachten op het vervolg. Book 10 ga ik dus zeker nog kopen.
Geplaatst op 09/09/2013 Citeren
Avatar
spock
Geplaatst op 09/09/2013
Avatar MartinMnd
686
SelfMadeHero doet ons weer een plezier. De Engelse uitgever is wezen shoppen op de London Book Fair bij Dargaud, Glénat en Carlsen Verlag. Ze gaan dus weer een aantal Europese werken (die op dit moment ook niet in het Nederlands zijn vertaald of op de planning lijken staan), vertalen naar het Engels. Dit zijn Quai d'Orsay, waarvan deel 2 in januari nog de prijs voor het beste album in wacht sleepte op het Angoulême festival, Terra Australis en het Duitse Der Boxer.

Quai d'Orsay gaat Weapons of Mass Diplomacy heten in het Engels. Het is een bestseller in Frankrijk en verhaalt over de periode die richting de start van de oorlog in Irak leidt. Veel bekende politieke figuren uit die tijd zullen voorbij komen, al zijn ze wel voorzien van fictieve namen.

Verder gaat Terra Australis dat in het Frans door Glénat wordt uitgegeven een vertaling krijgen. Het verhaal gaat over de over de stichting van Australië en is goed voor ruim 500 pagina's leesplezier (althans dat hoop ik maar).

De laatste acquisitie van de uitgever is het Duitse Der Boxer van Reinhard Kleist. Het is een waar gebeurd verhaal over een Joodse boxer die vier en een half jaar in diverse concentratiekampen heeft weten te overleven. Hij wordt prijsvechter in Amerika en komt zelfs uit tegen de legendarische boxer Rocky Marciano.

The Boxer, net als de andere titels, zullen in het voorjaar van 2014 verschijnen.
Geplaatst op 11/09/2013 Citeren
Avatar
MartinMnd
Geplaatst op 11/09/2013
Avatar MartinMnd
686
Nog een paar 'bargains', al zijn deze boeken nog steeds zeer kostbaar en voor de echte liefhebbers van Amerikaanse classics. Bookdepository verkoopt via amazon marketplace een aantal Artist's Edition boeken. Deze boeken zijn zeer groot in formaat 57x40cm en zijn erg mooi uitgegeven door IDW. Normaal kosten deze boeken rond de €150, maar nu rond de €70 inclusief verzending.

MAD Artist's Edition £55 http://www.amazon.co.uk/gp/offer-listing/B00B4HCM4K/ref=dp_olp_new?ie=UTF8&condition=new

Jack Davis Artist's Edition £52 http://www.amazon.co.uk/gp/offer-listing/1613776322/ref=dp_olp_new?ie=UTF8&condition=new
Geplaatst op 12/09/2013 Citeren
Avatar
MartinMnd
Geplaatst op 12/09/2013
Crew
Avatar witam
5316
Kan misschien ook interessant zijn: THE 2013 TOP SHELF MASSIVE $3 SALE!
Geplaatst op 12/09/2013 Citeren
Avatar
witam
Geplaatst op 12/09/2013
Avatar MartinMnd
686
Origineel geplaatst door witam
Kan misschien ook interessant zijn: THE 2013 TOP SHELF MASSIVE $3 SALE!


Ja dat is ook een mooie sale. Alleen jammer dat de verzendkosten aardig hoog zijn met $50. Maar als je veel interesse hebt in de aanbiedingen en/of in de TopShelf webshop exclusives zoals March Book One HC en Matt Kindt's Super Spy HC kan het idd de moeite waard zijn.

Highlights:
March Book One TP + HC $7.50 of $15.00
Nemo: Heart of Ice $7.50
Lost Girls/Blankets/From Hell HC $25.00 per stuk
Underwater Welder $10.00
LoEG vol. 3: Century #1-3 $5.00 per stuk
Geplaatst op 12/09/2013 Citeren
Avatar
MartinMnd
Geplaatst op 12/09/2013
Crew
Avatar witam
5316
Ja inderdaad. Nu ook gezien. Ik ging een bestelling doen van 41 euro maar dat verdubbelt het .. neen. Dan maar via een andere weg. Jammer.
Geplaatst op 12/09/2013 Citeren
Avatar
witam
Geplaatst op 12/09/2013
Avatar spock
3030
East of West vol. 1 (Hickman & Dragotta) is goed, maar verdomd moeilijk in het begin om te volgen, omdat Hickman de personages niet echt voorstelt, en bijna niet aan worldbuilding doet. Hij smijt je direct helemaal in het verhaal, en het is maar op het eind van het eerste volume dat je je een beetje een totaalbeeld begint te vormen. Hickman laat dat volledig over aan de lezer, dus mijn beeld over de reeks kan voor een stuk anders zijn dan dat van een andere lezer. Ofwel zat mijn verkoudheid me wat in de weg, gisteravond. Gelukkig herlees ik alles.

Maar dat het goed is, dat is zeker. Vintage Hickman : SF met een twist, dus, maar ook Western, bijbelse mythologie, Chinese mythologie en nog veel meer.


BPRD - 1948 : zeer goed !
Geplaatst op 17/09/2013 Citeren
Avatar
spock
Geplaatst op 17/09/2013
Avatar spock
3030
Wonder Woman vol. 2 Guts gelezen. Oorspronkelijke tekst gewist. Ben me aan het bezinnen... ;)

Ook Wolverine and the X-men vol. 6 gelezen. Deze reeks blijft goed. En zot. :)
Geplaatst op 18/09/2013 Citeren
Avatar
spock
Geplaatst op 18/09/2013
Avatar spock
3030
Wonder Woman vol. 2 Guts is veel beter dan ik aanvankelijk schreef. Gelukkig heb ik die tekst niet te lang laten staan. ;)

Had een slechte dag, toen ik 'm de eerste keer las. En een zware verkoudheid, want die verkloot uw zicht en concentratie...
Geplaatst op 20/09/2013 Citeren
Avatar
spock
Geplaatst op 20/09/2013
Avatar MartinMnd
686
Nog een mooie kickstarter voor de liefhebbers die van Golden Age werk houden. En dan niet Amerikaans, maar Canadees! Ja, dat bestaat! Voor CAD 30,- kun je zo'n 300 pagina's van Nelvana of the Northern Lights bemachtigen. Wat dit project uniek maakt is dat van de 31 comics die tussen 1941 en 1946 zijn verschenen er van iedere uitgave nog maximaal 10 exemplaren bestaan. Van sommigen zijn er zelfs nog maar 3 bekend.

De twee dames die de kickstarter organiseren hebben afspraken gemaakt met het Canada Archive en diverse verzamelaars, om zo alle 31 comics in te kunnen scannen. Tevens hebben ze een hele rij aan comics tekenaars bereid gevonden om aan het project mee te werken, denk bijv. aan Jeff Lemire (Sweet Tooth, Essex County), Francis Manapul (The Flash), Ramon Perez (Tale of Sand) en nog vele anderen. Zij zullen tekeningen maken van Nelvana die in het boek als extra opgenomen gaan worden.

Lees hier verder: http://www.kickstarter.com/projects/hopelnicholson/nelvana-of-the-northern-lights-canadas-first-super

https://s3.amazonaws.com/ksr/assets/000/969/798/20863182c9b3444b3a9639699168d76a_large.jpg
Geplaatst op 01/10/2013 Citeren
Avatar
MartinMnd
Geplaatst op 01/10/2013
Avatar Rutger
763
Wat een mooi project zeg! Ik moet toch eens vaker die kickstarter projecten bekijken. Nu al een aantal keer te laat geweest bij een mooi initiatief.

Keep 'm coming Martin....
Geplaatst op 02/10/2013 Citeren
Avatar
Rutger
Geplaatst op 02/10/2013
Origineel geplaatst door MartinMnd
Nog een mooie kickstarter voor de liefhebbers die van Golden Age werk houden. En dan niet Amerikaans, maar Canadees! Ja, dat bestaat! Voor CAD 30,- kun je zo'n 300 pagina's van Nelvana of the Northern Lights bemachtigen. Wat dit project uniek maakt is dat van de 31 comics die tussen 1941 en 1946 zijn verschenen er van iedere uitgave nog maximaal 10 exemplaren bestaan. Van sommigen zijn er zelfs nog maar 3 bekend.

De twee dames die de kickstarter organiseren hebben afspraken gemaakt met het Canada Archive en diverse verzamelaars, om zo alle 31 comics in te kunnen scannen. Tevens hebben ze een hele rij aan comics tekenaars bereid gevonden om aan het project mee te werken, denk bijv. aan Jeff Lemire (Sweet Tooth, Essex County), Francis Manapul (The Flash), Ramon Perez (Tale of Sand) en nog vele anderen. Zij zullen tekeningen maken van Nelvana die in het boek als extra opgenomen gaan worden.

Lees hier verder: http://www.kickstarter.com/projects/hopelnicholson/nelvana-of-the-northern-lights-canadas-first-super

https://s3.amazonaws.com/ksr/assets/000/969/798/20863182c9b3444b3a9639699168d76a_large.jpg


Misschien wordt het tijd voor een apart Kickstarter topic, want dat werk van dienen spanjaard kan je ook al niet meer bestellen...
Geplaatst op 02/10/2013 Citeren
Avatar
Royale de luxe
Geplaatst op 02/10/2013
Avatar Rutger
763
Bon idee....
Geplaatst op 02/10/2013 Citeren
Avatar
Rutger
Geplaatst op 02/10/2013
Avatar spock
3030
Gelezen de laatste weken (oa) :

Stumptown vol. 2 : http://www.getekendereep.com/index.php?/topic/679-greg-rucka/#entry62059 RUCKA !!

All New X-men vol. 3 : graag gelezen, maar niet zo goed als de vorige.

Star Wars Dark Times vol. 6 : Fire Carrier heb ik graag gelezen. Goed boekje. Is het vervolg van K‘Kruhks verhaal, uit vol. 2. Naast K‘Kruhk komt er nog een bekende Jedi in voor, die net als K ook in Legacy zit. Altijd leuk :) zo‘n verwijzingen.

Ook Star Wars vol. 1 In the Shadow of Yavin gelezen. Nu ja, ik was er eergisterenavond al aan begonnen, maar na 40 blz of zo, had ik al zin in iets anders. Gisteren verder gedaan, en vandaag nog een stuk...
Ik ben niet onder de indruk en niet enthousiast. Slecht is het niet, maar Wood gebruikt teveel tekst en vergeet de typische SW fun, de humor en het avontuur. Soms is het gewoonweg saai. De personages zijn ook niet helemaal juist geschreven. Ik mis dus voorlopig de SW feel in deze reeks. De tekeningen zijn goed, maar missen toch ook die feel voor een stuk, en het ritme zit niet goed bij momenten.
Ik hoop dat het beter wordt in vol. 2. Dan las ik toch liever SW Empire 4, 5, 6 & 7, en SW Rebellion 1 & 3.
En ik kreeg heimwee naar de Classic Star Wars bundels met de krantenstrips in van Archie Goodwin en Al Williamson, nu bijna twintig jaar geleden herdrukt door DH, die zich ook afspeelden tussen ep. IV en V. Avontuur van de bovenste plank. Of speelt de nostalgie mij parten...? ;)


Criminal Macabre/30 Days of Night : Final Night graag gelezen. Niet teveel poespas. Rechtdoor en vooruit, zoals we van Niles gewend zijn. Zo lees ik mijn Xovers graag. Dit is het einde van 30 Days, maar gelukkig niet van CM. :)


Star Wars Legacy Book 2 verder uitgelezen. Alles wat over Cade Skywalker gaat, en Het Empire vs Het Ander Empire en De Jedi, en de politieke spelletjes, vind ik zeer goed. De rest, ongeveer een vierde van het boek deze keer, interesseert me langs geen kanten, jammer genoeg.

Oh ja, ook nog The Walking Dead Book 9 HC (bevat TPB's 17 & 18 ). En ik vond dat weer zeer goed. Ik ga hier zeker nog niet mee stoppen, want eigenlijk wordt het nog steeds beter, vind ik.
De dvd's ga ik niet meer kopen. Als ik ze kan huren zal ik het niet laten, maar de eerste twee seizoenen vond ik maar zozo.
Edit : ah ik zie dat ik WD9 al had vernoemd, ietjse hoger.
Geplaatst op 08/10/2013 Citeren
Avatar
spock
Geplaatst op 08/10/2013
Avatar spock
3030
LAZARUS vol. 1 FAMILY gelezen. Zeer goed !
Aanrader.

The world now lies devided not amongst political or geographic boundaries but amongst financial ones.
Wealth is power, and that power rests now with only a handful of families. The few who provide a service for their ruling Family are cared for.
All others are Waste.
In each Family, there is one person given the best they can offer, training and technology and assets, every scientific advantage. This person is named their Family‘s sword and shield, their protector, their Lazarus.
In the Family Carlyle, the Lazarus is called Forever.
This is the beginning of her story.

En wat voor een begin ! Rucka overtreft zichzelf.
Een geloofwaardige dystopische wereld, zeer interessante personages, complex en toch makkelijk verstaanbaar verhaal dat leest als een trein (tiet), prachtig in beeld gebracht door Micheal Lark, sfeervol ingekleurd door Arcas.
I love it ! What a ride. Waar is dat vervolg ? ;)

http://www.comicbookresources.com/imgsrv/preview/0/0/1/lazaruspreview01-cd33c.jpg

http://www.comicbookresources.com/imgsrv/preview/0/0/1/lazaruspreview02-86e4e.jpg

http://www.comicbookresources.com/imgsrv/preview/0/0/1/lazaruspreview03-deeac.jpg

http://www.comicbookresources.com/imgsrv/preview/0/0/1/lazaruspreview04-980bb.jpg

http://www.comicbookresources.com/imgsrv/preview/0/0/1/LAZARUS-001-Cover-f7a81.jpg
Geplaatst op 21/10/2013 Citeren
Avatar
spock
Geplaatst op 21/10/2013
Vorig jaar plaatste ik eens een voorzichtige bestelling bij Archonia omdat ik Oz wilde lezen van Marvel. Er kwamen nog een paar dingetjes bij en de kriebel kwam weer en de laatste tijd bestel ik wat vaker, alleen trades, de single issues laat ik voor wat ze zijn (misschien enkele uitzondering daargelaten). Evenals vrijwel alles van de big 2...de superhelden vermijden en het blijft nog overzichtelijk...nou ja, soort van....ahum. :P

Nou ja, dit was dus van vorig jaar (de eerste 6) en de rest vanaf bijna een jaar later, nu recent dus.

http://media.archonia.com/images/items/05/28/100528.jpghttp://media.archonia.com/images/items/54/95/125495.jpghttp://media.archonia.com/images/items/33/38/113338.jpghttp://media.archonia.com/images/items/00/97/60097.jpg
http://media.archonia.com/images/items/58/38/75838.jpghttp://media.archonia.com/images/items/44/47/114447.jpghttp://media.archonia.com/images/items/80/50/118050.jpghttp://media.archonia.com/images/items/06/91/150691.jpg
http://media.archonia.com/images/items/82/29/78229.jpghttp://media.archonia.com/images/items/38/78/93878.jpghttp://media.archonia.com/images/items/26/01/132601.jpghttp://media.archonia.com/images/items/33/79/143379.jpg
http://media.archonia.com/images/items/81/85/148185.jpghttp://media.archonia.com/images/items/88/72/138872.jpghttp://media.archonia.com/images/items/60/43/146043.jpghttp://media.archonia.com/images/items/54/92/155492.jpg
http://media.archonia.com/images/items/71/33/77133.jpghttp://media.archonia.com/images/items/92/08/119208.jpghttp://media.archonia.com/images/items/36/73/83673.jpghttp://media.archonia.com/images/items/79/64/117964.jpg
http://media.archonia.com/images/items/11/07/131107.jpghttp://media.archonia.com/images/items/73/46/127346.jpghttp://media.archonia.com/images/items/02/82/150282.jpghttp://media.archonia.com/images/items/88/44/108844.jpg
http://media.archonia.com/images/items/43/73/94373.jpghttp://media.archonia.com/images/items/88/87/148887.jpghttp://media.archonia.com/images/items/40/51/144051.jpghttp://media.archonia.com/images/items/93/00/119300.jpg
http://media.archonia.com/images/items/03/35/90335.jpghttp://media.archonia.com/images/items/06/13/150613.jpghttp://media.archonia.com/images/items/01/09/70109.jpghttp://media.archonia.com/images/items/55/59/115559.jpg
http://media.archonia.com/images/items/89/76/68976.jpghttp://media.archonia.com/images/items/68/94/126894.jpghttp://media.archonia.com/images/items/07/19/100719.jpghttp://media.archonia.com/images/items/69/76/136976.jpg
http://media.archonia.com/images/items/38/19/143819.jpghttp://media.archonia.com/images/items/59/74/85974.jpghttp://media.archonia.com/images/items/56/72/125672.jpghttp://media.archonia.com/images/items/77/28/87728.jpg
http://media.archonia.com/images/items/61/20/96120.jpghttp://media.archonia.com/images/items/32/40/133240.jpghttp://media.archonia.com/images/items/91/69/69169.jpghttp://media.archonia.com/images/items/87/32/148732.jpg
http://media.archonia.com/images/items/07/53/90753.jpghttp://media.archonia.com/images/items/57/10/125710.jpghttp://media.archonia.com/images/items/31/44/133144.jpghttp://media.archonia.com/images/items/07/24/150724.jpg
http://media.archonia.com/images/items/53/45/75345.jpghttp://media.archonia.com/images/items/93/46/79346.jpghttp://media.archonia.com/images/items/60/71/156071.jpghttp://media.archonia.com/images/items/96/63/119663.jpg
http://media.archonia.com/images/items/88/02/108802.jpghttp://media.archonia.com/images/items/09/05/130905.jpghttp://media.archonia.com/images/items/52/81/125281.jpghttp://media.archonia.com/images/items/44/26/74426.jpg
http://media.archonia.com/images/items/01/24/60124.jpghttp://media.archonia.com/images/items/65/53/136553.jpghttp://media.archonia.com/images/items/84/37/158437.jpghttp://media.archonia.com/images/items/48/07/134807.jpg
http://media.archonia.com/images/items/16/22/161622.jpghttp://media.archonia.com/images/items/66/98/76698.jpghttp://media.archonia.com/images/items/46/33/74633.jpghttp://media.archonia.com/images/items/49/18/74918.jpg
http://media.archonia.com/images/items/49/82/74982.jpghttp://media.archonia.com/images/items/01/77/60177.jpghttp://media.archonia.com/images/items/48/10/134810.jpghttp://media.archonia.com/images/items/87/30/88730.jpg
http://media.archonia.com/images/items/56/33/105633.jpghttp://media.archonia.com/images/items/87/87/108787.jpghttp://media.archonia.com/images/items/01/28/60128.jpghttp://media.archonia.com/images/items/01/31/60131.jpg
http://media.archonia.com/images/items/01/32/60132.jpghttp://media.archonia.com/images/items/05/82/80582.jpghttp://media.archonia.com/images/items/15/83/141583.jpghttp://media.archonia.com/images/items/20/72/162072.jpg
http://media.archonia.com/images/items/19/04/121904.jpghttp://ecx.images-amazon.com/images/I/51SMseD7sgL._.jpghttp://ecx.images-amazon.com/images/I/616jQ5Fub%2BL._.jpghttp://ecx.images-amazon.com/images/I/613zayWD4PL._.jpg
http://ecx.images-amazon.com/images/I/5143dPbvjHL._.jpghttp://ecx.images-amazon.com/images/I/51Ndn9uJVnL._.jpghttp://ecx.images-amazon.com/images/I/51AgDCcpruL._SX385_.jpghttp://ecx.images-amazon.com/images/I/61cfuctZMlL._.jpg
http://ecx.images-amazon.com/images/I/51lIboZPrDL._BO2,204,203,200_PIsitb-sticker-arrow-click,TopRight,35,-76_SX385_SY500_CR,0,0,385,500_SH20_OU02_.jpghttp://ecx.images-amazon.com/images/I/51zETQ7KEoL._BO2,204,203,200_PIsitb-sticker-arrow-click,TopRight,35,-76_SX385_SY500_CR,0,0,385,500_SH20_OU02_.jpg
http://ecx.images-amazon.com/images/I/51Zu4DOr7mL._.jpghttp://s.s-bol.com/imgbase0/imagebase/large/FC/4/5/9/3/9200000010823954.jpg
http://s.s-bol.com/imgbase0/imagebase/large/FC/8/7/7/4/9200000016164778.jpghttp://s.s-bol.com/imgbase0/imagebase/large/FC/3/5/7/0/1001004011780753.jpg
http://ecx.images-amazon.com/images/I/51QjAW9ByhL._.jpg
https://www.vandalcomx.com/media/img/products/display/e7b7136d500cf1e51b2d1325ed51efd2.jpghttp://ecx.images-amazon.com/images/I/51nEBlsSokL._BO2,204,203,200_PIsitb-sticker-arrow-click,TopRight,35,-76_SX385_SY500_CR,0,0,385,500_SH20_OU02_.jpg
http://ecx.images-amazon.com/images/I/5110G2ly-yL._SY344_BO1,204,203,200_.jpghttp://ecx.images-amazon.com/images/I/516Pdu5lL6L._SY344_BO1,204,203,200_.jpg] [img]http://media.archonia.com/images/items/19/81/61981.jpg
http://ecx.images-amazon.com/images/I/51L0CBS-TLL._.jpghttp://ecx.images-amazon.com/images/I/41S6aJNvt4L._.jpg

En dit is nog onderweg...

http://media.archonia.com/images/samples/87/59/88759_s0.jpghttp://media.ideaanddesignworks.com/idw/covers/S/solicitations/2011/10_october/Humpty_Dumpty_cover.jpg
http://comicbookrealm.com/cover-scan/85669cdd25184c0d2fbb0ecf795513c9/xl/dc-comics-diablo-sword-of-justice-tpb-1.jpghttp://d1466nnw0ex81e.cloudfront.net/n_iv/600/1558205.jpg
http://media.archonia.com/images/samples/21/99/162199_s0.jpghttp://media.archonia.com/images/samples/34/12/63412_s0.jpg
http://media.archonia.com/images/samples/53/29/75329_s0.jpghttp://media.archonia.com/images/samples/82/49/148249_s0.jpg
http://media.archonia.com/images/samples/69/92/126992_s0.jpghttp://media.archonia.com/images/samples/47/34/64734_s0.jpg
http://media.archonia.com/images/samples/47/35/64735_s0.jpghttp://d1466nnw0ex81e.cloudfront.net/n_iv/600/1141495.jpg
Geplaatst op 27/10/2013 Citeren
Avatar
Bakema NL
Geplaatst op 27/10/2013
Je hebt het stripvirus precies wel weer zwaar te pakken.
Geplaatst op 27/10/2013 Citeren
Avatar
Chris Van de Meerssche
Geplaatst op 27/10/2013
Het is chronisch......niets meer aan te doen. Ik heb me er maar bij neergelegd.
Geplaatst op 27/10/2013 Citeren
Avatar
Bakema NL
Geplaatst op 27/10/2013
Crew
Avatar witam
5316
Er zit ook vanalles bij dat ik zelf ook heb aangeschaft. Je gaat er ongetwijfeld plezier mee hebben!
Geplaatst op 27/10/2013 Citeren
Avatar
witam
Geplaatst op 27/10/2013
Dat is wel zeker ja....eindelijk Strange girl compleet (heb de eerdere losse comics) en Godland (zelfde)...nu met deze trades compleet gemaakt.

Een Skottie Young haatte ik jaren geleden op X-men (toch?), vond het helemaal niks. Maar er genuanceerd over nadenkend heb ik wel eens gezegd dat hij waarschijnlijk prima bij iets anders zou passen. Nu ben ik een grote liefhebber van Oz....en ja dus, daar is hij helemaal op zijn plek!
De originele Battlestar Galactica is mijn favoriete tv-serie ooit, dus comics daarvan zijn altijd een no-brainer.
Breed heb ik de 2 eerdere limited series van, dus dit afsluitende deel ook besteld.
Vampirella is altijd een favoriet geweest. Schaars geklede getekende dames...een guilty pleasure. Verhaal moet er ook wel genoeg in zitten, alleen op tekeningen is dan weer niet genoeg.
Doll & creature bleek ik dus gewoon te hebben bij nader inzien (toen ik wat door mijn administratie ging)...behalve het laatste deeltje dus. Nou ja, trade was al besteld, verhaal compleet lezen nu dus.
Dan Brereton is geweldig, no-brainer ook.
Gimoles heb ik alleen het eerste deeltje van...trade was welkom dus.
Dead man's shoes is een graphic novel van de geweldige film....als je deze film niet kent...aanrader van jewelste, gut-punch van jewelste. Ik zou ook eerst de film kijken in dit geval.
En ja, veel game-gerelateerde dingen, die er tegenwoordig toch wel erg goed uit zien.
I vampire ken ik dan weer uit die paar delen van House of mystery van Baldakijn begin jaren '80, was zeer benieuwd naar deze nieuwe incarnatie, ondanks dat het deel uitmaakt van de new 52 en ik de grote hoop superhelden wil vermijden....gewoon omdat ik niet zoveel meer in die shared universes wil gaan, ik wil dan gewoon teveel volgen. Meer afgeronde verhalen voor nu.

En ik ben liefhebber van pulphelden....Tarzan, Phantom, Flash Gordon.....kijk al met een schuin oog naar veel van die andere Dynamite titels, met John Carter voorop. Ik heb alle Tarzan, John Carter, Venus, Pellucidar etc, van Burroughs ook in boekvorm staan.

Dus genieten doe ik zeker! :)
Geplaatst op 27/10/2013 Citeren
Avatar
Bakema NL
Geplaatst op 27/10/2013
Avatar spock
3030
Green Lantern vol. 3 : The End graag gelezen. Vooral de eerste helft van het boek. De tweede helft heeft wat last van de typische DC wanorde bij een (mini)event, maar het is een mooi einde van Johns run op de titel. Ik denk dat ik deze franchise niet meer ga volgen vanaf nu. Nog 1 GLC en The End :)


Hellboy : The Midnight Circus HC.
GD schrijft : Klein maar fijn. Een prachtig dinkske in al zijn facetten. Veel meer weet ik daar niet over te zeggen.
En hij heeft gelijk. Prachtig boekje, met prachtige (tja) tekeningen van Fegredo.


Colder vol. 1.
Koen schrijft : 'Colder' gelezen : schitterende mix van horror & fantasy, een origineel verhaal op een zeer inventieve wijze in een akelig realistische stijl op papier gezet. It's the good shit !
En hij heeft gelijk. Good shit. :)


Dan nog The Answer! gelezen, maar daar vond ik niet veel aan. Slecht was het niet, maar het deed me helemaal niks. Mezelf verplichten van verder te lezen en dan op ‘t eind denken : zo dat hebben we ook weer gehad, maar dat lees ik nooit nog opnieuw ;)


Nog meer over Colder ?

GD schrijft :
COLDER (Dark Horse).

Het gaat hier over het eerste volume van iets waar Paul Tobin en Juan Ferreyra mee bezig zijn.

Colder introduceert ons in het wereldje van Declan (hij heeft ze niet allemaal op een rij) en zijn knappe verpleegster Reece. Op een dag komt Nimble Jack langs en dat is een gemenerik. Zo leert Reece beter haar protege kennen wanneer hij haar mee neemt naar de Hungry City op de vlucht voor Nimble Jack.

Op een vlotte manier wordt dit alles verteld en het tekenwerk vind ik om van te smullen.

Als thema heeft dit boek waanzin. Pure Lovecraftian madness in een hedendaags aanvoelend verhaal. Ik vind dit sterk.

En weet ge wat ? Hij heeft gelijk. :D

http://images.darkhorse.com/covers/600/18/18740.jpg

http://images.darkhorse.com/common/salestools/previews/colder1/colder1p1.jpg

http://images.darkhorse.com/common/salestools/previews/colder1/colder1p2.jpg

http://images.darkhorse.com/common/salestools/previews/colder1/colder1p3.jpg
Geplaatst op 28/10/2013 Citeren
Avatar
spock
Geplaatst op 28/10/2013
Avatar MartinMnd
686
Ik weet niet of jullie mijn humor delen, maar dit is echt hi-la-risch en dat op slecht 4 pagina's:

http://www.scribd.com/doc/178373913/Colonic-by-Emily-Haworth-Booth

Alvast de eerste pagina...

http://htmlimg1.scribdassets.com/712m8poqm830orpg/images/1-92216400b0.jpg
Geplaatst op 01/11/2013 Citeren
Avatar
MartinMnd
Geplaatst op 01/11/2013
Avatar MartinMnd
686
Nog een mooie aanbieding voor de mensen die de Carls Barks Donald Duck fantagraphics reeks sparen.

Op BD is het nieuwe deel Christmas On Bear Mountain 40% afgeprijsd, dus maar €12,49! http://www.bookdepository.com/Walt-Disneys-Donald-Duck-Carl-Barks/9781606996973
Geplaatst op 05/11/2013 Citeren
Avatar
MartinMnd
Geplaatst op 05/11/2013
Avatar Rutger
763
Origineel geplaatst door MartinMnd
Ik weet niet of jullie mijn humor delen, maar dit is echt hi-la-risch en dat op slecht 4 pagina's:

http://www.scribd.com/doc/178373913/Colonic-by-Emily-Haworth-Booth

Alvast de eerste pagina...

http://htmlimg1.scribdassets.com/712m8poqm830orpg/images/1-92216400b0.jpg


Crap... blocked. Dat wordt weer een boze mail van de systeembeheerder.
Geplaatst op 05/11/2013 Citeren
Avatar
Rutger
Geplaatst op 05/11/2013
DMZ TPB 1-7: redelijk goeie reeks, sterk begin, daarna veel zever en dan een remonte.

Underwater welder: ontroerend, prachtig verhaal over een man die zijn verantwoordelijkheden probeert te ontsnappen.

De ideale man (Clowes): mmm, niet van onder de indruk.
Geplaatst op 11/11/2013 Citeren
Avatar
Chris Van de Meerssche
Geplaatst op 11/11/2013
Avatar Rutger
763
Ik mis de bijdragen van Spock een beetje op het forum. T'is rustig op de comics & graphic novels thread.
Geplaatst op 26/11/2013 Citeren
Avatar
Rutger
Geplaatst op 26/11/2013
Crew
Avatar fluiten
7764
Bikini cowboy, een uitgave van 2010, deed me even de wenkbrauwen fronsen, maar als je door die cowboy in bikini met surfboard heen kijkt heb je hier een zeer goed verhaal.
Geplaatst op 26/11/2013 Citeren
Avatar
fluiten
Geplaatst op 26/11/2013
Crew
Avatar fluiten
7764
Origineel geplaatst door Rutger
Ik mis de bijdragen van Spock een beetje op het forum. T'is rustig op de comics & graphic novels thread.


Jah, inderdaad. Die zal ergens anders aan het lurken zijn, vermoed ik. Zolang als het maar niet op C. is. :D
Geplaatst op 26/11/2013 Citeren
Avatar
fluiten
Geplaatst op 26/11/2013
binnengekregen:

- Girls 1-4
- Revival 1-2
- peter panzerfaust 1-2
- Sixth gun 1-4
- Billy the kid 1-2

En nu nog leestijd vinden...
Geplaatst op 26/11/2013 Citeren
Avatar
Chris Van de Meerssche
Geplaatst op 26/11/2013
Avatar MartinMnd
686
Heb van de week Room For Love van ILYA gelezen. Erg leuke graphic novel. Ik heb er een review voor geschreven in het engels op ons blog. Ik kan het hier kopiëren, maar dat staat zo stom, net als het plaatsten van een link, maar ja.... toch maar een link voor als je er wat van wil zien: http://the9thblog.blogspot.nl/2013/11/room-for-love-by-ilya.html
Geplaatst op 26/11/2013 Citeren
Avatar
MartinMnd
Geplaatst op 26/11/2013
Revival 1
De doden komen terug, maar dit is geen zombiecomic zoals zovelen. De doden komen terug tot leven en nemen hun normale draad weer op. Maar er is meer aan de hand. En welk effect heeft dat met de familie, het dorp, de VS of de wereld? Goeie comic.
Geplaatst op 26/11/2013 Citeren
Avatar
Chris Van de Meerssche
Geplaatst op 26/11/2013
Die eerste trade heb ik inmiddels ook Chris....voor geïnteresseerden, die zit aan een bijzonder goede prijs in de uitverkoop bij Cheapcomics. Ik had hem voor vanavond klaargelegd om te lezen, maar heb film gekeken met mijn zoon. :)
Geplaatst op 27/11/2013 Citeren
Avatar
Bakema NL
Geplaatst op 27/11/2013
Batman Judge Dredd van RW gekocht en gelezen: Leuke bat's en Dredd verhaal, niet diepgaand maar op en top actie en eigenlijk juist wat ik nodig had op dat moment!

http://nl.rwedizioni.com/media/Batman-Judge-Dredd-01.jpg
Geplaatst op 27/11/2013 Citeren
Avatar
Royale de luxe
Geplaatst op 27/11/2013
Avatar spock
3030
Origineel geplaatst door Chris Van de Meerssche
Revival 1
De doden komen terug, maar dit is geen zombiecomic zoals zovelen. De doden komen terug tot leven en nemen hun normale draad weer op. Maar er is meer aan de hand. En welk effect heeft dat met de familie, het dorp, de VS of de wereld? Goeie comic.


Revival vond ik ook zeer goed. Zie vorige blz. ;)
De derde heb ik ook al besteld.
Voor wie liever HC's heeft : de eerste Revival HC is uit, met twee trades in. ;)
Geplaatst op 28/11/2013 Citeren
Avatar
spock
Geplaatst op 28/11/2013
Avatar spock
3030
Origineel geplaatst door Rutger
Ik mis de bijdragen van Spock een beetje op het forum. T'is rustig op de comics & graphic novels thread.


Niet altijd makkelijk om alles te onderhouden. Ik post van op 't werk. :D

Wat is C, fluiten ?
Geplaatst op 28/11/2013 Citeren
Avatar
spock
Geplaatst op 28/11/2013
Avatar spock
3030
Niet veel gelezen de laatste maand, teveel dvd gezien.
In omgekeerde volgorde :

Star Wars Legacy II book 1 : Prisoner of the Floating World zeer graag gelezen. Goed begin van deze nieuwe reeks. Er zit nogal een vaart in !
Maar (voor de nieuwe lezers) volgens mij heb je toch een zekere voorkennis nodig om dit te volgen. Er wordt niet veel uitleg gegeven over de periode waarin het zich afspeelt, dus je moet eigenlijk de vorige Legacy reeks ook gelezen hebben. Niet dat dit nu zo erg is ;) Legacy is van het beste dat er in SW te lezen valt.
Ik hou ook van de tekenstijl in deze nieuwe reeks. Veel ruwer dan we gewend zijn bij SW, maar ik hou van zo‘n stijl.

The Manhattan Projects vol. 3. ’t Is Hickman en het blijft zéér goed. Crazy SF. Love it.

Star Trek Ongoing vol. 6 : After Darkness heb ik ook weer zeer graag gelezen. But who cares, huh ? :)

Wolverine : Sabertooth Reborn graag gelezen dit vervolg op Evolution. Goed getekend. maar veel betekent het niet, in Wolvies saga, en dat is voor veel mensen een groot probleem, blijkbaar. Schone tekeningen.

Wolverine and the X-men vol 7 : The Hellfire Saga is zéér goed ! Over the top en crazy avontuur met een vette knipoog en ontwapenende humor, yep, dit is de beste X-titel van het moment, en in het algemeen de zotste reeks die ik volg. Maar Aaron weet tenminste hoe een goed X-verhaal te vertellen, zonder al dat modern-grimmig gedoe. De geest van een klassiek X-verhaal, gemixt met wat modern absurdisme (kuch), maar vooral een leuk verhaal met herkenbare personages, dat is wat ik wil, en dat is wat Aaron voorschotelt. I love it. En het is ook nog goed getekend !


Maar voor Wolverine & TXM las ik :
Ik heb gisteren en eergisteren Uncanny X-men vol. 2 : Broken gelezen. In twee keer dus, ja. Het interesseert me blijkbaar niet meer. In de eerste drie comics vind ik dat Bendis er een zootje van aan't maken is, geholpen door de tekenaars. Te veel personages die allemaal op zijn Bendis praten, ook voor mij wordt het (euhm) te veel. En die mutant-hate verhaallijnen word ik onderhand ook zo moe. Waar is de tijd dat er nog gewoon avontuurtjes werden beleefd, zonder al dat grimmig gedoe, van twee of drie comics lang ? Zo moeilijk kan dat toch niet zijn ? Claremont speelde het jaaaren klaar.

De tweede helft van het boek vond ik beter, maar ik vind nog steeds (maar dat is volledig subjectief) dat Bendis niet op de juiste golflengte zit. Het zijn niet de X-men die ik ken and love. Ik begrijp dat er evolutie in de verhalen en personages moet zitten, en juich dat ook toe, maar soms gaat het een richting uit waar ik niet van hou.

All New X-men vols. 1 & 2 vond ik zeer goed, vol. 3 al een stuk minder. Uncanny X-men vol. 1 kon er nog mee door, maar deze tweede vind ik niet zo denderend dus. Het ontneemt me zelfs de goesting om met Wolverine and the X-men vol. 7 te beginnen. ;)

Dus mijn besluit staat vast : Battle of the Atom wordt het (voorlopig ?) eindpunt van mijn X-verhalen. Wolverine's solo reeks zal het enige zijn van X wat ik in de nabije toekomst nog zal lezen, na Battle of the Atom.

Edit : in de previews zie ik dat Aaron zijn Wolverine & tXM stop zet met nummer 42, dus die ene trade kan er dan ook nog wel bij. :)


Batman Death of the Family gelezen. De eerste drie comics vind ik zeer goed. Maar daarna zakt het precies wat in. Ik denk dat ik het allemaal wat beu word. Vooral het feit dat je om alles te begrijpen weer twintig andere titels zou moeten lezen, en dat er op het einde toch weer GEEN einde is want zo'n reeks loopt natuurlijk altijd maar verder... En The Joker will be back natuurlijk. Ik denk dat ik DC ga laten voor wat het is. Heb enkele goeie verhaallijnen gelezen de laatste jaren, maar deep down ben ik nog steeds een Marvel zombie ;) . Back to the old days van enkele jaren geleden : slechts nu en dan eens een DCU bundel.

Snyder stelt me meer en meer teleur. Sterk beginnen maar het niet in stijl kunnen afmaken. Behalve zijn eerste, nog pre New 52, Batman HC, vind ik geen enkele helemaal goed. Zijn Swamp Thing is als een kaartenhuisje ineen gestuikt, en zijn vampierenreeks vond ik slaapverwekkend. Maar, zoals altijd : het zal wel weer aan mij liggen :)


The X-Files Classics vol 2 HC gelezen.
Al is het de Xste keer dat ik deze comics lees, ik hou er nog steeds van, en ze blijven goed :)
Geplaatst op 28/11/2013 Citeren
Avatar
spock
Geplaatst op 28/11/2013
Crew
Avatar fluiten
7764
Origineel geplaatst door spock
Wat is C, fluiten ?


CataHGRM, kuchkuchkuch.

:D
Geplaatst op 28/11/2013 Citeren
Avatar
fluiten
Geplaatst op 28/11/2013
Crew
Avatar witam
5316
Origineel geplaatst door fluiten
Origineel geplaatst door spock
Wat is C, fluiten ?


CataHGRM, kuchkuchkuch.

:D


Ah.. dat ding waarnaar je verwijst in je onderschrift.. :P
Geplaatst op 28/11/2013 Citeren
Avatar
witam
Geplaatst op 28/11/2013
Avatar Rutger
763
Origineel geplaatst door spock
Origineel geplaatst door Rutger
Ik mis de bijdragen van Spock een beetje op het forum. T'is rustig op de comics & graphic novels thread.


Niet altijd makkelijk om alles te onderhouden. Ik post van op 't werk. :D

Wat is C, fluiten ?


Back wth a vengeance...

Mooi werk Spock!
Geplaatst op 28/11/2013 Citeren
Avatar
Rutger
Geplaatst op 28/11/2013
Origineel geplaatst door witam
Origineel geplaatst door fluiten
Origineel geplaatst door spock
Wat is C, fluiten ?


CataHGRM, kuchkuchkuch.

:D


Ah.. dat ding waarnaar je verwijst in je onderschrift.. :P


http://broderick.ws/wp-content/uploads/2013/06/dissed-300x199.jpg
Geplaatst op 28/11/2013 Citeren
Avatar
Chris Van de Meerssche
Geplaatst op 28/11/2013
Girls 1-4 : Bloedmooie, paarlustige buitenaardse wezens. Mijn enige opmerking: meer tepels. Voor de rest: zeer mooi verhaal!
Geplaatst op 28/11/2013 Citeren
Avatar
Chris Van de Meerssche
Geplaatst op 28/11/2013
Avatar spock
3030
Origineel geplaatst door Rutger
Origineel geplaatst door spock
Origineel geplaatst door Rutger
Ik mis de bijdragen van Spock een beetje op het forum. T'is rustig op de comics & graphic novels thread.


Niet altijd makkelijk om alles te onderhouden. Ik post van op 't werk. :D

Wat is C, fluiten ?


Back wth a vengeance...

Mooi werk Spock!


Bedankt, maar ik heb geen enkele van die boeken geschreven of getekend. :D
Geplaatst op 29/11/2013 Citeren
Avatar
spock
Geplaatst op 29/11/2013
Peter Pan -zerfaust 1: Leuke take op Peter Pan, de eerste trade geeft ons de setting (WOII) en de personages (alleen Tinkerbell ontbreekt (voorlopig?)). Ben benieuwd wat de tweede trade brengt.
Geplaatst op 30/11/2013 Citeren
Avatar
Chris Van de Meerssche
Geplaatst op 30/11/2013
Avatar MartinMnd
686
Origineel geplaatst door Chris Van de Meerssche
Peter Pan -zerfaust 1: Leuke take op Peter Pan, de eerste trade geeft ons de setting (WOII) en de personages (alleen Tinkerbell ontbreekt (voorlopig?)). Ben benieuwd wat de tweede trade brengt.


Ah deel 2 is nog beter!! Volgens mij heb ik ook deel 3 al liggen in losse comics. Loop een beetje achter...
Geplaatst op 30/11/2013 Citeren
Avatar
MartinMnd
Geplaatst op 30/11/2013
The sixth gun trades 1-3: cowboys, demons and guns from hell. Muchos fun!
Geplaatst op 01/12/2013 Citeren
Avatar
Chris Van de Meerssche
Geplaatst op 01/12/2013
Avatar MartinMnd
686
Vanochtend een ontzettend leuke comic gelezen, "To Catch a Tooth" van Dylan Campbell. Een jongetje heeft zijn tand gewisseld en legt zoals de traditie is zijn tand onder zijn kussen, hopende op een dollar onder z'n kussen als hij wakker wordt. Maar hij heeft samen met zijn broertje een snood plan bedacht... De tanden fee moet rinkelen van de hoeveelheid geld die ze op zak heeft. Statistisch gezien zijn er zo'n miljoen kinderen die iedere dag een tand wisselen, dus tel uit je winst als je die 's nachts, terwijl ze haar werk doet, met een honkbalknuppel op haar kop slaat en al het geld afhandig maakt... Het lukt ze de fee op haar hoofd te slaan... maar dan... die fee lijkt wel erg veel op hun vader?!

Het is echt een hilarisch boekje waar ik nog een uitgebreidere recensie van heb geschreven. Qua sfeer vind ik het wel wat weg hebben van Calvin & Hobbes, maar of hij dat gaat waar maken moeten we nog maar bezien. Dit is in ieder geval een veelbelovende eerste comic. http://the9thblog.blogspot.nl/2013/12/to-catch-tooth-by-dylan-campbell.html

http://ecx.images-amazon.com/images/I/81oz6TW0xKL._SL1500_.jpg
Geplaatst op 01/12/2013 Citeren
Avatar
MartinMnd
Geplaatst op 01/12/2013
Avatar spock
3030
BPRD VAMPIRE, het vervolg op BPRD 1948, is weer zeer goed ! :)
Prachtige tekeningen van Moon en Ba.

---------------------------------------

Batman Inc. vol 2 : Gotham‘s Most Wanted vind ik maar half geslaagd. Dit is het einde van Morrisons zeven jaar durende run. Ik had er toch meer van verwacht. Het eerste deel van het boek is goed, maar daarna gaat Morr wel heel vlug met zijn verhaal, en het is dan nog niet echt goed in beeld gebracht, want ik vind de tekeningen bij momenten heel erg ondermaats.
En toen dacht ik : geen probleem, er volgen nog twee comics, Morr heeft nog tijd voor een spetterende finale... was dat even een koude douche. De laatste twee hoofdstukken zijn niet eens van Morr. Het is opvulling... zucht.

Ook Batman And Robin vol 3 : Death of the Family vind ik maar half geslaagd ;) Ik hou echt niet van de Death o/t Family verhaallijn. De rest vond ik wel zeer goed. Ook goed getekend.

Tijd voor een Bat-pauze. Tot de SC van Zero Year uit is :)

Nu ja, bovenstaande klinkt misschien iets te negatief, it was fun, beide boeken.
Maar ik blijf erbij dat ze niet volledig geslaagd zijn. Moeilijk uit te leggen, dus mijn post blijft staan zoals-ie er staat.
Geplaatst op 02/12/2013 Citeren
Avatar
spock
Geplaatst op 02/12/2013
Avatar spock
3030
Moon Knight, vol. 1 : The Bottom

scenario : Charlie Huston
tekeningen : David Finch

Van de Maan Ridder heb ik lang geleden nog drie comicjes gehad. In het nederlands. Achteraan in de Hulk strips. Moon Knight is geen makkelijk personage om een succesvolle reeks rond op te bouwen, Marvel heeft het al verschillende keren geprobeerd, met wisselend succes.
En nu bekend werd gemaakt dat Ellis de reeks binnenkort opnieuw (euh) nieuw leven gaat inblazen, vond ik het tijd om het personage nog eens een kans te geven.

Marc Spector zit geestelijk aan de grond, en in een rolstoel (alhoewel hij wel nog kan lopen). Hij is totaal wereldvreemd, zit aan de pillen en is verworden tot een kluizenaar.
Tot er dingen gebeuren die hem doen besluiten om zijn rol als Moon Knight weer op te nemen.
Wat volgt is een goed verhaal, vol actie, een beetje humor, en heel expliciete scènes, prachtig in beeld gebracht door David Finch.

Spector is eigenlijk de agent van de Egyptische god Khonshu, God van de maan en van de wraak.
In deze nieuwe reeks ziet hij zijn God als een verminkt figuur, en hij heeft er vreemde gesprekken mee. Maar of hij nu goed gek is, of of die god ook echt bestaat … dat wordt een beetje in het midden gelaten.
Ondertussen wordt hij opgejaagd door een groep die hij vroeger onder handen nam. Zij hebben het nu op zijn vrienden gemunt, waardoor hij dus besluit van actie te ondernemen als Moon Knight.

Alles wat je moet weten over het personage, wordt in deze bundel verteld, zonder het er te dik op te leggen. Voorkennis is dus niet nodig. Dit is een heel sfeervol boek : donker en grimmig, en bij momenten keihard.

Dit is de heropstanding van een keiharde (KEIharde) superhero/vigilante, waar ik zeer content mee ben.
The Bottom is goed geschreven, en het belooft voor volgende delen door Huston, die hiervoor nog nooit een comic schreef (maar wel romans),
en de tekeningen zijn ronduit prachtig, maar wel heel donker. Maar het past ! Want het is ook niet echt een luchtig verhaaltje ;)

http://comicmastersonline.com/shop/images/Moon%20Knight%20vol.%201-The%20Bottom.jpg

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/a/ae/Moon_Knight_descending.jpg

http://static.comicvine.com/uploads/original/11111/111117403/3251410-finch__s_moon_knight_colored_by_mittelfinger-d3d9fzt.jpg
Geplaatst op 02/12/2013 Citeren
Avatar
spock
Geplaatst op 02/12/2013
Avatar spock
3030
MOON KNIGHT vol 2 MIDNIGHT SUN (Huston, Finch, e.a. – comics 7-13 & annual 1) heb ik ook zeer graag gelezen.
Het boek komt wat traag op gang, MK ontmoet enkele andere street level heroes, maar eens op snelheid wordt het een krankzinnige rit.

Langs de ene kant rekent MK nog steeds af met zijn verleden in de vorm een knettergekke villain, en probeert hij zijn ouwe en grote liefde weer voor zich te winnen, nogal bruut en onbeholpen, en langs de andere kant moet hij beide partijen in de Civil War misleiden, want hij blijft liever de loner. Zeer goed dus weer :)

Huston gebruikt nog steeds veel (euhm) back-continuity, zonder alles te verklaren, maar het blijft heel leesbaar en goed te volgen. Samen met volume 1 is het dus eigenlijk nog steeds een beetje een inleiding tot het personage en zijn wereld, maar wel steeds met een goed, afgerond verhaal.

Het hoogtepunt in dit boek, comics 11 en 12, worden niet chronologisch verteld (de villain is bezeten door tijd, klokken en robotica) dus je moet er uw gedachten goed bijhouden, maar ik vind het zeer goed gedaan, en wervelend, expliciet en krankzinnig (tjah) in beeld gebracht door Finch e.a.

Comic 13 heeft vooral te maken met de Civil War wetgeving (Registration), maar is toch ook een verhaaltje op zich dat vooral nog wat geschiedenis van Moon Knight meegeeft, en handelt over de nieuwe start van MK. Dit is getekend door Tom Coker, en ik hou heel erg van zijn stijl.
Dan zit ook nog de Annual 1 in deze dikke bundel.
Heb me goed geamuseerd.

http://aznbadger.files.wordpress.com/2010/05/moon_knight_vol_2.jpg

http://static.comicvine.com/uploads/scale_medium/0/40/172035-47714.jpg

Tom Coker :
http://static.comicvine.com/uploads/scale_medium/0/40/199559-81727.jpg
Geplaatst op 03/12/2013 Citeren
Avatar
spock
Geplaatst op 03/12/2013
Avatar spock
3030
En Moon Knight vol 3 God & Country (comics 13-20, scenario Benson naar een verhaal van Huston) heb ik ook weer zeer graag gelezen. :)

Iemand pleegt moorden maar laat Moon Knight daar voor op draaien door een maan te kerven op het voorhoofd van de slachtoffers. MK doet dat ook wel eens.
Iron Man, op dat moment de leider van SHIELD en dus verantwoordelijk voor de registratie en toekenning van vergunningen van superheroes, begint een onderzoek.
Ondertussen gaat het geestelijk nog steeds niet echt goed met Marc Spector, maar hij heeft toch al weer contact met zijn grote liefde.

Op het eind slaan de stoppen toch weer lichtjes door bij MK, en hij is verplicht van onder te duiken door zijn acties.
Dit is weer een zeer goed en afgerond verhaal, dat met de twee voorgaande boeken nog steeds een beetje de heropstanding van het personage beschrijft. Een trilogie kan je het niet noemen, maar het hoort toch bij de vorige twee boeken.

In het laatste hoofdstuk (comic 20) van dit boek keert men terug naar het begin van het personage, met een verhaal over weerwolven dat zich in 1994 afspeelt. Leuk.

Alhoewel Huston dit boek niet meer zelf schreef, voel je toch nog steeds dat hij deze drie boeken als geheel zag. Maar Benson moet niet onder doen, zijn scenario is even solide.
De tekeningen zijn iets minder donker dan in de vorige twee delen, maar nog steeds goed.

Ik weet niet waarom ik vorige keer gestopt ben met deze reeks, na dit deel. Ik vind het nu (tot nu toe toch) zeer goed. Na deze drie boeken weet je alles wat je moet weten over het personage, alhoewel het moeilijk is om over een nieuw status quo te spreken, hij is immers op de vlucht nu. Ik hoop dat ik het zo goed blijf vinden. Ik amuseer me er mee. :)

http://media.instocktrades.com/large/SEP082464.jpg

http://www.comicbox.com/wp-content/uploads/2007/12/moonknight14preview2.jpg

http://www.comicbox.com/wp-content/uploads/2007/12/moonknight14preview4.jpg
Geplaatst op 04/12/2013 Citeren
Avatar
spock
Geplaatst op 04/12/2013
Avatar MartinMnd
686
Humanoids heeft de eerste helft (48 pagina's) van Jodorowsky's Pietrolino online beschikbaar gemaakt. In december kun je dit voor NIETS lezen. Iedere maand hebben ze een nieuwe strip die je gratis kan lezen.

Lees Pietrolino hier: http://www.humanoids.com/ibd#.Up8OT5FjnHc

http://www.humanoids.com/assets/CatalogueArticle/300/PietrolinoSite_couvsheet.jpg
Geplaatst op 04/12/2013 Citeren
Avatar
MartinMnd
Geplaatst op 04/12/2013
Avatar spock
3030
Moon Knight vol. 4 The Death of Marc Spector, en vol 5. Down South, ook weer zeer graag gelezen. :)

In vol 4 wordt MK opgejaagd door zowel SHIELD als The Thunderbolds, en hij gaat nog dieper ondergronds. Zoals de titel laat vermoeden, ensceneert hij zijn eigen dood.

In vol. 5 blijkt dat hij naar Mexico is gevlucht en daar geld verdient als straatvechter, alhoewel hij in de USA een rijk man is. Hij gebruikt de naam Jake Lockley, één van zijn aliassen. Of beter gezegd, één van zijn persoonlijkheden want het lijkt erop dat hij aan DIS lijdt, en hij heeft dan ook nog gesprekken met een Egyptische God. ;)
Hij wordt aangeworven door een rijke grootgrondbezitter, wiens dochter is ontvoerd. Niks is zoals het lijkt, en hij werkt voor de drugsmaffia. Ook de Punisher komt er zich mee moeien, en alsof dat nog niet genoeg is, loopt er ook een Mexiacaanse gek/vigilante met kapmessen te zwaaien.
MK gaat er geestelijk wel wat op vooruit, en besluit op het eind van het boek om terug te keren naar New York, ook al is hij nog steeds een gezocht man.

Zoals de vorige, zijn deze twee boeken weer goed getekend.

Alles na elkaar kunnen lezen, is een groot voordeel. Het is véél beter dan ik me herinner. Wiki leert me dat er tot nu toe 175 losse comics zijn verschenen van MK (maar het is dus wiki), en de 32 comics in de vijf boeken die ik nu heb gelezen, zijn topamusement. Deze run liep van halverwege 2006 tot eind 2009.



Ook in Down South heeft Marc nog leuke gesprekken met zijn God/innerlijke demonen/zichzelf
http://static.comicvine.com/uploads/original/0/40/677967-prv1878_pg3.jpg

http://static.comicvine.com/uploads/original/0/40/677968-prv1878_pg4.jpg


Oja, naast the Punisher, de maffia, de Mexicaanse gek met kapmessen krijgt hij het ook nog aan de stok met twee broertjes worstelaars. Ja, in volume 5 is er weer plaats voor wat humor. ;)
http://static.comicvine.com/uploads/original/0/40/736256-prv2222_pg6.jpg




http://static.comicvine.com/uploads/scale_super/0/40/736253-prv2222_pg3.jpg
Geplaatst op 05/12/2013 Citeren
Avatar
spock
Geplaatst op 05/12/2013
Avatar Rutger
763
Origineel geplaatst door MartinMnd
Humanoids heeft de eerste helft (48 pagina's) van Jodorowsky's Pietrolino online beschikbaar gemaakt. In december kun je dit voor NIETS lezen. Iedere maand hebben ze een nieuwe strip die je gratis kan lezen.

Lees Pietrolino hier: http://www.humanoids.com/ibd#.Up8OT5FjnHc

http://www.humanoids.com/assets/CatalogueArticle/300/PietrolinoSite_couvsheet.jpg


Leuk zeg..... thnx voor de tip.
Geplaatst op 05/12/2013 Citeren
Avatar
Rutger
Geplaatst op 05/12/2013